MajklMajkl Vloženo 31. leden 2011 Sdílet Vloženo 31. leden 2011 (editace) Při startování motoru 1.2 TS 63kW, většinou za studena se s koncem startování ozve drnčivý, dotáčecí zvuk, který trvá asi vteřinu. Myslíte že je to závažné? V servisu jsem nebyl, najeto mám skoro 10000km, dělá to už asi od 6000km. Zvuk jde od zadní části motoru. Nevíte co by to mohlo být? Editováno: 31. leden 2011, autor: MajklMajkl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan13 Vloženo 22. Únor 2011 Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 Mám Jetiho 1.2 77KW a dělá mi to samé, taky nemohu přijít na to čím to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speed.mb Vloženo 22. Únor 2011 Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 Na 99% je to vysokotlaké čerpadlo na hlavě motoru.Je to ten váleček nahoře na hlavě.Občas i pomůže pokud lehce utahneš nebo povolíš tu přírubu co ho drží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan13 Vloženo 23. Únor 2011 Sdílet Vloženo 23. Únor 2011 Myslíš tím vysokotlaké palivové čerpadlo. Máš s tím nějakou zkušenost? Co když nepomůže to utažení pak tedy výměna? Vědí v servisech o tomto problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ajkpark Vloženo 19. Duben 2011 Sdílet Vloženo 19. Duben 2011 Ja teda osobne mam zase problem, ze po startu, kdyz si motor klesne na tech volnobeznych 680 otacek (starsi SW), tak z motoru de slyset takovej zvuk, jako by se pasek(remen) alternatoru soupal po netocicim se kusu kovu, jako by to kolecko kterym ten remen toci bylo zablokovany, a mam to odpozorovany, ze to urcite nema s motorem jako takovym nic, je to jina frekvence, pomalejsi ... kdyz se motor zahreje, neni slyset pak vubec nic ... delat to tak od 5tis .... nevi nekdo? ps. chvilkama mi to prislo, jako by tam bylo neco, co trva, nez se poradne promaze olejem nebo nevim ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 19. Duben 2011 Sdílet Vloženo 19. Duben 2011 nechal bych přehrát SW a pak uvidíš třeba si to sedne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr.v Vloženo 28. Duben 2011 Sdílet Vloženo 28. Duben 2011 ahoj,ten zvuk tesne po nastartovani motoru,vetsinou za studena,je popsan v navodu obluhy,dela mi to take,hned po startu,v navodu pisi ze to je vymezovani vule hydraulickych ventilu,najdi si to v sekci startovani,jestli je rec teda o tom zvuku tesne po nastartovani a je to pry normalni vec a neni se tim potreba znepokojovat,tak to tam pisi :)kdyz je motor zahraty tak uy to nenela,nebo opravdu jen malickou chvilku,nez se docili spravny tlak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MajklMajkl Vloženo 17. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2011 ahoj,ten zvuk tesne po nastartovani motoru,vetsinou za studena,je popsan v navodu obluhy,dela mi to take,hned po startu,v navodu pisi ze to je vymezovani vule hydraulickych ventilu,najdi si to v sekci startovani,jestli je rec teda o tom zvuku tesne po nastartovani a je to pry normalni vec a neni se tim potreba znepokojovat,tak to tam pisi :)kdyz je motor zahraty tak uy to nenela,nebo opravdu jen malickou chvilku,nez se docili spravny tlak Včera jsem s tím byl v servisu a o obsluze nic neříkali, spíš si mysleli že je to převodovej řetěz a dva dny zpět mi to dělalo zvuk 5km-ovou cestu, motor byl zahřátej, 5x jsem vypl motor a zase nastartoval a nic. Těď už to řešijou, dokonce po mě chtěly výrobní číslo motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 21. Červen 2011 Sdílet Vloženo 21. Červen 2011 Snažím sa ten kovový zvuk krátko po naštartovaní nahrať na mobil a pridať sem aby ste to počuli, no vždy keď nahrávam tak to zrovna neurobí. Mne sa to stáva aj 5x za týždeň pri štarte. Je to reťaz, asi kým ju hydraulický napínak napne, ale zatial to neznamená, že by sa to malo meniť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 21. Červen 2011 Sdílet Vloženo 21. Červen 2011 (editace) taky mám stejný efekt po nastasrotování rachotící zvuk (žahřátý - nezahřátý) budu to rovněž řešit přes servis 27.6 s garanční prohlídkou po 15tis Editováno: 21. Červen 2011, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 21. Červen 2011 Sdílet Vloženo 21. Červen 2011 taky mám stejný efekt po nastasrotování rachotící zvuk (žahřátý - nezahřátý) budu to rovněž řešit přes servis 27.6 s garanční prohlídkou po 15tis to som zvedavý, čo ti na to povedia v servise, tak to sem dej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. Červen 2011 Sdílet Vloženo 21. Červen 2011 Z toho si nic nedělejte. To je jenom další "vychytávka" tohoto motoru - 1.2 TSI 63 kW. Mně to několikrát týdně taky "zařehtá" po startu, jedno jestli studeného nebo zahřátého motoru. Údajně je to předzvěst skočení rozvodového řetězu - nejspíš je už vytahaný. Píše se o tom i ZDE. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 Takže s tým v podstate nemôžeme nič robiť, len čakať kedy to preskočí ? už ma nebaví počúvať ten zvuk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chillike Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 to vam drnci pri kazdom startovanii?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wejw Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 ano drnčí, ptal jsem se na to a je to pry absolutne normalni, srovnava se tam neco a dela to kazde tsi s kterym tam pracuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chillike Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 ked je to uplne normaln epreco to niekomu drnci a niekomu nie???....co je teraz normalne ...ked to drnci ci ked to nedrnci??? podla posledneho prispevku to nieje v poriadku ked to praveze nedrnci..lebo sa tam "nieco" nezrovnava...ci ako to vlastne je?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 chillike , ŠA vydala aktuální sdělení pro motorizace CBZA i CBZB kde se řeší kovové hluky po startu aktualizaci sw řj motoru 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 V 22. 6. 2011 na 19:17, chillike napsal: to vam drnci pri kazdom startovanii?? Ne. Někdy několikrát za den, jindy nic (ovšem u mě je denně i přes dvacet startů)...Prvních cca 17 - 18 000 km to nedělalo. Teď najeto přes 23 000. Jikra - a jak řeší ta aktualizace sw ten hluk? Nevíš podrobnosti? 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbek Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 To máš poštovní auto že furt startuješ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 To ne, pracuji v energetice. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Červen 2011 Sdílet Vloženo 22. Červen 2011 to klepanie po štarte rieši ŠA modifikovanou rozvodovou reťazou TSUBAKI po skúšobných jazdách ukončených (cca. 22 KT/2011)... následne sa bude montovať modifikovaný rozvod Borg Warner (cca 45 KT/2011)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 23. Červen 2011 Sdílet Vloženo 23. Červen 2011 Pawouk, taky mi to bylo divný jak dokážou SWerem odstranit mechanický problém... inu vot technika ) jedná se o kovové zvuky z wastegate při startu, při malém přidání plynu, při chcípnutí motoru, obávám se že rozvoďák by to nespravil možná sw jinak definuje koncové polohy klapky která už potom nedrnčí, je to čerstvý ŠA to dala k publikaci 17.6. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wejw Vloženo 23. Červen 2011 Sdílet Vloženo 23. Červen 2011 (editace) me to prvních 10 000 km taky nedělalo, budu dodělávat cornery tak jim řeknu ať mi to zkusí přehrát jestli pujde Editováno: 23. Červen 2011, autor: wejw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 23. Červen 2011 Sdílet Vloženo 23. Červen 2011 Tak nevím , před chvíli jsem to zkoušel a nepřišlo mi že by nastala nějaká změna k lepšímu... odpo budu dělat ještě jedno tak uvidíme 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 tak mám po servise, mechanik se nad tím zvukem rovněž divil když najížděl a vyjížděl garanční technik napsal že závada nezjištěna což považuji jako klasiku pokud je auto pojízdné máte smůlu! Jinak mezi slovy řekl něco o problémech s rozvody a údajně to bude škodovka svolávat ale zatím to nemá písemně ale dle mého se svolávat nebude a bude se to měnit při dalších úkonech v servisu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.