Přejít na obsah

Jarda237

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Jarda237

  1. Taková teplota nebude způsobena typem oleje. Já měl takovou teplotu motoru okolo nájezdu 70 tkm, když odcházelo vodní čerpadlo. Výměna na záruku.
  2. Šlo o běžnou jízdy nejprve 100 km okresky, pak dálnice ČR - Olomouc - přes Rakousko, dále Slovinsko do Chorvatska. Dodržování rychlostních limitů tak, abych neplatil. Obsazení - dvě osoby + naložený kufr.
  3. O rok později......zase cesta na dovolenou
  4. Mohu přidat svou zkušenost, v listopadu 2019 jsme koupili pro manželku novou F3, během několika dní vrzaly stěrače po skle tak, že téměř na skle nadskakovaly. Poslal jsem manželku stěrače reklamovat do Adiv Opava, po hodině bádání ji dali oba stěrače na záruku nové. Já jim dám....auto za 350 kulí a vrzgajici stěrače....
  5. Tak to je moc dobře, přeji vám spokojenost s užíváním auta.
  6. Děkuji moc za názor. Pravda je, že se o své auto pěkně starám, ani bych jej prakticky nedával z domu, to by mi bylo lito. Přenechal bych ho za mírný poplatek synovi. Vím, že octa 4 oproti řadě 3 má lepší podvozek, lepší přední sedačky, úsporný diesel novější generace ale ty špatné zkušenosti uživatelů mě opravdu odrazují. Jako dát za auto 750 tisíc a víc, aby to bylo ve slušné výbavě a pak řešit problémy..... to je ostuda Škodovky. Doufám že už to u současně vyrobených aut vyladili. No nadarmo neříkali i staří praktici, auta první dva roky po zahájení výroby nebrat... počkat až se vychytají první mouchy.....
  7. Dobrý den všem uživatelům. Co tedy dělat - čekat až na Octavii 4 výrobce doladí všechny problémy softwaru, nebo si radši koupit Superba ? Momentálně mám Octavii 3, r. 2017, v pěkné výbavě, najeto 125 tkm, mám ji od nova, olej měním po 10 tkm, auto je absolutně bez problémů. Když tady čtu ty příspěvky, asi si svoje auto ještě 5 let nechám.
  8. Přikládám foto, cesta na dovolenou.
  9. Sleduji, že jsi aktivní přispivatel na různá témata, zkrátka takový odborník na všechno. Takže přesně jak jsem předpokládal, jak to na fórech chodí, 90 procent jsou amatéři, 5 procent se navzájem uráží a 5 procent jsou možná lidé, kteří něčemu rozumí. A takoví jako ty, dokáží nováčky jako jsem já spolehlivě odradit. No tak si užívej to zázračné TSI a mně dej pokoj.
  10. Přátelé, kamarádi, chci Vám - všem přispěvatelům tohoto fóra poděkovat za názory a fotografie ohledně spotřeby atd., které spolu s mými návštěvami této diskuse, jakož i ostatních diskusí, i návštěvy autosalonů všech možných značek a hledání vhodného auta pro rodinu, mne nakonec utvrdily v názoru, že dalším autem bude Octavia III. N E L I T U J I. První jízda průměrná rychlost cca 65 km/h, délka trasy 330 km, styl jízdy - prvních asi 120 km Hradecká dálnice - moje rychlost okolo 90 - 100 - 110 - kvůli syrovému motoru, samozřejmě ohřev pomalou jízdou první kilometry po Praze a z Hradce dál po okreskách a silnicích I - II třídy, rychlost do 90 - 100 km. opatrné zacházení s motorem, plynulá jízda, spíš podle sluchu než podle nápovědy, spotřeba 4,2. Neuvěřitelné. A jak říká kolega z práce, nejlepší je vlastní zkušenost.
  11. Tak ventilace F U N G U J E. Pomohli osobní radou přejímací technici ve škodovce v Bruntále, seznámili mě s firemním know-how a následujícím postupem: - nechat ventilátor projet nejméně 5 vteřin na 1. rychlost, -nejméně 5 vteřin na 2. rychlost, -pak na pár minut na 3. rychlost - a pak na nejméně 10 minut na 4. rychlost. Dojde tím k samočištění komutátoru motorku. Tak jsem to zkusil dle jejich rady a dobrý. Tak děkuji za tipy a zejména jsem překvapen ochotou a přístupem lidí v servisu škoda v Bruntále.
  12. No tak vyzkoušeno, na 4. rychlost to pálí pojistku spolehlivě také. Tak nezbývá, než se svěřit do rukou servisu škoda.
  13. Zítra zajdu do škodovky a objednám se na reklamaci. LPG mám namontováno od dubna, tak s tím problém asi není a kabelizaci k němu vedli jinudy. Ještě ale zkusím zapnout bez klíčku na 4. rychlost, to by mohlo být také nějaké vodítko. Jinak děkuji za zájem a odpovědi, doufám, že se mi ve škodovce mechanici nebudou v autě vrtat slovy Zdeňka Pohlreicha " jako student v pochvě". Mě už nebaví, když se na mě někdo učí. Stojí mě to čas a peníze a nervy. Kvůli tomu jsem koupil nové auto, ať se v tom nikdo nemusí hrabat. Jenže v Bruntálské škodovce se střídají přejímací technici a personál jako na běžícím pásu - důvody jsou jasné, hodně práce, málo peněz, kluk se po půlroce naštve nebo rozkouká a je pryč. Takže tam je co půl roku nový personál, který začíná od začátku, tam prostě nikdo nevydrží, aby pobral trochu zkušeností a pobavil se se zákazníkem trochu na úrovni.Jejich filozofie je jasná, nechejte tady auto a my se na to podíváme. No pak u toho maturují, hanba se koukat.( vím o čem mluvím, můj syn tam rok pracoval) Proto si mohu dovolit o tom něco vědět. Tak pak tady napíšu pro ostatní, jak to dopadlo. Zatím mi logicky vychází jako špatný ten předřadný odpor.
  14. Také si myslím, že montáží LPG jsem nezasáhl do elektrických zařízení v autě. Ale uvidím, když jsem auto kupoval, vedli sladké řeči, až jsem ho nechal předělat na plyn a objevil se první náznak nějakého problému (který souvisel s LPG a firma montující plyn se k tomu naštěstí postavila rovně a v rámci záruky dali díl nový), tak se prodejce škodovky při pomyšlení že by připadala v úvahu reklamace elektro dílu moc vlídně netvářil. Auto cukalo při přepnutí z benzínu na plyn a původně se zdálo, že to jede na dva válce např. v důsledku vadné cívky na svíčce, po delším bádání se ukázala chybná jednotka LPG, která se zpožděním vypínala dodávku benzínu při přepnutí na plyn a auto se dusilo bohatou směsí, že to skákalo na dva válce, pak jeden a pak to zhasínalo. Tak uvidím, na netu jsem našel, že předřadné odpory se pohybují okolo 600 kč, tak to mně nezabije, kdybych to musel koupit.
  15. Fabia II, MR 2012, naj.16 000km, pneu 195/55/15, dlouhodobá spotřeba za posledních 5.000km ukazuje 5,8 litru. Jízda kombinovaná, krátké i dlouhé jízdy.
  16. Pro jipol57 : auto je rok v provozu, kupováno nové, a k tvému dotazu upřesnění - po přepnutí rychlosti ventilátoru z 2 na 3 se pojistka přepálí okamžitě. Jo a prosím,,kde se ten předřadný odpor nachází ? Předělal jsem auto na LPG a nevím, jestli mi Škodovka uzná záruku, teď by se mělo jít v září na roční prohlídku, ale mám najeto už 16 000 km a olej jsem měnil sám, protože mi ve škodovce řekli, že montáží plynu jsem přišel o záruku na motor i karoserii. V každém případě zkusím uplatnit záruku aspoň na ten ventilátor, když to nepůjde, budu řešit sám. Nemám ale v elektrikáře škodovky moc důvěru, neuměli zapojit ani autorádio aby hrálo. Děkuji za odpověď.
  17. Prosím poraďte, na F II při zapnutí ventilátoru topení na stupeň 1 a 2 funguje, při přepnutí na stupeň 3 přepaluje pojistku. Děkuji.
×
×
  • Vytvořit nový...