Přejít na obsah

bobajz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem bobajz

  1. Tak u mne to byly skutečně desky-přehodil jsem je z levé strany na pravou a po třech dnech to začalo klepat i tam.Koupil jsem nové desky a je klid.
  2. Mám podobný problém.V okamžiku,když se auto zastaví,ozve se od levého předního kola klepnutí-je hlasitější,když jsou kola v rejdu.Čepy jsou dobré,silentbloky taky.Nemohla by to dělat volná brzdová destička?Poraďte,dík
  3. Tady řešili něco podobného:http://forum.skodahome.cz/topic/66499-volnobeh/ A týká se to i 1.4,takže je to asi fakt normální.
  4. A nemohl by to dělat snímač teploty nasávaného vzduchu?Čidlo teploty chl. kapaliny jsem už měnil a beze změny.
  5. Tak přesně tohohle jsem si všiml asi před měsícem,když je chladno-otáčky do 1000,když je pařák vyskočí po natočení taky na 1250 ot.Celkem mne uklidnilo,že to nedělá jen mně,takže to řešit nebudu.Za tu dobu co jsem si toho všimnul je spotřeba O.K(5l/100),takže to bude asi holt normální.
  6. No já nevím,do plecháčů se používají šrouby s kulatou dosedací plochou a do litých by měly být s konusem.
  7. Mně to taky blikalo a vyvrcholilo to tím,že mi nešel kufr otevřít.Příčinou byl nalomený drátek v kabelovém svazku do víka kufru.Ty drátky jsou strašně tenké a otvíráním dostanou zabrat.Výměna v servisu mne vyšla na 1 400,-
  8. Tak ten prodej byla jen nadsázka,ale je to na Chocholouška.Představ si,že bys seděl doma a třeba hodinu ti někdo klepal na dveře.A kdysi vězně přece mučili kapáním vody a to moje auto je něco podobného,ale vzdát to nehodlám.
  9. Tak nakonec jsem na to přišel,ale nic to nevyřešilo.Vymontovaná schránka u spolujezdce,dráty obalené pěnou,to samé ve sloupku.Výsledek nula.Xkrát rozebrané dveře,omotané dráty,nacpaná pěna-nic klepe dál.Zkontrolované dorazy na kapotě-nic.Takže mne už napadají jenom panty.Pamatuji,že u fáček to dělalo taky maras,jenže tam byly řešeny jinak.Proto by mne zajímalo,jestli itahle konstrukce pantů může tohle ťukání způsobit(jako nehtem na plast či plech).Jen by mne zajímalo,jestli pant na sloupku drží jen na těch dvou šroubech,nebo je tam ještě nějak uchycen z vnitřku sloupku,je to Fabie.Poraďte prosím,bo jinak tu mrchu radši prodám.
  10. Chlapi,potřeboval bych taky radu.Mám problém s klepáním u spolujezdce v místě,kde se stýká palubka s předním sloupkem.Zvuk přpomíná houpající se drát,který naráží na plast nebo plech.Kastlík u spolujezdce několikrát demontován,někdy pak i pár dnů i klid.Ale nakonec se to začalo zase ozývat.Mám podezření právě na svazek drátů,který jde z pod palubky právě do sloupku.A tady bych potřeboval tu radu-jak se sundává kryt sloupku.Nechci to mordovat nějak silou,abych něco neulomil,tak prosím dejte radu,jak na to ,dík.
  11. No tak to bude ono,i minimální vůle(menší než 1 mm)způsobuje na nerovnostech klepání,které připomíná ťukání kladívkem nebo gumovou paličkou nebo jak jsi psal koulející se šroubovák.Právě té tyčce stabilizátoru se říká kost.Zkus venku srovnat kola a zakymácej autem do strany.Mělo by to být slyšet-takové pukání.A když šáhneš za kolo a chytneš stabík a někdo ti s autem zakymácí,tak v ruce ucítíš,jak to v tom klepe.Aspoň já to tak zkoušel.
  12. Taky mi začalo něco klepat u pravého předního kola-na 99% kost,zítra ji vyměním a uvidím.
  13. bobajz

    Mokrý tapec

    Měl bych malý dotaz ohledně demontáže tapecu na fabii.Výše jsem popis našel,ale není tam,jak sundat kliku stahování okna.Teda jestli je jen natlačená na hřídel.Na formanu na ní byla krytka,ta se vyloupla a pod ní byl šroub,ten se odstranil a klika šla lehce stáhnout.Ale tady žádná krytka není a nechci to páčit na fest,abych něco neulomil.
  14. Jo,ten vlnovec taky podezřívám,protože je na něm vepředu vytržené to pletivo z té přední objímky.
  15. Je to 47kw 12 V.Řemen je v pořádku,ta kladka mne napadla už taky.Problém je v tom,že mi teď měnili střední a zadní díl výfuku a já nevím,jestli to dělalo před tím nebo ne.Třeba by mohlo v zadním tlumiči něco rezonovat a to pak prd zjistím,protože tyhle zvuky se hodně rozlíhají.Ono to není to vysoké pískání,ale takové hlubší bzučení.Jiný by si přidal volume na rádiu,ale já mám prokleté uši a každý takový zvuk,který tam nepatří,mne přivádí k šílenství.
  16. Jejda,nelekej mne.Já mám to auto dva týdny a hned tohle?Je rok 2004 a má najeto jen 69 000km.Každý rok ve škodováckém servisu-naposledy v říjnu.Akorát mne překvapilo,že v servisce není ani jednou zaškrtnuta výměna vzduchového filtru.Nemohl by to třeba být ten důvod toho hvízdání?(tonoucí se stébla chytá)
  17. Ač jsem hledal,podobnou závadu či problém jsem tu nenašel.Pokud tu je tak se omlouvám.A teď k tomu zvuku.Po zahřátí motoru cca 5 minutovou jízdou,se při přidávání plynu z 2000 otáček,začne ozývat pískavý či hvízdavý zvuk v rozmezí 2 500-3000 otáček.Pokud auto stojí na místě,nedělá to.Jen za jízdy v zátěži.Řemen je O.K.,výfuk taky.V servisu mi technik říkal,že snad palivový filtr nebo nějaká hadice.Prosím,poraďte!!!!!!!
  18. bobajz

    Koroze

    Tak přesně tyhle rezavé tečky jsem zjistil na své fabii na metalíze.Taky jsem zjišťoval o co jde a žádný strach.Karoserie se to vůbec netýká,protože to najdeš i na plastových lakovaných dílech.Odborně se tomu říká vzdušná či polétavá koroze a způsobují ji především kovové částice,odlétající od brzd při brždění.Ty se pak uchytí na laku a zoxidují.Na odstranění je asi nejlepší Odstraňovač vzdušné koroze od Sonaxu a prevencí je kvalitní vosk.
×
×
  • Vytvořit nový...