Danielll Vloženo 16. Březen 2011 Sdílet Vloženo 16. Březen 2011 Ahoj, mám problém s Fabií 1,4 TDi-55KW, 2005, 240tis km. V rozsahu otáček cca 1800-2200 je slyšet jak píská turbo,někdo by to nazval vysokým houkáním. Rozdělal a vyčistil jsem trubky kolem egr a vůbec horní část sání,byl v tam bordel,trochu olej,prasklá žádná nebyla. Auto jinak jede super,zátah se zdá být v pořádku,spotřeba též.Kouř z výfuku vizualně taky v pohodě.Log zatím nemám. 1)Myslíte,že by mohlo být poškozené turbo? 2)Má cenu nechat vyměnit těsnění kolem něj,nebo ho dát rovnou na repas? 3)Jak je náročné turbo demontovat,neměl by někdo návod? ...netuším,co tam kdo přede mnou lil za olej,mohl by na to mít zásadní vliv?Mám připravený nový správný,mohu zkusit vyměnit. Díky za každou radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 17. Březen 2011 Sdílet Vloženo 17. Březen 2011 každý turbo trochu píská. záleží na tom, jestli to řve jak sanitka a nebo jen tak zlehka. v těch otáčkách, které jsi uvedl to je slyšet nejvíc, protože tam, musí natlačit. taky už máš najeté slušné kilometry, takže jak nové se chovat určitě nebude. udělej log (3,10,11) a kouknem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danielll Vloženo 17. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2011 Jako sanitka to neni,když vypnu rádio,je to slyšet.Neni to nijak brutální,spíš mě to znepokojuje.Log udělám,jen musím koupit kabel,tak to chvilku potrvá.zatím díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 17. Březen 2011 Sdílet Vloženo 17. Březen 2011 Log si myslím nic nevyřeší, turbo může být načnutý,pískat ale plnit může pořád dobře. Spíš je potřeba se podívat do sací části turba na poškození rotoru a vzít za to,jakou má vůli,příp jestli je vidět,zda škrtá o obal. Po vynutí rádia turbo slyšet je normálně....zvlášť,když se na to zaměříš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 17. Březen 2011 Sdílet Vloženo 17. Březen 2011 z logu se dá vyčíst ledacos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 17. Březen 2011 Sdílet Vloženo 17. Březen 2011 No bud nečteš,nebo nevím co chceš číst...turbo může plnit i když bude zralý na repas. Máš pravdu,logem lze vyčíst hodně,když víš co a jak,ale pískající turbo vyžaduje hlavně optickou kontrolu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danielll Vloženo 17. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2011 ok,o víkendu na něj kouknem.V pondělí bych měl mít log,tak ho pak sem hodím. Každopádně díky všem za rady i názory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.