Přejít na obsah

Martas67

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Martas67

  1. Dieselgate - odškodnění přes hromadné žaloby se už nejspíš nedočkáme (viz článek)
  2. Martas67

    muj Scoutik

    před převzetím ...
  3. tak to mi mozna pomohlo, ze jsem vymenil papirovy filtr sani za K&N, ma mensi odpor. Uvedomuji si, ze to duneni jsem prestal vnimat nekdy po te vymene. Ale muze to byt i necim jinym, kratce potom mi v servisu s krabici sani jeste manipulovali kvuli ulozeni modulu aktivace denniho sviceni nekam pod tu krabici.
  4. řešil jsem nedavno vymenu mlhovek za LED denní světla z důvodu šetření xenonu u Oc II Scout po FL. V autorizovaném servisu jsem zjistil, že nestačí jen vyměnit světla a změnit kódovani, maji tam polozky za nejaky dalsi material a celkova cena me prisla dost vysoka, Výmenu jsem nechal udelat u specialisty na autoelektriku a vyslo to o 25% levněji. S uchycením nebyl problém, protože jsem koupil originální LED světla. Problem byl s jejich zapojenim, Kabely od puvodnich mlhovek se k zapojeni LED denniho svetla pouzit nedaly, s vyuzitim dvou odporu to nakonec sice svitilo, ale system vnimal LED svetla stale jako mlhovky a tak se k denim svetlum stale pripojovaly i obrysovky. Chvili jsem tak jezdil, dokonce fungovala i funkce corner (coz je na nic, protoze original LED svetla do strany moc nesviti). Nakonec jsem nechal denni svetla zapojit nezavisle pres samostatny modul Stualarm SE 085 a denni sviceni v ridici jednotce nechal vypnout. Vse funguje jak ma a odpovida predpisu pro denni sviceni, V rezimu Auto se sviceni prepina podle cidla v zrcatku a denni LEDky sviti pri potkavacich svetlech nebo parkovackach slabe jako pozicni (to se da nastavit diky tomu modulu), pri dennim rezimu sviti naplno. Zatim funguje vse bezchybne, spokojenost .
  5. Zdravím, spotřebu testuji na stejné trase dlouhé jen 11 km po Praze a podle stylu jízdy, dopravní situace, počasí atd. se pohybuje od 5,0 do 7,5 l. Jednou se podařilo i 4,9, to už ale chtělo velké soustředění a nic nesmělo bránit plynulé jízdě. Vzhledem k tomu, že na tak krátké trase se motor sotva stihne dostat na provozní teplotu, jsem se spotřebou spokojený. Na delší trase se dá jet i pod 5 litru, pokud to není jen po dálnici, jinak průměrně mám kolem 5,8. Ta horní hranice spotřeby naopak vyžaduje na všech semaforech červenou, ostřejší rozjezdy a moc nesledovat situaci před sebou, pak se musí jet víc brzda/plyn.
  6. Na internetu jsem samozřejmě už také pátral a žádné řešení přímo pro Scout 4x4 neobjevil. Nejspíš to bude tím, že poptávka po úpravě podvozku pro Scouta není pro výrobce tuningových setů příliš zajímavá. Divil bych se, že jsem jediný řidič Scouta, komu vadí, když se mu na dálnici při ostřejším manévru auto "roztancuje". Určitě to není vinou opotřebených tlumičů, podvozek se tak chová už od prvních kilometrů. Zřejmě by se v tomto případě jednalo o dost individuální úpravu a tak to pravděpodobně nebude laciná záležitost.
  7. Zdravím, rád bych se zeptal, jestli existuje pro Octavii II Scout kvalitní ověřená úprava podvozku pro zvýšení tuhosti bez snížení světlé výšky. Nastavení podvozku v základu není u Scouta vůbec špatné, je to celkem dobrý kompromis mezi podvozkem pro jízdu po silnici a po nezpevněné cestě. Problém, který bych tady rád řešil se týká chování podvozku ve vyšší rychlosti (na dálnici nad 100km/h), když je potřeba prudčeji změnit směr, vyhnout se nějaké překážce. V takové situaci je výkyv podvozku u Scouta velmi nepříjemný a bezpečný pocit z jízdy se rázem vytratí. Oželel bych i komfortní tlumení nerovností při jízdě po městě nebo rozbité cestě. Reakce typu "jezdi pomaleji" nebo "neškubej volantem, když jedeš rychle" bych na tomto fóru prosím raději vynechal, tématem je úprava podvozku ano či ne. Díky.
  8. Stejný jev (dunění při otáčkách 1200-1300/min) pozoruji také u téhož motoru 2.0 TDI CR 103kw. Postupem času zhruba po najetí 50 tis. už se to zklidnilo.
×
×
  • Vytvořit nový...