Přejít na obsah

Postupne selhavani kontrolek, zablokovani DSG


dusheques

Doporučené příspěvky

Zdravim Skodovaky,

stala se mi neprijemna vec, resp. souhra udalosti (superb 2008, 3.6 4x4, dsg, 60tkm):

1) cca pred 14 dny mi prestala svitit jedna mlhovka + pichnul jsem, auto tedy bylo na dojezdove rezerve ("tenke" kolo) - v tu chvili mi proto na pristrojovce svitila zluta kontrolky svetel a tlaku pneu (zda se irelevantni, ale radsi pisu vsecko - viz dale)

2) par dnu na to si nejaky dobrak z auta odnesl meho Columbuse a pri tom pobouchal par veci okolo (dvere, sedacka), takze slo auto do servisu - na rezerve, bez mlhovky

3) dnes jsem jej prebiral a krom dvou kontrolek z drivejska (rekl jsem, at to nechaji, ze poresim sam) se ukazala i kontrolka vyfukovych plynu ("silueta motoru") - dle slov servisaka je treba promazat pamet, ze se tam mohlo neco zapsat pri vymene navi, sedacky a dveri, at se stavim zitra - domu jsem tedy jel se tremi zlutymi kontrolkami (ze ja se na to ...)

4) protoze jeste nemam v miste parkovani instalovane zabezpeceni, nechtel jsem novou navi nechavat v aute, vzal jsem proto aku na torxe, sundal ramecek a vymontoval ji - pri tom jsem laboroval s konektorama, ale bez vetsich problemu nasel vsecky povolovaci packy a vytahnul ji

5) pak jsem otocil klickem a krome zname kontrolky mlhovky, tlaku a kontroly plynu se pridala zavada airbagu (!?)

Moje otazky ted zni:

a) je mozne, ze kontrolka "kontroly plynu" se zapnula jen pri akcich souvisejicich s opravou auta, nebo jim to mam omlatit o hlavu, co ze mi to s tim provedli? :-)

B) je mozne, ze kontrolka airbagu se zapnula kvuli memu vyndavani navigace (a odpojovani 'passenger airbag off' svititka v ramecku)?

Diky za jakekoli tipy,

Marek

Editováno: , autor: dusheques
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hele,máš celkem pech,když to tak čtu.Ale dával bych si pozor,co jim tam budeš říkat. Pochopil jsem to tak,že Ti domontovali novýho Columba. Tam to nemá s airbagem nic společného. Pak jsi psal něco o sedačce,tam už by mohl být problém,pokud je vytrženej kabel od předepínače pod sedačkou,kontrolka svítit bude. Být Tebou,řeším to v klidu a zajedu do servisu na diagnostiku. Co se týče kontrolky tlaku,tu můžeš smazat-vyresetovat nastavení,žárovka je jasná.

Když přijedeš a budeš dělat bubu bu,nic nedocílíš,věř mi. Kolikrát ty servisáci za nic nemůžou,lidi lžou,vymýšlí si a taky hodně pomlouvají-tím nechci říct,že to je Tvůj případ.

Abych odpověděl na Tvoje otázky.

Kontrolka elektroniky motoru se mohla rozsvítit z nějakýho důvodu a je to náhoda,nebo ne--diagnostika

Airbag a vyndání rádia-nedokážu si to představit,musel by jsi zavadit za nějaký kabel,musíš vědět ty a ten zloděj--diagnostika.

Tohle auto je tak prošpikovaný elektronikou,že se občas něco rozsvítí a stačí to smazat,vyresetovat jednotky a je zas klid.

Ještě otázka mimo,to budeš ted tu navigaci pořád vyndávat jo? :)

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za reakci:

ad airbag) menili mi potah sedacky u spolujezdce, protoze ho zlodej potrhal (kolena + strepy z okna); je ale divne, ze se to rozsvitilo po mem vytazeni navi, tj. spis bych to tipoval, ze jsem nekde o neco zavadil ja ;) Prave podezrelej mi prijde ten kablik do sviticiho napisu vypnutyho airbagu pro spolujezdce, kterej jsem musel vypojit pri sundani ramecku

ad navi) ja ji nechci, dostal jsem ji k tomu a jen nese starosti ;) bud tam koupim radio swing (to se snad tak nekrade - nebo taky?), nebo budu spolehat na novy zabezpeceni, co nam do spolecnych garazi maji namontovat (to je ale jeste budoucnost)

A co ta kontrolka motoru, resp. kontrola vyfukovych plynu (dle manualu - ale asi to muze byt cokoli) - muze to mit spojitost s cimkoli okolo?

Marek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontrolka airbagu sviti proto, ze jsi odpojil sveto Airbag off a zapnul klicek. Zhasnuti jedine vymazanim chyby na diagnostice. Kontrola tlaku = je potreba reset tlacitkem vedle radici paky, zarovka je jasna. U toho motoru to muze, ale take nemusi byt nejaka banalita. Pokud to nesvitilo pred prijezdem do servisu, rozhodne bych auto neprebiral a trval na odstraneni - prinejmensim vymazani zavad, pokud tvrdi, ze je to tim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jasný,airbag jsi udělal ty,jak něco z toho systému rozpojíš a zapneš klíček,okamžitě to vyhodí chybu a už nezhazne,jedině po zásahu diagnostikyv případě airbagů. Kontrolka motoru,taky mohlo nastat,něco co nemělo a svítí to,nelámal bych si s tím hlavu a zajel na výmaz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

včera čtu tvůj příspěvek, pak jdu po práci do auta, nastartuju a hláška závada systému eps, žluté kontrolky gumy, eps, žárovka, nešel ani posilovač řízení. Chvíli jsem tomu nechtěl věřit, vypnul jsem motor. Po opětovném nastartování už to hlásilo jen závadu eps, posilovač už šel. Tak jsem odjel, asi po 2 min všechny kontrolky zmizely a vše je OK, dnes také vše v pohodě. Ta elektrika, to je věc :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...