Publikováno Červen 1, 201114 r Dobry den. chcel by som sa vas spytat, ci by ste mi nevedeli poradit. mam octaviu 1.6 75KW r.v. 2002. je to octavia s lpg solaris. rano ked nastartujem auto cuka, a snazi sa zdochnut, ked mu pridam (staci iba trosku) uz necuka na volnobeh ide vyborne. vykon nestraca. vymeneny palivovy filter, sviecky, vycistena a nastavena škrt.klapka, vymeneny olej a olejovy filter. Toto cukanie robi cisto iba za studena. sytič asi zapina lebo otacky idu na 1200 ale dakedy aj na 1500 a potom to spadne na 800 a cuka to medzi 800 az 500. prosim poradte
Červenec 4, 201114 r Ahoj ja mam asi podobny problem .. Mam 1.8T 110kw,rv '03 a rano ked nastartujem tak mi znova zacalo tak cukat ako ked uz uz islo zdochnut.. tak som pridal .. a po chvilke prestalo.. ale dnes aj cestou do prace. . mi to proste nejak zase zacalo aj pocas jazdy ked som sa rozbiehal na semafore.. teplota co mi standardne vyskoci na 90 .. sa dnes drzala pod.. a to mi robi odvcera ako poriadne prsalo.. ked neprsi..tak je to OK.. Prosim poradte
Červenec 4, 201114 r Autor ahoj v tomto ti neviem poradit. ja mam 1.6 75KW. robil mi to vadny egr ventil co vyhadzovala diagnostika. tento som vymenil za novy (vycistenie nepomohlo) a odvtedy auto ide normalne
Duben 3, 20169 r Zdravím mám problém se studeným startem v teplejším počasí v zimě ok. Motor chytne na 3 válce a střílí do výfuku cca 30 vteřin diagnostika nepíše žádnou chybu. Zhruba před 20000km dělaná generálka motoru špatná ovalita na 2 a 3 válci. JInak mám nové svíčky,kabely,cívku, vyčistěné a odzkoušené vstřiky ne teda těsnost, nové čidlo teploty,čištění a nastavení škrtící klapky,nová lambda před katem cca 35000km,měření tlaku paliva ok. Napadají mě třeba vstřiky ale dělalo by to pořád i v zimě.Jinak auto jede v pohodě výkon a spotřeba ok. Jsem už trochu bezradnej.
Duben 3, 20169 r Tak dneska to dělalo celej den naskočila chyba 16555 systém příliš chudý(1.řada válců)-přerušovaný sonda před katem ukazuje 1,45V a 111 sonda za katem 0,7V 100
Duben 5, 20169 r dnes zkouška startu s odpojenou váhou vzduchu a start ok ještě to párkrát zkusím a nechám změřit váhu osciloskopem
Duben 13, 20169 r tak váha vzduchu ok plus výměna prasklé hadice sání(hadice mezi filtrem a klapkou) závada stále stejná zítra zkouška jiných vstřiků plus výměna těsnění sání
Duben 16, 20169 r přetěsněné sání výměna vstřikovačů z funkčního auta a výsledek nula takže se chystám ještě změřit tlaky za studena
Duben 30, 20169 r Takže ta výměna vstřiků a přetěsnění sání mělo něco do sebe asi se potřebovala srovnat řj starty už dobrý jinak jsem měřil tlaky ve válcích a je to tak na hraně 1.11 2.12 3.12,5 4.11barů lukas111 Odesláno z mého ZP953 pomocí Tapatalk
Srpen 20, 20178 r Závada se nepodařila vyřešit ale auto jem už prodal a nevím jak bojujr nový majitel jestli mu to nevadí a neřeší toOdesláno z mého ZP953 pomocí Tapatalk
Září 7, 20177 r Dobrý den, vlastnim octavii 1.6 75kw r.v. 2002 stav km: 238xxx při studenem startu má auto snahu chcipnout a hrozně ten motor cuká. musim cca 3x prošlápnout plyn a pak se to srovná. obcas ještě při rozjezdu je to takové otupělé(nemá poradny tah), ale jakmile se rozjedu tak už nemám žádný problém a auto jede suprove. Predem děkuji za rady
Září 13, 20177 r Dobrý den, vlastnim octavii 1.6 75kw r.v. 2002 stav km: 238xxx při studenem startu má auto snahu chcipnout a hrozně ten motor cuká. musim cca 3x prošlápnout plyn a pak se to srovná. obcas ještě při rozjezdu je to takové otupělé(nemá poradny tah), ale jakmile se rozjedu tak už nemám žádný problém a auto jede suprove. Predem děkuji za rady Máš nějaké novinky ohledně tvého problému? Zdá se že mám stejný a nikdo nemůže přijít na to čím to je.Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk
Březen 25, 20241 r Zdravím všechny, pořídil jsem si jako první auto před půl rokem a to Škodu Octavii I 1.6I z roku 2001. V poslední době mě, trápí špatné studené starty. Odpoledne přijdu k auto, nastartuju a v prvních několika sekundách má auto tendenci napůl umřít (klesnou otáčky pod tisíc a dojde k takovému kuckání - pouze jednou, pak už vše ok). Pokud nečekám po nastartování a ihned se pokusím vyjet - zmáčknu spojku a auto i zdechne. Spíše si myslím, že jde o náhodu zda poklesnou otáčky nebo auto spadne. V zapětí můžu natočit znova auto a už se to nestane. Na teplotu to má minimální vliv, v zimě to bylo horší, ale i v 10-15C problém přetrvává. Napadá někoho z vás, co by to mohlo být? Na internetu jsem našel video, který vykazuje úplně stejný problém. https://www.youtube.com/watch?v=6ht52b_paoY Díky, Martin. IMG_5768.MOV
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.