Přejít na obsah

mojinmojjin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mojinmojjin

  1. Mam pojištění 6+ od České a až při škodní události jsem zjistil, že mi pojiska kryje pouze rozpočtem a to z dostupných dílů na trhu (pozor na toto pojištění). Takže mi to klidně můžou napočítat z čínských pirátských dílů, vezmou 5tis spoluúčast a já bych se v autorizáku nedoplatil ze svého. A jak na sviňu mám asi mesíc před výročím tak s pojistkou už nehnu. To budu řešit následně.
  2. Vzhledem k tomu že je vás tady dost kteří přišli o xenony jako já , tak bych potřeboval poradit. Minule si dali práci s odpojením konektorů, ale tentokrát mi to střihli i s konektorem v míste, kde je 10 drátků a po 10ti centimetrech se to slučuje s další kabeláží. Myslel jsem že koupím propojovací kabel pro xenony na O2, číslo dílu 1Z0 941 813 B a jen propojím na konektorech v kabeláži, ale nenašel jsem místo kde se tento kabel napojuje. Poradí mi někdo ? Už jste to někdo řešili svépomocí ? Nebo jste si to nechali dělat ve škodovce a za kolik ? Prý se musí dokonce druhé xenony ještě nějak nakódovat ? Díky za rady.
  3. Tak já už jsem taky bez xenonů podruhé a pokaždé oknem. Vždy mezi 4-5 hodinou ráno za deště nebo minule sněžení. Od minulejška jsem na tomto parkovacím místě parkoval 3x za celý rok a půl. Parkovací místo přímo před vchodem do domu s 18 bytovýma jednotkama. Pod pouličním osvětlením a s výhledem na celý barák. Z druhé stravy výhled na 2 věžáky. Resumé: Kde zaparkuješ a kolik máš alarmů je nezajímá.
  4. Taky jim na jejich prohlídky po 30ti prdím. Měním co rok nebo 15tis a to komplet všechno (olej castrol edge turbo diesel 5W40, oleják, klima, vzducháč i palivový. Jen mi není jasné z čeho je ten palivák tak černý - takový hnůj přece netankuju na Shelce i když je možné že tam smrděl už několik let a 60tis km. U nás Škoda garanční servis - bez klima a paliváku 5 600 kč, já mám všechny filtry Mann a 5l castrolu za 1 970,- Kč a práci sám zdarma + jistotu že jsem nic nezanedbal poctivě všechno vypláchl a prach vysál vysavačem. Tak nevím proč si Škodovka účtuje 3 600,- za práci, podružnou činnost, 10 minut diagnostiky a 5 minut optické kontroly stavu, když výměny jsou na hodinku práce a materiál musí mít ještě levnější. Poslední hřeb byl když mi řekli při poruše parkováku, že chcou auto na 2 dny a odhad ceny (park čidlo 1800/ks, jednotka 6000, kabeláž 2000/ks, ale taková katastrofa to prý nebývá) tak mám počítat do 10ti tis. Tímto jsem jim řekl Sbohem - jiný servis mi výměnu 1x přední čidlo, 1x zadní čidlo, opravu kabeláže, dignostiku, práci a přípravu GSM udělal za dopoledne a 4 000.
  5. Já jsem ho kupoval v Ostravě přímo v prodejně tak jsem ušetřil na poštovném - platil jsem taky 227,- ks, ale dal jsem si pro jistotu rovnou dva. Aspoň můžem konzultovat rozdíly. Já ten indikátor nepoužívám, holky v prodejně říkaly, že co 10 - 14 dní hodit na topení přes noc je ideální prevence, což je asi 10x za kritické období a to mi ani nepřijde nějak otravné vzhledem k poskytovaému pohodlí.
  6. Jenomže existují i lidé jako třeba já co se potí jako prasata v létě i v zimě. Po práci nasedám do auta osprchovaný a tak se ještě odpařuju a taksamo po plavání na bazénu. Holt to máme složitější, zvlášť pokud ještě jezdíme často i krátké trasy, tak nám nezbývá než při vší opatrnosti na přinášení vnější vody do auta, pravidelných výměnách klimafiltru před kritickým obdobím, plnohodnotném používání klimy v režimu Auto nikoli Eko se ještě dovybavit nejakým pohlcovačem vlhkosti. Taky jsem si koupil rovnou 2ks Fuggy Stopy a zatím jsem nezamlžil ani nezamrznul. Mám je zatím krátce, ale zatím to vypadá, že to funguje. Tak se připojím k testerovi Sniperovi a po delším testování dopíšu další dojmy.
  7. mojinmojjin

    Stěrače

    Ty gumičky na výměnu jsou včetně těch koncovek, protože ta původní praskne. Je potřeba podle těch nových koncovek zvolit správnou stranu stěrače. Pokud to rozděláš na špatné straně tak to nepasuje. Jedině tam nalepit natvrdo tu zničenou. - 1K0 955 429 B gumička stěrače cca 150 Kč jen ve VW Dealer - Škoda tento díl vůbec nemá.
  8. Na jednom z předchozích aut jsem měl elektronické sedačky a zrcátka. Nastavení na klíč Memory 1, jsem měl nejvyšší a nejvzdálenější plohu sedadla a po nasednutí jsem si nastavil polohu Memory 3, to byla má jízdní poloha.
  9. Takhle vypadá můj adaptér s nanopodložkou. Podložka následně bude jiná, hezčí a lépe zastřižená.
  10. Koupil jsem nanopodložku v http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106140&Search=nanopodlo%9Eka&SearchType=1&SearchSubmit=1, stejná se prodává v Electroworldu za 100 kč. Tu jsem jen rozstřihnul na půl a obstřihnul aby nepřesahovala a Galaxy S1, který nemá rovnou zadní plochu a drží jen bodově tak drží jak přibitý. Následně musím koupit novou a vystřihnout díl z prostředka té podložky, aby to bylo vzhlednější. Když se sníží lepivost tak se jen opláchne v čisté vodě a lepí jak nová. Foto dodám.
  11. Z držáku jsem uřezal výstupky a packy a nalepil na něho nanopodložku. Na tu lepím telefon a krásně drží. Jinak se připojuju přes bluetooth do Maxidotu a používám Multifunkční volant.
  12. Na držáku pro telefoní adaptér jsem odřezal všechny výstupky a packy z plochy, vystřihl tvar z nanopodložky, přilepil a telefon krásně drží. (pokud ho nenechám v kapse ). Ještě by to chtělo z toho držáku vytáhnout 5voltíků na nabíjení přes USB ať nemusím blokovat zapalovačovou zásuvku. Nevite někdo jestli to jde ?
  13. Díky za rady z tohoto vlákna, dnes jsem došel k autu, v Galaxu S1 jsem měl připravené kontakty na SIM a telefon nastavený na seznam ze SIM. Po spojení jednotky s telefonen proběhlo automatické stažení seznamu do jednotky a volání z Maxíku už funguje. Po odzkoušení hlasového ovládání mi systém nahlásil prázdný seznam, tudíž jsem po opětovném prostudování návodu k obsluze auta vyčetl, že seznam hlasového vytáčení je na 50 kontaktů. Z toho usuzuju, že je nezávislý na seznamu v Maxidotu a je třeba kontakty pro hlasové volby nahrát samostatně. (k tomu jsem se dnes už nedostal - návod jsem s sebou neměl ). Zítra otestuju nahrání hlasových kontaktů a napíšu výsledek. Vypadá to, že i se starou GSM II jednotkou není nic ztraceno a když nepůjdou číst SMS a nepůjde A2DP tak jsem přesto spokojený. Legální, komfortní a bezpečné volání je splněno.
  14. I ty levné asistenty jsou lakovatelné, jen se na ně nesmí stříkat silné vrstvy, lepší je několikrát poprášit.
  15. To mám (5P0 862 335), ale i do ní přece šel dostat seznam přes bluetooth. Třeba nějakým starým telefonem bez OS. Dají se někde vyčíst podporované telefony přes BT u této jednotky ? Ve škodovce sdílní nejsou tam by nejraději provedli výměnu za 6000 a negarantovali plnou funkčnost se vším všudy.
  16. Už jenom 6 měsícu a bude zase teplo

  17. Já měl tento problém na předchozí Laguně a tam to bylo roztřepené lanko stahovačky - výměna. To samé u Toleda, ale tam jsem to chytil v zárodku - prostříkal jsem bovdeny stahovačky WDčkem a po pár projetích jsem lanka namazal vazelínou a byl klid. Ale ne vždy se to musí ujmout.
  18. Na OII mám PA přední i zadní origo i na rádiu. Na dvou předchozích autech jsem měl Sencor SCA PARK 100 za 500 Kč jen pípací z důvodu nemožnosti dobrého umístění zobrazovací jednotky a jeden Čínský z Aukra za 400 Kč a s přesností jsem byl taky spokojený. Nyní když mám origo přední i zadní tak bez zapnutého rádia nevím jestli hlásí předek nebo zadek. Ale bez parkováku už bych být nechtěl, měl jsem ho teď týden pokažený a parkoval jsem normálně - ale to pohodlí je o něčem jiném. Jinak výhoda neorigo je v ceně za výměnu pouhých dvou origo čidel a nalezení problému a diagnostiky jsem vygrcal 4000 Kč.
  19. Tak jsem dnes dokoupil BT anténu a telefon SGS I9000i s autem jsem spároval. Hovor mi jde na volantu přijímat a ukončovat, ale toť zatím vše. Jak tam dostanu ten seznam ? na Maxiku se mi zatím zobrazuje jen číslo.
  20. Zdravím šechny GSM odborníky a vědátory. Do 15té stránky tohoto vlákna jsem dostával pocit, že se v tom začínám orientovat, ale pak jsem se v tom pěkně zamotal. Mám O2 MR2005 Elegance, MF volant, telefoní adaptér na palubce bez adapteru na konkétní přístroj, maxidot, rádio Audience 6xMp3, GSM2 jednotku 5P0 862 335 na které už mám povolený BT ale ještě nemám BT anténu kterou musím dokoupit, telefon používám Samsung Galaxy S I9000 s Androidem 2.3.3. tudíž se přes BT nespojím. Napište mi prosím co všechno mi po dokoupení antény bude fungovat. Původní majitel GSM sadu používal při přímém propojení s telefonem bez BT. Jeho původní seznam jsem již nechal při aktivaci smazat. Půjde mi : 1. Přijímat a odmítat hovory na volantu ? 2.Nahrát a zobrazovat seznam na maxidotu nebo rádiu ? Popřípadě nahrát z telefonu bez OS Sony Ericson W850 ? 3. Nebo jen propojit telefon přes BT bez seznamu ale aspoň využívat hlasitý odposlech ? 4. Používat hlasové ovládání ? Nevím na které funkce jsem zapoměl. Prosím přibližte mi co mě čeká ať se následně nepídím po nedosažitelném. Díky za rady.
×
×
  • Vytvořit nový...