Přejít na obsah

Petryeti

Uživatel
  • Počet příspěvků

    112
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Příspěvky zveřejnil Petryeti

  1. Nedá se vypnout něco co není funkční. Kontrolka svítí, ale to neznamená, že je klima pracuje. Inženýři ve škodovce ji nastavili tak, že spíná od cca

    12° -15°C venkovní teploty. Pokud je například v kabině 40°C a venku 10°C, kimatizace nefunguje. Kontrolka přesto svítí. 

    Bo je třeba palivo šetřit. Můžeme větrat bočním oknem.

  2. Filtr DPF nemá žádný ekologický význam. Kdysi to byl komerční tah Peugeotu a ostatní se toho chytli. Hrubé viditelné saze, které občas vzniknou při spálení nízko sirné nafty a nízko sirného oleje, jsou zachyceny ve filtru, ve kterém jsou pomocí vysoké teploty přeměněny na částice mikroskopické, tedy neviditelné. Nikam se neztratí. Jsou pouze menší. Těžké " neekologické " černé saze spláchne déšť a lehké " ekologické " saze z filtru jsou rozptýleny do vzduchu a hromadně vdechovány člověkem.

    • Pozitivní 2
  3. Panove,založil jsem toto tema,jelikož jsem uvažoval o dovozu některych věci z činy, samozdřejmě nic neni uzavřene,pořad se jedna,ale je to na velke kafe a dlooooouhe cigaro :D

    Jinak prozatim foto pro ty co ještě se s tim nesetkali :D

    (mezi nami,ja normalně slintam :D )

    Vypadá jak model Monte Carlo

    http://magazin.vybersiauto.cz/novy-akcni-model-skoda-fabia-monte-carlo.html

  4. Tomu snad sám nevěříš, že motory zabíhají na brzdě, větší blbost jsem tu ještě nečetl.

    Opravdu si myslíš, že když koupím nový Dozer za cca 5 Mega, tak budu hrnout skrývku na půl výkonu dokud nezajedu motor ? Nebo nové letadlo poletí poloviční rychlostí protože má motory v záběhu ? Jak někdo může být tak naivní až hloupý. To je smutné.

  5. Si dobry.

    Evidetne vie vyrobca menej ako nejaky kecalek so strednou ekonomickou v predajni. :kol-47:

    Opytaj sa toho mudrlanta co je to stredna piestova rychlost a aky ma vplyv na zatazenie klukoveho mechanizmu :kol-28:

    Výrobce taky v manuálu píše něco jako : " nenechávejte dlouho přepnuto na vnitřní cirkulaci vzduchu. Mohlo by to přivodit zdravotní komplikace."

    Tak si nezapomeň přepnout klapku cirkulace na vnější, ať se ti náhodou nezamotá hlava, když to tam píšou. :kol-44:

  6. Tomu snad sám nevěříš, že motory zabíhají na brzdě, větší blbost jsem tu ještě nečetl.

    Udělej si exkurzy do Škody aby jsi se něčemu naučil. Všechny motory musí projít delším testem než je pustí do montáže.

    A než auto vyjede z haly, jede na válce kde se studeným motorem provedou opakovaný test funkčnosti a pevnosti dílů. Motor jde do maxima jak při emisích.

  7. Hezké, ale na Yetiho se pneu 215/65 R16 oficiálně dávat nesmí. V TP je nejbližší podobný rozměr 215/60 R16. Já osobně jsem si vyhlédl tyto pneu: http://www.yokohamat...geolandar_a_t_s . Recenze a testy na zahraničních serverech jsou veskrze pozitivní, takže příští sezónu je vyzkouším. Tady je test Yetiho přímo s těmito pneu:

    http://www.youtube./watch?v=YDY-urdd8-Q&feature=related

    Jen pro rozšíření obzorů by bylo dobré shlédnout video " Jak se točil nezávislý test". Divák by neměl slepě věřit každému obrázku s hezkým popiskem.

  8. Nevím,proč bych si měl kupovat ten,řečeno tvým jazykem, "skoroteréňák". Každému vyhovuje něco jiného.

    No už jsem trochu OT,tak zde je něco pro naftaře - Dílenská učební pomůcka Vznětové motory 1.2 / 1.6 / 2.0 TDI CR : http://www.uloz.to/8...-2-0-cr-tdi-pdf

    Někdy jsem psal, že Yeti je skorotéreňák ? Naopak. Toto auto není vhodné do terénu a ani není Škodou auto jako terenní prodáváno.

    Pořídil jsem Yeti do práce. Na stavby, do pískoven, tahání těžších přívěsů apod. Do terénu mám Pajero.

  9. A taky záleží jak je zajetý motor. Mám už druhýho nafťáka a vždycky jsem v kopci zmizel benzíňákům, jen jsem se díval do zpětnýho zrcátka jak auto zamnou couvá. No zkrátka, já bych se tě držel, velký rozestup by tam nebyl. Ale jinak pěkný výlet.

    To jsi tam asi viděl Felicii nebo 1.4 benzín. 1.8 Ti ujede na pár metrech kopec nekopec.

  10. V mém případě by rozdíl ve spotřebě dělal ročně rozdíl 12000kč při nynějších cenách ve prospěch TDi. Plus rozdíl v ceně 40 000kč a pokud bych měl Yetiho 10 let, tak je to rozdíl 160 000 ve prospěch TDi. To stojí za velké zamyšlení.

    S denním proběhem 18 tam a 18 zpátky bude průměrná v naftě do 8l v létě a 9.5 v zimě. Nevím kolik by měl benzín 1.8, ale asi to bude dost podobné. Na tak krátké tratě jsem ho neměl. Při normální svižné jízdě na delší vzdálenost je spotřeba benzínu cca 8l, na dálnici až 10.5. Na delší vzdálenost je nádrž malá.

    Ani nafta 125 kW nestačí na svižnost a akceleraci 118 kW benzínu. Porovnáno pouze na dálnici. Jiné hodnoty jsou pod zátěží, například s přívěsem. Pak je nafta ne jen svižnější, ale hlavně levnější na provoz. U benzínu to bylo až 12 l, u nafty 9l.

    Porovnávat spotřebu Superba, Octy a Yety nelze. Yety má tabulkovou i reálnou spotřebu největší a nejnižší max. rychlost. Proč asi ?

×
×
  • Vytvořit nový...