Přejít na obsah

Prochy20

Uživatel
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Prochy20

  1. Ahoj, lze ještě nějak objednat D-DOT? Díky, M.
  2. Jen doplním, že jsem si na 1.9TDI 96kw 12/2004 (2005 koncern) nechával repasovat všechny vstřiky a stálo to 20 ÷ 25000,- (nepamatuji se přesně). A ještě se ke mě dostala informace, že pokud je vhodná příležitost (např 3/4 vstřiků vadné) je dobré je nechat repasovat všechny. Nejsem ale tak zdatný mechanik, takže toto berte s rezervou.
  3. Ahoj, Já bych chtěl sehnat něco jako http://forum.skodaho...ntáž-do-světla/ akoráte s homologací, ale zatím bezvýsledně. Nevíte někdo o něčem takovém?
  4. Pánové, nakonec to bylo úplně něčím jiným. Zjistil jsem, že v souvislosti s tímto mi auto nejelo rychleji než 100 KM/H a padalo do nouzového režimu. V motoru byla nalezena prasklá hadice (někde u turba, nevím, neviděl jsem to) a vyměněna. A tedy by to už mělo být v pořádku. Říkal jsem si, že to určitě bude klapkou (jak radil SUP1, za což mu děkuji) a nakonec to nemělo vůbec nic společného s klimatizací. Nikdy bych tomu nevěřil, ale bylo to tak. Prochy20.
  5. @lukas.pce: Moje verze by byla pouze ty mlhovky
  6. @SUP1: Ten blbej dotaz jsem měl já ... Ale kdyby se to udělalo tak že budou svítít JEN přední mlhovky a nic jiného, tak by se to i mě líbilo víc než přidávat někam do nárazníku ledky... Jediný ledkový svícení co se mi zatím líbilo stojí 7K,- @lukas.pce: Jestli stihneš přepnout je sporný, ale mohlo by to "relativně" fungovat
  7. @SUP1: Super, díky za radu (jak na to už si dohledám, určitě tu toho bude hodně )
  8. @SUP1: Je to u okna... Takže myslíš že napíchnout a když nebude nic tak projít klapky? Prochy20
  9. Dobrý den / Ahoj, dnes jsem zjistil takovou zajímavou věc. Z ničeho nic, nevím proč, se mi při jakékoli akceleraci zvyšují otáčky klimatizace... Ale né na displayi nýbrž "fyzicky". Je to prostě slyšet. Když akceleruji (kolem 2000 OT motoru) mi prostě klimatizace začne jakoby hodně foukat a když uberu tak je to znovu v pořádku. Nesetkal se někdo z Vás s tímto? Děkuji Prochy20
  10. Tak už jsem to zjistil, auto pozná že je připojen přívěs už ve chvíli kdy se mu dá redukce do zásuvky (přestanou houkat zadní parkovací senzory). Co by mne ale zajímalo je, že tu někdo psal něco o kontrolce, že by měla svítit (že je připojen vozík). Je nějaká taková kontrolka? Děkuji Prochy20.
  11. Dobrý den / Ahoj, Jen rychlá otázka. Rozpozná SuperB připojení přívěsu i při použití redukce z 13pin na 7pin zásuvku? A pokud ne, je způsob jak "toto" zařídit? Děkuji, Prochy20
  12. Ahoj, podle mého názoru toho nebudeš muset rozebrat tolik. Nejprve je potřeba (samozdřejmě) vyndat rádio. Poté opatrně "odcvaknout" dekor (tu imitaci dřeva, pomůže malý plochý šroubovák). Nakonec vyndat (opět šroubovákem, opatrně) to tlačítko, které tam nechceš. Když tohle všechno dáš "dohromady", kus drátu si protáhni "od tlačíka" směrem dovnitř a vzadu jej rukou chyť (tuším že tahle díra je průchozí k rádiu) a naveď si jej ven. A pak už si protáhneš kabel (pokud bude dost dlouhý). Tak nějak by to mohlo jít. Prochy20
  13. Ahoj, podle mého názoru by to nějak fungovat mohlo. Ty "tlačítka" by mohly být obyčejné potenciometry, takže předpokládám, že budou fungovat. Kde je sehnat ti nepovím (jako číslo dílu a tak), ale tipnu si, že objedeš jedeno, dvě vrakoviště a máš je. Určitě tam budou pasovat i z VW Passat (i když maj jinou barvu podsvícení), takže máš poměrně "široký výběr". Co se týče elektroinstalace to bude těžší. U straších vozů, bych prostě vytáhl "patnáctku" a přes pojistku to připojil. Tu si ale nejsem jistý, zda-li ti nebude potom CANBUS hlásit chybu elektroinstalace, atp. Na to jsou tu jinší odborníci. Prochy20.
  14. Dobrý den / Ahoj, je možné ještě v současné době tuto samolepku pořídit? Děkuji, Prochy20
  15. Má. Já mám podobný problém - svítí mi kontrolka motoru a MAXIDOT hlásí Emise - do dílny. Vzhledem k tomu, že jsem EGR vyjmul, vyčistil a mj. zjistil, že je celý mechanický hádám, že problém bude ve ventilu, který jej otevírá - závírá (ta tlaková hadička). Předpokládám, že výměnou tohoto ventilu se problém vyřeší, ale zatím jsem jej nesehnal. EDIT: Já mám tedy motor 1.9 TDI, ale předpokládám, že EGR systém bude u obou motorů obdobný (či stejný). Prochy20.
  16. Pánové, tak jsem zažil zajímavou zkušenost s firmou http://stualarm.cz/ - distributor jednotek, jež se řeší v tomhle vlákně. Jednotka mě z nějakého důvodu začala hrozně nekvalitně přehrávat audio - znělo to jako kdybych neměl propojené ty dva kabely (černý + bílý) jak píši nahoře. Tak jsem rádio vyndal a kontroloval kabeláž. Bohužel jsem zjistil, že kabeláž je v pořádku (propojeno) a tedy jsem odhadl, že chyba bude v samotné jednotce. Volal jsem tedy do firmy stualarm (= původní výrobce jednoty, distribuuje pouze na ičo), oznámil svůj problém. Prodavač byl velice ochotný a nabídl mi výměnu jednotky. Stavil jsem se teda v Praze na pobočce, kde mne doprovodil do auta, jednotku si poslechl, vyměnil za jinou a když slyšel, že s novou je zvuk opět kvalitní tak mi jí nechal a starou si vzal. Všem Vám tedy tuto firmu (i vzhledem k této zkušenosti) doporučuji.
  17. Dle palubního PC 5 ÷ 5,3L/100KM s tím, že na tuhle spotřebu jsem se dostal až s palivama od SHELLky. Že by opravdu fungovala?
  18. Aha, chápu ... Vidím to v tom případě na DRL
  19. Dobrý den / Ahoj, využiji tohle téma k položení jednoho dotazu. Jeden známý mi říkal o poměrně zajímavém způsobu řešení denního svícení a sice pomocí předních mlhových světel. Zhruba tak, že se udělá by-pass na napájení mlhových světel u "vypínače" světel tak, aby je šlo zapnout i bez světel parkovacích a tím je to vyřešeno (člověk si tedy zbytečně "nevysvicuje xenony" a zároveň nemusí provádět montáž čehokoli neoriginálního do vozu). Někde jsem se ale dočetl něco o nadbytečném zahřívání lamp a dalších věcech spojených s tímto. A další věc je ta, jak na tohle nahlíží zákon. V současné době používám mlhová světla jako denní svícení (abych šetřil xenony, jak píši výše) tak jak jsou zapojená (tedy i s parkovacími světly) a nikdo mi ohledně toho nic neřekl (resp. mě ještě nikdo nezastavil), ale podle mého názoru by mlhová světla měla mířit "níže" než světla potkávací a tedy by to nemělo nikoho oslňovat a hlavně, tím, že SuperB má mlhová světla v lampách tak to asi nikdo neřeší. Co si myslíte? Prochy20.
  20. @vick: Přesně @brc.majkl: A víš že asi jo? Totohle jsem si nikdy nevšiml (resp. jsem to nikdy nezkusil)
  21. Ahoj, taky přidám svou "trošku do mlýna". K originálním autorádiím lze koupit adaptér pro připojení USB (umí to i karty a AUX, záleží jaký konkrétně koupíš). Cenově se to pohybuje kolem 2000 a můžeš si o tom přečíst tady (řeší se tam i porovnání s FM transmitery) a nebo přímo na stránkách eshopu. Ovšem tento adaptér má i svoje limity (co se týče kvality, jediné co mohu říci je, že je určitě lepší než FM transmiter... Víc ti o zvuku řekne SUP1) a ty jsou následující: a) Na médiu můžeš mít pouze 6 složek (1 složka representuje 1 CD) V každé složce můžeš mít maximálně 99 skladeb (mě osobně funguje i více, ale pouze pomocí náhodného přehrávání) c) Pokud chceš přehrávat z AUX musíš odpojit USB a vyndat kartu. d) Na displayi rádia (či maxidotu) neuvidíš jméno skladby ale pouze její pořadové číslo e) Přidáš-li na své médium skladbu, automaticky bude zařazena na konec "složky", nikoliv abecedně (ono vůbec to řazení skladeb je nějaké celé divné). Výhodou ale je, že adaptér se připojuje na originální autorádio a ty tedy nepřijdeš o maxidot ani o multifunkční volant, dokonce tento adaptér může fungovat i s originálním CD měničem, takže teoreticky (případně mě opravte, pokud se mýlím) můžeš mít 6 CD v měniči, 6 složek na USB, 6 složek na kartě + 1 CD v mechanice rádia), což je docela solidní porce hudby (budeme-li uvažovat, že každou skladbu máš právě 1x). Pak bych ještě doplnil, že jednou z možností je i si pořídit tento adaptér a používat je s jiným velkokapacitním multimediálním přehrávačem (tablet, netbook, ...) Jinak, SuperB jako celek je opravdu perfektní vůz a určitě bych ti ho doporučil Prochy20
  22. Já jsem v předchozím voze měl 1DIN rádo Kenwood KDC-BT61U a byl jsem velice spokojen. Rádio má bluetooth (tedy umí jak přehrávat z telefonu tak Hands Free), CD, FM Tuner, USB a dokonce i AUX. Pak má i nějaké speciální rozhraní pro iPod (nikdy jsem to nepoužil, protože to neznám). Ale víc si o tom přečti tu: (http://www.mmtuningauto.cz/autoradio-kenwood-kdc-bt61u/)
×
×
  • Vytvořit nový...