Listopad 5, 201212 r Ahoj, o vymene oleje jsem toho tu nasel spoustu, ale nikde neni popsano, jak vymenit olejovy filtr. V SDI neni klasicka "sroubovaci krabicka" ale meni se jen samotny filtr bez kovoveho krytu (viz http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-550806-filtr-olejovy-141x29x70mm.html ). Poradte pls jak na to, diky!
Listopad 5, 201212 r staci otvorit kapotu a s vrchu je knemu pristop samizda 36 orech len to povolis vitahnes vlosku das novu a zatiahnes
Listopad 5, 201212 r přesně tak, je to jednoduché...vedle měrky oleje je plastový dekl s 36kou, odšroubuješ vytáhneš vložku filtru, nasadíš na dekl nové těsnění a utáhneš zpět (jen rukou co to jde) a hotovo :-)
Listopad 5, 201212 r A na spodku tej banky ostáva hodne starého oleja. Ja ho ešte vždy vytiahnem injekčnou striekačkou.
Listopad 6, 201212 r Diky moc za odpovedi!! Minule jsem platil jen za "praci" 700kc, material jsem mel svuj a to se mi moc nelibilo..Od ted budu urcite menit sam. Jinak o nejakych erarnich a verejne pristupnych najezdejch, pod kteryma by se dalo pod autem neco udelat nevite? Praha nebo blizke okoli. (mam jen klasickej hever a pod auto na jednom heveru nevlezu..) Dik!
Listopad 19, 201212 r kup si za cca 300,- kč dvě "kozy" (zvedneš auto heverem, prdneš je tam) máš je na věky a neřešíš PS: já mám dva hydfraulický hevery a pod auto si pro jistotu stejně vždy strčím rezervu, nebo kozičku
Květen 4, 20196 r Zdravíčko vespolek. Tak i my nakonec máme fabiu. A rád bych se zeptal. Jaký olej? Původní majitel dával 5w40, ale specifikace nevím. V dokumentaci jsem našel specifikace: Ale rád bych věděl i váš názor.
Květen 11, 20196 r Pokud je to 1.9 SDI, tak tam dávej specifikaci VW 505.00. Viskozitní třída 5W40 je asi ideální kompromis.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.