Přejít na obsah

Demontáž raménka zadního stěrače - Sedan

h.vik

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

včera mi přestal ostřikovat a drhnout zadní stěrač, po otevření 5-tych dveří se navíc zpod tapecu valila voda, tak mi to bylo vicemene jasne. Oddelal jsme tapec od zadnich dveri a zjistil ze motorek sterace je KO, pravdepodobne vlivem mrazu praskl plast kde drzi hadicka ostrikovace.

Potrebuju ho vymenit ale narazil jsem na velký problém. Potřebuju nejdřív demontovat raménko stěrače, oddělal jsem krytku, odšrouboval matku, sklopil stěrač, ale z toho tisícihranu to rameno prostě nejde sejmout, zkousel jsem to vylohovat ve WD-40 ale ani prd.

Už jsem za to rval tak že se mi pomalu vytahovaly tlumiče.

Máte s tím někdo zkušenost, nebo alespon nejakej figl jak to oddelat ??

Budu vdecný za jakoukoliv radu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové děkuji všem za tipy,

asi zkusím sehnat nějakej ten malej stahováček, přiznám se že doma nic takového nemám a ani mě to netrklo, resp. jsem nemohl věřit tomu že je potřeba vyvinout takovou sílu na sundání stěrače.

Pak dám vědět.

Zatím Many Thanks to All !!!

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Tak jsem to vyřešil, sehnal jsem si malý (70mm) dvouramenný stahováček, hřídel nastříkal WDčkem a problém byl běhěm pár vteřin vyřešen bez jakékoliv námahy.

Zpětná montáž je snadná, raménko se na tisícíhran natlačí pomocí matky, která jej zajišťuje. (Pro ty co se chystají na montáž/demontáž)

Každopádně díky za rady všem !!

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...