Červenec 18, 200718 r Já taky nedávno dojel kamión s odpojeným omezovačem, byl to R Magnum, jel bez návěsu a musím přiznat, že jsem fakt čuměl jak mu to jede. Jel prakticky pořád 100-120km/h (na karlovarce, směr Praha), dost dlouho mi nešlo ho předjet, protože on taky pořád někoho předjížděl a jak seděl výš, tak předjížděcí manévr zahajoval vždycky dřív než já, protože viděl za horizonty, jel s tím skoro jak s formulí. Pak na jedné rovince jsem ho konečně vzal a ujel mu - jel jsem asi tak 5km rychlostí 140km/h, pak jsem dojel nějakou kolonu a během minuty jsem měl zase tohle monstrum prilepené na p*deli Jinak k původnímu tématu, pokud bych chtěl nyní koupit F Combi, tak bych buď počkal na novou a nebo kdybych chtěl ušetřit, tak bych koupil současný model, ale až v době kdy už bude nová a stará se bude vyprodávat se slevami. tak aby sa neutocilo len na HTP tak skusenost s fabiou combi 1,4 16V 55kW pri prejazde cez certovicu to je cesta prechod z nizkych do vysokych tatier. stretol som pred sebou kamion a ten borec mal odpojeny obmedzovac lebo si to valil 110-120km/h a hore kopcom mu to tiez pekne tahalo vobec ma nebrzdil a dokonca musim priznat ze na predbiehaci manever by bola asi sebevrazda v aute 4 ludia a on bol zrejme prazdny. doslova povedane ze utekal, a dole kopcom tiez valil cize to bol nejaky samovrah a k jazde karosa mozno vidiet na videu ze naozaj dokaze dobre tahat v kopci a zrychlit http://www.youtube.com/watch?v=dgE7c__mkw0
Červenec 18, 200718 r Já taky nedávno dojel kamión s odpojeným omezovačem, byl to R Magnum, jel bez návěsu a musím přiznat, že jsem fakt čuměl jak mu to jede. Jel prakticky pořád 100-120km/h (na karlovarce, směr Praha), dost dlouho mi nešlo ho předjet, protože on taky pořád někoho předjížděl a jak seděl výš, tak předjížděcí manévr zahajoval vždycky dřív než já, protože viděl za horizonty, jel s tím skoro jak s formulí. Pak na jedné rovince jsem ho konečně vzal a ujel mu - jel jsem asi tak 5km rychlostí 140km/h, pak jsem dojel nějakou kolonu a během minuty jsem měl zase tohle monstrum prilepené na p*deli Jinak k původnímu tématu, pokud bych chtěl nyní koupit F Combi, tak bych buď počkal na novou a nebo kdybych chtěl ušetřit, tak bych koupil současný model, ale až v době kdy už bude nová a stará se bude vyprodávat se slevami. tak aby sa neutocilo len na HTP tak skusenost s fabiou combi 1,4 16V 55kW pri prejazde cez certovicu to je cesta prechod z nizkych do vysokych tatier. stretol som pred sebou kamion a ten borec mal odpojeny obmedzovac lebo si to valil 110-120km/h a hore kopcom mu to tiez pekne tahalo vobec ma nebrzdil a dokonca musim priznat ze na predbiehaci manever by bola asi sebevrazda v aute 4 ludia a on bol zrejme prazdny. doslova povedane ze utekal, a dole kopcom tiez valil cize to bol nejaky samovrah a k jazde karosa mozno vidiet na videu ze naozaj dokaze dobre tahat v kopci a zrychlit http://www.youtube.com/watch?v=dgE7c__mkw0 tak to este az tak moc nevalil ) ja som cumel ako puk ked som videl ze scania s cumakom chromova cisterna naves si to zene v rychlom pruhu za octavkou TDI tych cca 140-145km/h. mozno mu tiez chcel ukazat ze aj jemu to ide vocpoda ))) ale najväcsia hlaska ma zabila pred 3 rokmi na radiu expres ako upozornovali ze na dialnici z tn do ba sa nahanaju dva talianske kamiony iduce vedla seba rychlostou 140km/h.
Červenec 18, 200718 r tak to este az tak moc nevalil ) ja som cumel ako puk ked som videl ze scania s cumakom chromova cisterna naves si to zene v rychlom pruhu za octavkou TDI tych cca 140-145km/h. mozno mu tiez chcel ukazat ze aj jemu to ide vocpoda )))ale najväcsia hlaska ma zabila pred 3 rokmi na radiu expres ako upozornovali ze na dialnici z tn do ba sa nahanaju dva talianske kamiony iduce vedla seba rychlostou 140km/h. Mě hlavně zaujala jeho akcelerace a odvaha při předjíždění, protože šel do předjížděcích manévrů, kdy proti jedoucí provoz (kdo to zná na karlovarce ví jak to tam vypadá) už nebyl zas tak daleko a on klidně šel do levého a předjel kamión s návěsem. Bylo prostě vidět, že si tu jízdu kdy neveze návěs a může pěkně namazat ostatní kolegy užívá.
Červenec 18, 200718 r Kutil: přestavba auta na plyn vyjde tak na 30-50 tKč - to se ti při nájezdu 20-30 tkm zaplatí za 2-3 roky. Kromě toho, že nemůžeš do podzemních garáží tak přijdeš i o místo v kufru (z kombi "skoro" uděláš "heče"). Já bych zase spíš vzal diesela, ono to zase o moc dráž nevyjde. Mmch: plyn je další věc, se kterou mohou být problémy (= může se "rozbíjet") Plyn beru u starých pleček typu Felicia, Žiguli a u velkoobjemových benzínových aut typu Mercedes 500 apod. Tam se to zaplatí snáž. Ale je to tvůj boj.
Červenec 18, 200718 r Kutil: přestavba auta na plyn vyjde tak na 30-50 tKč - to se ti při nájezdu 20-30 tkm zaplatí za 2-3 roky. Kromě toho, že nemůžeš do podzemních garáží tak přijdeš i o místo v kufru (z kombi "skoro" uděláš "heče"). Já bych zase spíš vzal diesela, ono to zase o moc dráž nevyjde.Mmch: plyn je další věc, se kterou mohou být problémy (= může se "rozbíjet") Plyn beru u starých pleček typu Felicia, Žiguli a u velkoobjemových benzínových aut typu Mercedes 500 apod. Tam se to zaplatí snáž. Ale je to tvůj boj. no nevím, kde jsi byl na tom udělat z kombi heče zástavbou LPG,s toroidem je to pohoda, to zaprvé a za druhé za celou dobu, tzn.11 let co už jezdím na LPG mě tvůj druhý argument omezil POPRVÉ až letos a to když jsme byli na Velikonoce na víkendovém pobytu ve Varech a já chtěl zaparkovat ve Varech a nikde nic nebylo, až jsem dojel k hotelu Thermal a ten měl sice volno ale v podzemních garážích, takže jsem se otočil a jel zpět a našel nakonec jinde.
Červenec 18, 200718 r LPG je třeba dobrý, pokud dojíždíš do práce. Toroid je fajn, ale kde máš rezervu ? Jinak nic proti tvým zkušenostem a LPG. Kvůli spotřební dani se stále vyplácí, ale pro nájezd do 10-15 tkm ročně je to drahej vergl, a nad 25 tkm ročně se vyplatí už zase něco jinýho, resp., nebudu si na tyhle nájezdy kupovat Fabii Combi, že ? Ono je to auto hezký, ale nejsem zase takový masochista. Ale jo, na poposkakování po venkově nebo malém městě a do práce je to fajn.
Červenec 18, 200718 r ja prave nevim jestli 1,2 neni slaby motor na to, ja mam 74kw a ted mam dva dny od bratrance fabii 1,4myslim ze 59to je kw a je to super motor u toho mojeho me serou ty vysoke otacky Pokud teď jezdíš 1.4 74kW a nechceš jít záměrně nebo z finačních důvodů výkonově podstatně dolů, tak bych jednoznačně volil 1.4 59kW. Tohle je podle mne s přimhouřenýma očima ten "nejideálnější" benzínový motor ve staré Fabce. Stačí pohled do tabulek a prostě zjistíš, že ta 1.2 objektivně slabý motor je, prostě 64 koníků s 11 metráky moc nenadělá. Podle mne ta 1.4 pojede v "běžném " jízdním režimu hodně podobně jako tvoje stávající auto, protože max. výkon má v 5000 ot., (74 kW v 6000ot.). Naproti 1.2 má maximum "až" v 5400 ot. Taky dynamika vyjádřená zrychlením mluví sama za sebe ... teď máš papírově 11,6, 1.4 má 13,1s a 1.2 16,3s. A to si ještě myslím, že se velmi brzy objeví i chiptuning na 1.4 59kW (pokud už není), kde ti protažením výkonové křivky udělají za pár lupenů nějakých 65kW v 5500 ot.
Červenec 19, 200718 r LPG je třeba dobrý, pokud dojíždíš do práce. Toroid je fajn, ale kde máš rezervu ? Jinak nic proti tvým zkušenostem a LPG. Kvůli spotřební dani se stále vyplácí, ale pro nájezd do 10-15 tkm ročně je to drahej vergl, a nad 25 tkm ročně se vyplatí už zase něco jinýho, resp., nebudu si na tyhle nájezdy kupovat Fabii Combi, že ? Ono je to auto hezký, ale nejsem zase takový masochista. Ale jo, na poposkakování po venkově nebo malém městě a do práce je to fajn. rezerva asi takhle ... Upraveno Červenec 19, 200718 r od Malta
Červenec 19, 200718 r zalezi co to ma za tahac pokial nejaku mrchu s 16L motorom V8 a 560HP pod zadkom tak to ide velmi slusne to ma zrychlenie zo 40-80km/h 4-5s takze si uzival sportovej jazdy
Červenec 19, 200718 r jj presne tak tvrzeni kde das rezervu je nesmysl, but se da koupit sprej a zapsat do technicaku, nebo pri delsi ceste pro jistotu se da hodit klidne do kufru, bombu asi tezko z kufru vyhodim na zadni sedacky jedine ji napojit na gumove hadice a dat ji na zahradku proste kdyz je toroid tak je po problemu, aspon muj nazor
Říjen 10, 200717 r Prosim chlapci poradte a nekamenujte aku by som mal kupit jazdenu fabiu jednoznacne karoseria Hatchback Upraveno Říjen 10, 200717 r od Reso
Říjen 10, 200717 r Tak z těchto motorů je jednoznačně nejlepší volba Haťap 12V... Ale zapoměl si tam 1,4 16V 55kW
Říjen 10, 200717 r jj diki opravene no ja tam nevidim motor 2.0MPI/85kw ale podle prispevku na foru premyslim nad hlasem pro 1.2HTP :-D Upraveno Říjen 10, 200717 r od mISHA
Říjen 10, 200717 r Mám 2 měsíce Fabku s motorem viz popisek dole a jede fakt super, dle mého názoru nej benzín do Fabie I generace
Říjen 10, 200717 r Mám 2 měsíce Fabku s motorem viz popisek dole a jede fakt super, dle mého názoru nej benzín do Fabie I generace Souhlasim. I kdyz osobne jsem mel jen 55kW a narozdil od HTP a hlavne MPI na nej nedam dopustit.
Říjen 11, 200717 r hlasoval som pre 1,4 16V 55kW, motor 2,0 85kW je dobry pre nalozene auto jazdiace dlhe trate rychlejsim tempom. nic proti ale MPI by som nebral (zastarale) a HTP (tie 3 valce akurat do mesta) vyberal by som 1,4 16V. 55kW by som zvolil pre normalnu pohodovu jazdu, pokial mas chutky sportovca co to rad toci tak 74kW.
Říjen 11, 200717 r Já už bych si Fabii s motorem 1.4 16v nekoupil a asi ani žádný jiný z benzínu. Volil bych diesel 1.4 TDi 55kW, nebo 59kW. Upraveno Říjen 11, 200717 r od pava
Říjen 11, 200717 r Na okresky, města a vesnice, jestli ti to pěněženka dovolí, tak ber určitě 16V 74kW Když budeš jezdit pohodu, tak bude brát podobně jako HTP - do šesti litrů se dostat není problém a přitom máš pořád výkonovou rezervu (jinak jestli by to město mělo převažovat tak raději HTP 47kW) Na dálnice a silnice I. třídy ber 16V 55kw, který má delší převody než 74 verze, takže bude brát o něco míň a v autě bude méně hluku MPI 50 a 44 a HTP 40 bych z výběru vyřadil...
Říjen 11, 200717 r Já už bych si Fabii s motorem 1.4 16v nekoupil a asi ani žádný jiný z benzínu. Volil bych diesel 1.4 TDi 55kW, nebo 59kW. ta 1,4 TDI by bola zaujimava keby mala 4- valce a common rail tak to by bolo super. momentalne keby bola vo vabii 1,4 TSI 125kW tak to by bolo ine cafe.
Říjen 11, 200717 r Já už bych si Fabii s motorem 1.4 16v nekoupil a asi ani žádný jiný z benzínu. Volil bych diesel 1.4 TDi 55kW, nebo 59kW. ta 1,4 TDI by bola zaujimava keby mala 4- valce a common rail tak to by bolo super. momentalne keby bola vo vabii 1,4 TSI 125kW tak to by bolo ine cafe. 1.2 HnedToProdej do fabie jedině naftu...........
Říjen 11, 200717 r Ono je to trochu zlozitejsie: Kazda je dobra na nieco ine. Jedna do mesta, druha na sviznu jazdu no a niektora na starosti
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.