Přejít na obsah

Paket pro špatné cesty a sportovní pružiny eibach


mirekdusek

Doporučené příspěvky

Dobrý den, už jsem tu o tomto paketu přečetl mnoho temat ale většina se týkala octavií a tam je tento paket řešen trochu jinak, zvláště u 4x4.

Příští týden jsi jdu pro novou fabii combi TSI 77kW zelená rallye. Od prodejce tam mám letní kola 15ky ale chci pořizovat 16ky a zároven jsem chtěl auto snížit a tak jsem na internetu sehnal sportovní pružiny Eibach za dobré peníze a koupil je s vědomím že auto snížím cca o 30 a 30. Nyní jsem ale zjistil že můj otec s kterým jsme auto objednávali tam přidal paket pro špatné cesty. Ted akorát nevím o kolik a jestli vůbec se fabie zvýší, vím že bude kryt pod motorem plechový, měli by být jiné tlumiče a i jine pružiny. Chci se zeptat jestli někdo kdo má tento paket tak snižoval podvozek nebo jestli mi někdo řekne o kolik se fabie zvýší. Protože je to pro mě blbě když jsem koupil pružiny na snížení tak snižovat již zvýšený podvozek takže se dostanu třeba na uroven standartního podvozku. Děkuji za odpověd

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jsem k R dostal z ŠA takovouto odpověď, je to i někde v jiném vlákně.

Od modelového roku 2008 je součástí mimořádné výbavy Ochrana podvozku také zvýšení přední nápravy o 10 mm. V rámci prvku výbavy na přání Ochrana podvozku získáte ochranný kryt motoru z tvrzeného plastu a zvýšení přední nápravy o 10 mm, což vede ke zvýšení světlé výšky vozu o 5 mm. Zvýšení přední nápravy je realizováno použitím jiné sady tlumičů vpředu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže tedka vlastně kdybych snížil ten podvozek o těch 30 mm tak musím ješětě připočítat těch 5 mm co má ten ochranej kryt motoru, ale jelikož zvedají přední nápravu o 10 mm tak by byl rozdíl po snížení pružinama 25 mm,, no tak to by snad nemuselo vadit. jen doufám že k těm jinejm tlumičům pujdou ty pružiny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak přední i zadní náprava by měla být oproti sérii cca +15mm.Pokud použiješ pouze pružiny na snížení ze serie na -30mm tak budeš mít problémy minimálně s tzv.elastogramy které jsou delší a auto bude poskakovat a jizda hrůza.Další problém jsou tlumiče jelikož zvýšené mají jiné nastavení než seriové a tudíž i pružiny Eibach které jsou stavěné na seriové tlumiče nebudou to prave...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spis je maloprocentni, ze si nekdo koupi paket spatne cesty, ktery obsahuje zvyseni svetle vysky a pak chce auto dat dolu. Bude to jak na houpacce. Tlumice a pruziny jsou staveny tak, aby zvedli auto a Ty tam das snizene pruziny oproti serii -30mm, coz by melo byt celkove +-45mm. Coz je na seriove tlumice dost. Spis bych se podival po normalnich pruzinach, aby si to poslal dolu. Nechapu, kdyz si nekdo kupuje nove auto, proc ho chce nejdriv nahore, ale zaroven koupi snizene pruziny. Kluci Ti uz tady predemnou taky odpovedeli, tak nevim co vic chces.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

No a kdybych to teda chtěl posadit, protože tam budu dávat 17ky, tak po jakých pružinách se mám dívat? Nebo podle čeho poznám že ty pružiny jsou dobré ke snížení na tomhle paketu? Vůbec nevím jak je vybrat..

A nebo jestli má někdo nějaký nápad, jak auto snížit....

Editováno: , autor: mirekdusek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...