Přejít na obsah

Hučení převodovky


neo-xp

Doporučené příspěvky

Ahojte, mám Octavku 1.9 TDI 66kw, r.v.2002, najeto 380 000km, standartní pětikvalt. Poslední cca 2000km začalo pravděpodobně v převodovce něco hučet. Je to slyšet od rychlosti cca 80km a se zvyšující se rychlostí stoupá i hluk. Je to podobné hučícímu ložisku v kole, nebo hučení levných zimních pneumatik, ale ani jedno z toho to není, po sešlápnutí spojky i při ubrání plynu nic slyšet není. Hluk se začne projevovat při akceleraci. Napadá někoho co by to mohlo být? Pravděpodobně to bude nějaké ložisko, ale které :(... Díky za případné rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívejse,zda tam máš olej.Pokud jsi ho neměnil,tak bych doporučil vyměnit při tvojich kilometrech.Mně začla kňourat převodovka ve 250tis.vyměnil jsem olej(origo) a okamžitě to přestalo.Dnes cca 30tis po výměně a bez hluku a jakýchkoliv problémů.Možná ti to pomůže,možná máš jinej problém.....Jinak litr origo oleje do 5kvaltu stojí ve škodovce asi 250kč,do tvé převodovky padne 1,5litru,tak běž koupit rovnou origo.Kupodivu to mají levné....:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...