Přejít na obsah

Pajaa-76

Uživatel
  • Počet příspěvků

    40
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Pajaa-76

  1. Já měním každý rok, což dělá 9 až 12tis. Jelikož tam je 30tis/2roky interval, tak první výměnu jsem dělal doma, druhou servis s mým olejem. Za rok zase doma a po 4 letech opět servis asi i s TK. Pokud servis odmítne vlastní olej, nechám si udělat jen prohlídku a výměnu oleje si udělám sám spolu se zápisem do servisky. To že u operáku nikdo neřeší cenu oleje neznamená, že se nechám holit jako ovce. BTW když jsem si psal o nabídky na první servis po 2letech, tak jeden servis chtěl 800 bez DPH za 508.00, což je 0W-20. Šílený. BTW máme doma i Hondu a tam mi dávají taky 0W-20 jenže za cenu 360Kč. Takže u Hondy svůj olej neřeším u Škody ano. Já věřím, že pokud se olej mění pravidelně kolem 10tis km, může být klidně i z Lidlu.
  2. Tak jak jsem zveřejnil obrázek Shell a VW olej. Obal je na 99% stejný, jen VW má černý uzávěr. Dále výrobní číselná řada na flašce a etiketě ukazuje na jednoho výrobce - stejně tak střih etikety. Proč by Castrol dával olej do Shell obalu když dlouhá léta dodával pro VW oleje ve svých obalech - koukněte třeba na 5W-30 Long III - to je plněno Castrolem. Ve finále je to prašť jak uhoď ale pro mě to znamená, že tam dávám furt to stejné. Do FI jsem dával 5W-40 Shell a flaška byla stejného tvaru.
  3. Já na první výměnu doma dával Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30, teď nedávno jsem byl na první servisce po 2letech/30tis km a donesl jsem jim 0W-30 longlife Škoda (GS5 554 5M2). Podle mě jsou to totožné oleje. Minimálně výrobce je Shell.
  4. Pajaa-76

    CITIGOe iV

    Moje konfigurace z 23.11.19 už nejde zobrazit (DPFN13) a konfigurátor je z českého webu stažen. Ale byl kolem těch 480tis Kč se Stylem. Bílá s černou střechou. DAB+ a R16 jsem nedával. Trojka je holt už vyprodaná.
  5. Pajaa-76

    CITIGOe iV

    No upřímně, eUP je hezčí a ta akční cena je vlastně stejná. Včera jsem si četl podmínky dotací v SK. Super. Po podpisu smlouvy mají 12 měsíců na doložení koupě (faktura). 8tis éček dostanou poté na účet do měsíce. Auto musí být nové (čistý TP), musí zůstat ve vlastnictví 2 roky - ale zajímavější je že po stejnou dobu musí být registrováno v SK (takže za dva roky budou slušný ojetiny pro ČR na Slovensku) a musí mít havarijní pojištění. BTW dotace vyjde i na základní Teslu 3. Jinak Elektro Dad je parádní kanál. Mám sjetý veškerý videa. K Citigoe iV - 2x16A domácí dobíjení je super, ne každý dům má 3x32A, nízkoenergetické mají často 3x25A. Co je ale děs, je to DC dobíjení - 40kW je navíc jen papírová hodnota, reálně to bude kolem 25kW.
  6. Pajaa-76

    CITIGOe iV

    No Up! už se dá objednat a ceny jsou velmi podobné jako Citigo. Jinak již jsou na webu první recenze elektrické Mii, reálný dojezd bude kolem 200km, spotřeba cca 14kWh/100km
  7. Pajaa-76

    CITIGOe iV

    Přesně. Já povídám, hele neřadíš, odpich oproti 44kW MPI, výhřev sedaček a hlavně čelního skla - nemusíš ráno škrábat. A ona - ty zadní světla se mi nelíbí :)
  8. Pajaa-76

    CITIGOe iV

    Já byl v prodejně minulý týden. Ptal jsem se na Citigo iV. Mají objednáno, přihlásit jej můžou ale až po novém roce. Jsem domluven na delší zápujčku. O zvýšení ceny nepadlo ani slovo. Já mám teď problém doma :) Citigo se nelíbí a koukáme vejš IONIQ, ID3 a podobný. Třeba zápujčka manželku přesvědčí.
  9. Pajaa-76

    CITIGOe iV

    Já ho chápu, servis EV je nula nic, nemaj se kde napakovat. Proto to haní. Ty servisní prohlídky - třeba Leaf jsou v řádech stokorun. Někde jsem viděl cennový rozpis prohlídek na 10let/100.000km a bylo to něco kolem 8tisíc. Takže bude hodně záležet na tom, co bude mít nastaveno Citigo. A taková perlička - u e-Golfa, když máte jet na servis tak to hlásí "Výměna oleje" :)
  10. Pajaa-76

    CITIGOe iV

    Já to propočítával protože je to naprosto ideální auto na rozvoz dětí a dojíždení do práce, zvláště pro manželku. Nájezd 8000km/rok, denně cca 30km, dobíjení o víkendu z vlastní FVE (cca 50% pokrytí spotřeby auta z vlastních zdrojů) a stejně se mi to nevrátí do 10let oproti Fabii III 40kW co teď má. V SK ta pobídka je hodně zajímavá.
  11. No ale stejně tam mrsknu AV-L 0W-30 (504.00). 0W-20 tlačím do Hondy :)
  12. Koukám, že v novější verzi už uvádí normu 508.00 pro QI6 - takže naše 44kW bude mít 0W-20 jako prvonáplň.
  13. Ano, prostě z oddělení ND odejdu vždy se slevou, pokud stejný díl je namontován při servisu, slevu většinou nedostanu. Asi mám štěstí na hodnou paní :) Tak to zkuste - teď měnil olej, stačí tam zajet, tentokrát do ND a poptat ten stejný olej filtr - pro jistotu bych jim dal číslo dílu z faktury. A budete vědět jestli se to v daném servise vyplatí.
  14. Já zjistil, že pokud zajdu do oddělení ND a nakoupím filtry (olej, vzduch a kabina) a VW olej a hned potom jdu na garančku v tom samém servise, tak rozdíl v ceně těch dílů je poměrně velký. A diskuze o původu oleje je pak irelevantní.
  15. Klasika - nevypustí vše a doplní podle instrukcí. Jakou viskozitu tam teď máš?
  16. Fabia 1.0 MPI 44kW Trumf, výroba 13.4.2018 (jj pátek 13tého), pneu Kumho Ecowing ES01 185/60 R15 84H
  17. Tak hlásím nová Fabie 44kW, výroba 16 týden 2018 a cvaká (bouchá) od novoty. Jelikož jsem přijel s Fabií I 1,2 HTP a odjížděl s novu, tak jsem si toho všiml okamžitě. Při mém stylu jízdy cvaká při řazení 1-2, 2-3, 3-4. 4-5 téměř nikdy, při řazení dolů snad vůbec. Jak jsme se tu asi tak všichni shodly, většinou to cvaká při řazení nahoru, protože spojka se pouští rychleji než při řazení dolů. Alespoň já to tak mám. Takže když jsem třeba řadil nahoru, ale auto jelo z kopce, tedy rychlost nabíralo jakoby samo, poušěl jsem spojku pomaleji a necvakalo. Beru to jako vlastnost. Záruku mám 5let a z 90% s tím bude jezdit žena
  18. No a pokud tam mám z výroby LED osvětlení - mám s tím něco dělat preventivně?
  19. Pajaa-76

    Dodací lhůta

    Tak mi teď prodejce volal, že auto je u nich - tedy 7 týdnů od objednání, zaplánováno do výroby 23.3.2018...
  20. Pajaa-76

    Dodací lhůta

    Hm to máš 14 týdnů - mě na krátkej Trumf řekly 8 týdnů. Jinak ty 16" jsou za super cenu, ale guma na to stojí skoro dvojnásobek co disk
  21. Já slyšel, že plno v MB je jen na lakovacích robotech, takže předpříprava je v MB (včetně antikorozní úpravy, nevím jestli se aplikuje nějaké namáčení) no a pak jede do DE na konečné lakování, tak nevím co je na tom pravdy.
  22. Pajaa-76

    Dodací lhůta

    Když prodejce vidí v systému, že auto již bylo naplánováno do výroby - je od této doby už nějaký pevný termín výroby? Třeba že platí od data naplánování 3 týdny a tak. Já mám naplánováno z 23.3. Navíc teď jak to vozí lakovat do DE to bude asi déle co.
  23. A co erWin? Tam by měl být vidět snad každej servisní zásah, včetně reklamace ne?
  24. JJ prostě dávají stále ten stejnej šroub jako se dal ve výrobě s tou neztratitelnou podložkou. Podle mě to ničemu nevadí i když to není přesně podle pokynů.
×
×
  • Vytvořit nový...