Přejít na obsah

matej.vanatko

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem matej.vanatko

  1. Tak ale ty to máš dokódovaný ne? Proto jsem taky psal, zda se náhodou výbava Traveller assistant mezi trhy neliší.
  2. Neboj, to jsem četl.. problém je, že jaksi automatická loga v menu Columba nemám. Přehlídl jsem ale tvůj příspěvek o upgrade SW. Trošku jsem to tušil, ale za zeptání nic nedám
  3. No jasné hravče. Ale jedině Traveller ti přinese rozpoznání značek, ne? Nebo na to stačí line assist? A borec nahoře psal, že má rozpoznání značek, čili by měl mít jedině Traveller a ne věci zvlášť.
  4. Chlapi, jak je to v Columbusu s logy rádií? Dají se přiřazovat stanicím nějak automaticky? Nebo musím vždy vložit flashku a z ní manuálně přiřadit logo konkrétní uložené stanici na konkrétní oblíbené pozici?
  5. Hmm, Český Těšín je dost daleko. Kdyby to bylo na cestě Brno - Trutnov, tak no problemo a dojel bych si. Každopádně, ve čtvrtek znova servis.
  6. No moment ale borci. Borec píše, že má rozpoznávání značek, čili by měl mít normálně Traveller Assistant, ne? A v něm přeci inteligentní přepínání světel je. Nemáš ho zakázán v menu nastavení v Columbovi? Dá se tam nastavit i reakční doba. A funguje to parádně. Pokud se teda výbava Traveller Assistant neliší od té v ČR, protože jak koukám na SPZ, tak jsi asi od protinožců
  7. Dobrý, tak to se moje úvahy ubíraly tím správným směrem. Ale to je fakt OT, zpět k DSG
  8. Tak další poznatek. Cukání jako takové se vrátilo a je snad ještě horší. Už 2x se mi stalo, když jsem odjížděl od baráku se studenym motorem i převodovkou, že při přidávání plynu mi jednou při řazení 2-3 auto DOST silně poskočilo a škublo a podruhé mi přeřadilo 2-4, aniž by se to obtěžovalo řadit 3 a opět to DOST silně cuklo. Cukání při dojíždění do křižovatky je také stálé - 3-2-zastavení. Zajímavý je, že při 1-2 při rozjezdu se nic neděje. Jakmile se vůz ohřál, tak k takhle silnýmu cuknutí pak už nedošlo. Celkově mi to auto ale příjde dost uskákaný. Nemáte náhodu někdo v Brně taky benzín + DSG? Ideálně 1.8 TSI a DSG a byli byste ochotni dát si spicha a projet si to? PS: ještě takový malý OT. Je dobře, že když je puštěná klima, která samozřejmě klimuje, tak běží ventilátor na chladiči? Technicky mi to smysl dává, ale u Fabie mi toto nedělá, tak je to takový nezvyk.
  9. Tak, auto má vyměněno olej + flash ŘJ převodovky a musim říct, že během té krátké cesty domů jsem si všiml daleko lepší odezvy na plynový pedál, cukání bylo téměř pryč, ale spotřeba docela stoupla... cca o 2 litry. Ale to bych zatím nebral jako relevantní údaj. Uvidím, co bude příští týden. Auto odevzdávám nakonec až na konci června, takže s tím ještě něco najedu.
  10. Jo jo, původem je od něj. Ale je to od soukromníka, čili teď má vozidlo 2. majitele. Ale zatím s ním jezdím já. P. Janáka neznám, ale tvůj názor potvrzuje už to, že borec nedal při koupi žádnou slevu. Jen 8300 za blbosti typu plachta na vozidlo, montáž Construct apod. Čili kupní cena vozu 808 500 cash.
  11. Je to auto z Ústí nad Orlicí a tam s tim fakt nejedu, to ať si pak řeší brácha. Zajedu tedy tam co si říkal Hravče. Mám to stejně po cestě do práce :-)
  12. No, tak jsem zjistil, že se na tu "moji" O3 vztahuje nějaká svolávací akce u Škodovky. Předpokládám, že by to mohlo být právě na DSG. Tak uvidíme, zkusím to zítra v Brně pořešit. Nedokázali byste doporučit nějaký dobrý servis?
  13. Zkusím zítra nahrát video, ať je to názornější. Možná je to ale fakt jen paranoia :-)
  14. No, pokud se to nějak u mě výrazně nezlepší, vyloučím chybu mojí jako řidiče - že s tím prostě neumím a navštívím v Brně nějaký servis, kde se na to kouknou. Kdyby něco našli, tak dám určitě vědět. Nejhorší je to fakt 3->2 nebo 3->zastavení, kdy dává 2 hodně pozdě či někdy vůbec a dost cuká. U auta s 1100 km na tachometru by to fakt bylo velmi špatný! Ještě mě napadlo, je nějaké velké zpoždění mezi přeřazením, klesnutím otáček na budíku a zobrazením převodového stupně na Maxidotu? Myslím, že jsem něco takového dnes pozoroval.
  15. Ano, dělám to úplně stejně. Na křižovatce to nijak extra neřeším. Ale jakmile jde o přejezd, semafor na stavbě apod., tak vždy N a ručka. Na semaforu jedině tam, kde vím, že to bude trvat dlouho, než mě pustí.
  16. Jo kokto, plnej souhlas. Hlavně majitelé aut se čtyřmi kruhy jsou na tohle specialisté. Za mě neutrál nebo neutrál + ručka. P jsem dal zatím jen jednou na semaforech na nějaké stavbě..... Lepší než držet brzdu.
  17. Kokto, asi máš pravdu. Každopádně, teď na letišti už rozjezdy celkem ok, ale cukání při zastavování pořád a placebo při řazení výš při akceleraci taky. Myslel jsem, že DSG funguje tak, že řadí inteligentně a prodleva při řazení o stupeň výše je pár desítek, max. stovek milisekund. Tady když jsem jel, tak to přeřadilo, ručička otáček pomalu klesla (ne bleskurychle) a auto na chviličku akceleraci ztratilo, cca 1 sekundu. Pokud je to ale vlastnost, tak tím pádem vše OK. Nemáte někdo v Brně DSG 7, že bychom to zkusili tam?
  18. Díky borci za dobrý komentáře. To že je nutné pracovat s plynem a trošku přemýšlet jako DSG, to plný souhlas. A to mi ani nevadí. To bude spíš opravdu zatím moje neumění a nezvyk na DSG, takže věřím, že to během těch 14 dnů, co budu mít vůz ještě k dispozici, doladím. Navíc, bojím se na to trochu víc šlapat. Není to moje a je to v záběhu. To ale nijak neomlouvá ten můj placebo s prokluzem a poskakování před křižovatkou a to že někdy to bylo fakt drsný kopnutí. Celkově mi ale příjde, že je DSG strašně pomalé při podřazování při dobržďování. Rozhodně mu nechci pak vnutit rychlou akceleraci. To je jasné, že by trvalo a cukalo. Ještě jsem objevil jeden poznatek o kterém nevím, zda je OK chování nebo ne. Když jedu dejme tomu na D6 okolo 90-100. Přidám plyn, motor se vytočí více, DSG hodí D5, pak je cca 1-1,5 sekundy prodleva a až pak zátah. Půjdu do teď projet na staré letiště, co mám cca 6 km od baráku, takže bych to pak sepsal nějak sumárně. Asi to opravdu nebude košér chování. :-( Jinak, já chci automat kvůli pohodlí s občasným rychlým předjetím. Proto jsem si dal i pádla. Tohle auto pádla nemá a bude se s jim jezdit daleko víc ležérněji. Mně jen nebaví už kvedlat a šlapat na další pedál :-)
  19. Jako trošku mě to štve, protože si DSG chci dát do své nové O3 taky. To auto se mi jinak hodně líbí, je celkem pohodlný, 1.8 TSI když už ho donutím zrychlovat, tak táhle pro moje potřeby dobře, ale tohle DSG mě vyloženě chlapi s... Když jsem se rozhodoval pro O3, jel jsem jednou půl hodiny s předváděčkou 1.8 TSI DSG a v pohodě. To řadilo parádně, zátah výbornej, rozjezdy ok, dojezdy si nepamatuju, ale myslim si, že taky dobrý. V AAA jsem pak měl zájem o O3 co měla 17 tkm. Nedohodli jsme se sice na ceně (za 550 bez kůže, Kessy, xenonů a za stejný peníze byly auta, co tohle měly), ale motor taky táhl skvěle a tam k žádnému cukání nedocházelo ani při rozjezdu, ani při dojezdu. Tady je to jiný. Cukání 2->3 je tak v 1/2 případů. Co jsem zapomněl zmínit je to (ale to je spíš asi placebo), že když přidávám trochu víc, tak buď mezi 2-3 nebo 3-4 cítím pocitově že prokluzuje spojka. Nemůžu si pomoc, prostě cítím že chvilku trvá, než si ten převod sedne. Daleko víc mě ale štvou právě rozjezdy / dojezdy. Dojezdy jsou defacto pořád stejný. Dojíždím, DSG si kopne D2, auto cukne (občas spadnou otáčky i k volnoběhu nebo lehce pod něj) a pak teprve DSG hodí N. Rozjezdy jsem měl fakt zatím dvojího druhu. Buď sešlápnu plyn hodně, což má za následek za 1-2 sekundy rychlý rozjezd doprovázený kvílením kol nebo sešlápnu plyn méně a trvá 3-4 sekundy, než najedu rozumně do křižovatky. Tak by mě spíš zajímalo, jestli s tím jen neumím nebo by to mohla být signalizace nějakého problému. Ještě jsem si všiml, že v D režimu ať dělám co dělám (krom kick-down), tak při zrychlování převodovka nepustí otáčky nad 3 000. Napadá mě, jestli tam není ochrana pro motor v záběhu, ale to se mi nějak extra teda nezdá....... Myslíte si, že by pomohl flash SW? Nebo nesetkali jste se s tím taky? Tohle auto sice moje není, ale nerad bych, aby to moje dělalo to samý, protože jinak mě moje bývalá Fabie štvala zbytečně..... Teoreticky by to mohlo být stářím SW. Když koukám na nějaký věci okolo Columba, tak tomu zase chybí automatické ukládání log rozhlasových stanic. V návodu by mělo být v rozšířených nastavení FM ale tam vidím jaksi jen AF a RDS. A tohle třeba v tom autě z AAA fungovalo špičkově
  20. Jestli je automat pro debily, tak já jsem v tom případě ultradebil. Šetřím teď na svoji L&K 1.8 TSI DSG (naštěstí už moc nechybí, takže snad bude brzy objednaná)a naskytla se mi možnost chvíli řídit 1.8 TSI DSG v O3 Elegance (příbuzného kup), poprvé déle jak 15 minut a 20 km a musím říci, že 7.st DSG mě teda během delší jízdy dost zklamalo. Chci se proto zeptat, jestli stejný chování pozorujete i vy na svých vozech nebo je chyba ve mě či v převodovce/motoru/jinde v autě. Během jízdy je to vcelku OK. Pokud chci ale přidat, buď auto zrychluje jen celkem neochotně nebo DSG frkne o 1-2 kvalty dolů. Čili nedařilo se mi pružně zrychlit na aktuálně zařazené rychlosti. Dále jsem pozoroval problémy při řazení 3-4 st. Je celkem cítit, že tam dojde přepnutí spojek. Co mě ale nejvíc vytáčí jsou rozjezdy a dojezdy. Rozjezd se mi s tímhle kusem daří buď jen hodně pomaličkej nebo prasáckej s kvílením gum. Dojezd na křižovatku zase doprovází dost velký cukání při řazení 3->2 a 2->N. Proto se chci zeptat - jsem fakt ultradebil že s tím neumím jezdit a nebo by mohla být vada někde v SW či HW převodovky? Když jsem se rozhodoval pro svoji O3, jezdil s předváděčkama nebo zajetými v bazaru. Ani na jednom mi ale netrval rozjezd na křižovatce tak dlouho a cukání při dojezdu jsem nepozoroval. U týhle O3 ale dost výrazné. Auto má ale najeto jen 1100 km, tak jestli i tím to nemůže být. Nevíte někdo, kde by mohla být zrada??? Jízda probíhala vždy v režimu normal a "D".
  21. No, když to přeženeš, tak se pak nediv, když si přetočíš poloosu jako kamarád na Fabii. z 220nm udělal nějakých 330 a holt se projevila únava materiálu
  22. :-D dobrej nápad, ale mám pocit, že to u ŠA asi nepůjde. Navíc, ekonomicky by to bylo asi nebylo zrovna moc výhodný :-(
  23. Náhodou, nevíte borci, proč nelze do L&K přidat celokožený sedadla? Má to nějaký extra důvod nebo je to čistě jen něco okolo logistiky / dostupnosti sedadel s výšivkou L&K apod. ??
  24. Tak pokud máš mít auto na delší dobu a navíc máš dokumenty k tomu, že si to koupil s 0 km, neviděl bych v tom sebemenší problém. Ty prašule za slevu za to rozhodně stojí
  25. boban1108: Tam jsem teď dostal 7%. Byl jsi osobně nebo mail?
×
×
  • Vytvořit nový...