Přejít na obsah

Sch1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Sch1

  1. Ahoj, Dixik2 má dobré info o výrobním plánu. Mohl by jsi sem dát náběh výroby dalších verzí, u kterých je známý? Mě by zajímalo iV a 1.5TSI s DSG, ale ostatní treba i tříhrnek a slabý diesel. Díky Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
  2. Sch1

    Motor 1.0 TSI

    Mám najeté 4000km a motor se skutečně trochu zklidnil, dunění je slabší. Stále mi ale vadí, že i když mám nastaven S mód převodovky, tak po aktivaci tempomatu to řadí jako v D módu. I když to samozřejmě má logiku. Svezl jsem se krátce s mým starým autem a je to jako by převodovka měla z 1.4 TSi s drive mode select (Eco/D/S módy řazení) jen mód ekonomický(D) a normální (S). Jeli jsme i plně naložení na kratší dovolenou a nebyl sebemenší problém udržovat 145 tacho i do prudkých dálničních kopců. Rozhodně člověk nemá pocit, že tomu musí stát na krku, aby to udržovalo tu rychlost. Ten motor tam samozřejmě nemá tu výkonovou rezervu co 1.4 TSI, ale přidat by vždycky ještě trošku šlo.
  3. Sch1

    Motor 1.0 TSI

    Připojím svoje první zkušenosti (400km od nuly) s tímto motorem s DSG a srovnání s OIII 1.4 TSI DSG, kterou jsem jezdil poslední 4 roky a 100 tisíc km: Při klidné jízdě na pohodu je nejvíc znát to, že vrchol krouťáku je až ve 2000 otáčkách (1.4 TSI jej má v 1500). Převodovka vytrvale řadí tak, že otáčky padají na těch 1500 a to už motor duní, na to jsem zvyklý nebyl, jezdím proto zatím v S módu převodovky. Když ale jen trochu silněji šlápnete na plyn chování převodovky se rychle mění, i v D módu řadí až ve vyšších otáčkách, citlivěji reaguje na styl jízdy než v 1.4 TSI. Nevadilo by mi, že motor nejde tahat na 1500 jako 1.4 TSI, ale vadí mi, že tam ta převodovka řadí, takže je to spíš nespokojenost s nastavením převodovky než motoru. Motor má zatím hrubější chod než 1.4 TSI, ale to se podle mě zlepší. Ve vyšších otáčkách se mi zvuk líbí skoro víc než u čtyřválce. Spousta z vás to možná nepochopí, ale podle mě má vytočený tříválec něco do sebe, charakter zvuku se neliší od HTP, jen je hlubší. Ve středních otáčkách je motor jemně slyšet, čytřválec nebyl slyšet vůbec, ale mě to nevadí. Od 90 km/h o něm nevím. Největší rozdíl jsou starty (když zapomenu vypnout start-stop, tak mě to rychle připomenou). Motor zatřese celým autem, to čtyřválec nedělal. S dynamikou jsem zatím spokojen, protože jsem klidný jezdec, proto jsem taky šel o stupeň dolů. (Kromě toho, že 1.4 TSI Style nebyla v březnu v nabídce). Ještě uvídím až bude auto naložené rodinou při cestě na dovolenou. Tam jsem také zvědav na spotřebu.
  4. Tak nový ceník mě trochu nadzvedl že židle. Mám objednanou 1.0 style a v moji konfiguraci by 1.4 L&K vyšla jen o 10 tisíc dráž.
  5. Pokud skutečně Škodovka odloží náběh 1.5 TSI na 2018, pak by měla vyplnit tu díru v nabídce benzínových motorů u verze Style. Nevím jaká je statistika prodejů, ale mě ta varianta v ceníku chyběla. Objednal jsem 1.0 TSI a uvidím, v denním ježdění mi myslím bude bohatě stačit, ale co to bude dělat cestou na dovolenou po dálnici trvalou rychlostí 140kmh to teprv uvidím.
  6. Mně se to dělo taky, vyměnil jsem výbojku a bylo to v pohodě. A za měsíc šla i ta druha. Jen mi to po 80 tisících přišlo brzo. Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk
  7. 1.6 MPI se dělají v Mladé Boleslavi pro celý koncern.
  8. Zdravím, postupně mi odněkud vypadli tyto krytky, viz obrázek. Vůbec netuším odkud. Poradíte mi někdo? Mají číslo 5G0 886 296. Díky
  9. Pozoroval jste někdo skokové snížení spotřeby po zajetí. Moje dlouhodobá spotřeba klesla skokově po 23 tkm ze 6,7l na 6,2l. Dlouhodobou spotřebu počítám podle tankování, údaj PP "od posledního čerpání" je vždy o 0,3l optimističtější. Jinak jezdím po Praze dle PP za cca 7l rychlostí 25-30km/h, na dálnici dle PP za 5,5l nejvýše do 120km/h tacho a celkem eko-jízda. Na okreskách (silnice II. a II. třídy) se ale málo kdy vejdu pod 6,5l dle PP, nejezdím eko, to mě na okresce nebaví, ale ani žádné závody. Na státovkách to je lepší, ale tam nemám dlouhodobou zkušenost, moc po nich nejezdím, většinou je to kombinace dálnice-okreska a nebo čistě městské jízdy. Škoda Octavia III Combi 1.4 TSI 103 kW DSG Elegance 2013
  10. Jen taková zajímavost pro ty kdo si neprolétly zde přidanou dílenskou příručku pro servis CNG škodovek. Výfuk Octavie i Citigo G-tec je zkrácený a zakončený před zadní nápravou. Chybí druhý tlumič.
  11. Volba jízdního režimu - má smysl s DSG a ACA, mění to jejich charakter, v režimu ECO navíc DSG vyřazuje na neutrál po sundání nohy z plynu, což je příjemné. Ovšem jízdní režim ECO vypne natáčení xenonů. Jsou to prostě neslučitelné funkce, mám to potvrzeno o dvýrobce. ACA - je výborné i ve městě v zácpě, antistresový prvek jako hrom Lane Assist - když si zvyknete, že vám to na dálnici tahá volantem, tak je velmi přijemné jak vás to drží. Zároveň to funguje jako senzor únavy, když netaháte za volant a necháte se vézt, tak to velmi nepříjemně pípne. Bohužel pokud je extrémně rovná dálnice tak to pípá, i když jste vzhůru. Xenony - natáčení je opravdu super Alcanatra - mrzí mě, že není možné sklápěcí opěradlo spolujezdce (u Volva V70 to šlo i z kůží). Ale byt už máme zařízený a na chalupuu těď moc věcí nevozíme, tak mě to zas tolik nemrzí.
  12. Příčinou je použití 7st. DSG s omezením do 250Nm. Podle mého názoru to tento motor dost sráží a kromě požadavku na maximální zrychlení bude projev velmi podobný 1.4TSI, např. pružné zrychlení apod. Možná to chtělo 1.8TSI spojit s 6st. DSG a nechat jej otevřený.
×
×
  • Vytvořit nový...