Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prosim ludi ktory TSI nevlastnia aby sa hlasovania nezucastnili. 787 členové hlasovali

1. 1. Mali ste poruchu so svojim motorom TSI:

• Nie doteraz som poruchu nemal. Motor funguje bezchybne.
      210
    • Mal som prehryzene kable.
      36
    • Mal som poskodene turbo.
      17
    • Motor pokodeny - vymeneny koli velkej zavade.
      13
    • Ine poruchy - uvediem nizsie.
      39

Prosím, přihlaste se nebo zaregistrujte se, abyste mohli hlasovat v této anketě.

Doporučené odpovědi

Dnes si něco koupit je horší než před 15 lety. Kvalita k pláči

jezdil jsem trasy 20 km a víc, parkuju ve vytápěné garáži +15 °C

přístup servisu je dobrý, jsou ochotní, komunikují se škodovkou a mají snahu problém vyřešit.... jenomže neví co dělat

jo a do VW už montují TSi s rozvodovým řemenem... jak je to u škodovek, nevím

Nešířit paniku froggy. Cos tím chtěl říct? Pořád se to tady na foru mele dokola... Do Pola se stále montuje 1.2 TSI s řetězem. Golf VII již má EA 211 1.2 TSI a 1.4 TSI s řemenem. Taktéž OIII.

Tak tak, fabia, room, polo, ibiza dojedou s řetízky vč rapa do fcl. Pak řemeny řemenoviče řemenovy.

Tak jsem na nějakou dobu bez auta... Odebrali vzorky oleje a benzínu, poslali do ŠA a bude se čekat, jaký ortel vyřknou mistři z Boleslavi. Nevím co tím sledujou...? Tankuju na Shellce, olej mi mění v autor. servise.

No na benzín to snad svádět nemoho, ne?

I kdybych tankoval špatný benzín, tak se ani ten špatný nesmí dostat do oleje.

Nešířit paniku froggy. Cos tím chtěl říct? Pořád se to tady na foru mele dokola... Do Pola se stále montuje 1.2 TSI s řetězem. Golf VII již má EA 211 1.2 TSI a 1.4 TSI s řemenem. Taktéž OIII.

Myslíte, že pro ty nové motory 1,2 TSI EA 211 bude i nová dílenská príručka? Rád bych se podíval na ty zmeny.

(aha tak o 1,4 TSI EA 211 se pekne rozepsal Pawouk v sekci O, diky)

Upraveno od akubus

Froggy,to je smůla. Ale třeba dostaneš nový motor,když už je to až v MB. Sám jsem zvědav,na co přijdou.

ten nový motor by nebyla žádná výhra, já v podstatě mám nový motor - 15 tisíc - akorát mi skončí záruka, než se ten nový stačí podělat.. bohužel už jsem v tomto pesimista a na TSi mám svůj názor

možná ten nový s řemenem, jiným turbem a jinak pořešeným katalyzátorem, může být lepší

No jo,v to myslím doufá každý soudný škodovkář. Bohužel do našich strojů se jaksi nedostane.

to froggy- co víš, třeba Ti ten motor opravdu vymění :kol-31: . A o záruku bych se nebál, motor se snad bere jako každý další náhradní díl.

Upraveno od Jakub Nabel

Nová Fabia III, co se představí příští rok v březnu už bude mít TSI s řemenem?

Froggy, když se ti kazí motor vyrobený v 08/2012, tak schválně, jestli je to opravitelné nebno je to konstrukční chyba, jestli to druhé, tak současnou Fabii asi s motorem 1,4 63 kW nebo počkat na FIII. Takhle to vidím já.

otec má 1,4 63 kW a moje TSi je mnohem lepší motor... dynamika motoru je úplně jinde a spotřeba o litr nižší.. bohužel tyto vlastnosti jsou vykoupeny mizernou spolehlivostí

No právě a ty máš motor nový, takže od té doby asi žádné inovace nebyla.

Ale uvidíš, co řekne Škoda Auto, ale koupit si takový motor do auta a mít ho třeba 10 let?

původně jsem to tak nějak plánoval, 10 let a 120 tisíc km :)

Dej vědět, co škodovka vymyslela s tím tvým autem.

jedině jak si posichrovat opravy na záruku je dokoupit si nadstandardní, jelikož mám standardně 4r/60tkm a nyní mám už najeto 45tkm (auto necelé 2 roky) a 2.výměna rozvodů čeká, takže budu dokupovávat další a to 5r/150 tkm, je to za 4tis. nebo 5r/100tkm za 3tis....jinak to s tímhle motorem asi nepůjde.

Upraveno od Dandisan

To jde v průběhu záruky si přikoupit další roky ?

Mě prodejce tvrdil, ze se auto musi s prodlouzenou zarukou jiz objednat.

Dodatecne to pry nabizeji pouze dealeri, kteri to berou na sebe, skodovka uz s tim nema nic spolecne.

To asi nebude prodloužená záruka od škodovky. Snad nám to Dandisan prozradí.

otec má 1,4 63 kW a moje TSi je mnohem lepší motor... dynamika motoru je úplně jinde a spotřeba o litr nižší.. bohužel tyto vlastnosti jsou vykoupeny mizernou spolehlivostí

TSI je lepší motor (než 1,4 16V) jen dokud se nezačne nekontrolovatelně srát - jinak vše, cos napsal, by se mělo vytesat - a nejlíp na čela "odborníků" z koncernu... V momentě kdy skončí záruka a tím taky veškerá odpovědnost výrobce za vady a všecky náklady na nadměrnou potřebu údržby bude muset nést majitel sám, stane se TSI jen obtížně prodejným balastem.

Těžko říct, kdo by měl za tohle všecko nést zodpovědnost - majitelé těch motorů by to podle selskýho rozumu bejt neměli, jenže jak známo, žijeme v Kocourkově...

Upraveno od Ekkar_z_Bastlírny

škoda nabízí 4r/60 nebo 120tkm. Kdo si třeba nepřikoupil k autu prodlouženou záruku anebo ji chce naopak prodloužit, ta možnost tady je. Jka píšete jde to přes dealera a není to od škody. Nicméně má úplně stejné výhody ja vlastnosti jako kdyby se koupila od škodovky. Je to prodloužení o 3r, tzn. připočítává se to k té zákonné lhůtě 2r. a nebere se ohled na to jestli jste si už nějakou předtím vzali k novému autu nebo ne. Mám letáček v autě, tak ho nafotím a vložím sem.

tak to je dobré :) bohužel asi každý dealer to nenabídne

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.