JozefDrahovsky Vloženo 7. Září 2011 Sdílet Vloženo 7. Září 2011 Začalo mi dlbnúť elektrické zatvárenie okien na Roomsti po 100 tis km. Niekedy išli ovládať len zadné okná, niekedy len na ľavej strane. Raz išli ovládať len od vodiča a inokedy len z daných dverí. Vačšinou stačilo vyriešiť problém ala microsoft vypnút/zapnúť motor alebo vystúpiť/nastúpiť. Teraz sa zmenila porucha na trvalú pričom okna zostali otvorené. Našťastie núdzové zatvorenie okien za pomoci kľúča fungovalo. V servise došli na to, že problém je v kabeláži vo dverách vodiča a sú polámané viaceré žily. Preto objednali celý zväzok s konektormi. Lenže ako je zvykom, prišla kabeláž pre iný model takže objednali znova a výmena ma čaká asi až budúci týždeň. Otázka: Akú životnosť má kabeláž vo dverách na Roomsti u vás? Mne vydržala len alebo až 100 tis km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NAWY Vloženo 4. Červen 2012 Sdílet Vloženo 4. Červen 2012 mám rovnaký problém. Nefunguje mi okno na spolujazdcovej strane a keď som rozobral dvere zistil som, že je potrhaných viacero káblov. Koľko ťa asi vyšiel celý ten zväzok aj s konektormi? Ja mám najazdených asi 115 000km a mám v šoférových dverách potrhaných dosť káblov čo ma prekvapilo celkom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 24. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2012 tři dráty přetrhlí a tři dráty odtrhnutá bužírka-do dveří řidiče-stáří čtyři roky a 32Tkm.Opravil jsem to pájením a musel jsem odvrtat reprák a celej svazek posunout.přestala jít dioda ve dveřích, ohřev levého zrcátka a sklápění pravého.Chyba montáže kabelu na lince. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 7. Září 2012 Sdílet Vloženo 7. Září 2012 (editace) Tak já taky přidám svojí zkušenost. Přestala blikat dioda vedveřích + přestalo jít automatické stáhnutí okna dolů/nahoru u řidiče. Po rozebrání 2 dráty přetrhlé - rv.08 /65tis. km... viz. foto. Za pomoci otce ihned opraveno. Editováno: 7. Září 2012, autor: LukášCBR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kata-he-kasa Vloženo 9. Září 2012 Sdílet Vloženo 9. Září 2012 3roky 40000, měněno na záruku.při otevírání a zavírání dveří se v určité poloze auto samo zamykalo a odemykalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 19. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2012 Tak mne teraz prestalo vyhrievať vodičove zrkadlo,+ problém ako Kata-he-kasa. Ako sa otvára tá gumenná prechodka vo dverách? Stačí ju jednoducho stiahnuť? Chcem si opraviť čím skôr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlin Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 No mne to začalo blbnúť zatváranie po troch rokoch a 4 roky cca 90 000 km a ostalo otvorené okno presne kad začalo pršať ..odlomený plusový kabel a pretrhnutá izolácia na troch dalších niekde mám foto ešte.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 23. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2012 Viem ,že toto nie je problém len škodoviek - ale predsa - aký materiál sa používa na káble vo dverách? Mám skúsenosť s inými autami,podstatne staršie autá - a tento problém som nemusel riešiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlin Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 Podla mna najväčší problém je že tie káble sú pred dverovým konektorom rozhádzané a s nerovnou dlzkou zalomenia . Pomôže hodne ked sa vo zväzku kablíky vyrovnajú a spolu zabalia textilnou páskou ,nemá potom možnosť jednotlivý kábel sa ohýbať pri otvorení dverí a spolu sa ohýbajú len minimálne a to v malom uhle. Aspon ja to tak vždy zabalím ked to opravím a je istota že to bude držať.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 Tvoj postreh znie naozaj logicky.Ešte som sa nepustil do opravy,ale budem naň pamätať,ked to otvorím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 25. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2012 Ja mel teďka podobny problém ale ne je dveřích ale ve světlech ( natacecich ) taky se mi zlomil drat na + polu .... Je to fajne večer na cestě vyměním žárovku a nic pojistku a taky nic... až v garáži jsem zjistil že to je káblik... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jancoSV Vloženo 27. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2012 Tiež mám s tým problém, utrhnuté 3 vodiče a na 2 zlomena izoláacia. A ešte pri demontovaní som ulomil západku na priechodke. Cena novej kabeláže, čo so sa informoval v škodovke okolo 70 eur + 13 eur priechodka. Neviete niekto kde sa daju kupit PINY do tohto konektora??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlin Vloženo 28. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2012 Nejaké sa dajúkupit aj v autodieloch alebo skus niekoho z tvojho okolia čo sa venuje opravám elektriky .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 6. leden 2013 Sdílet Vloženo 6. leden 2013 Tak, po 3 měsících klidu opět problém s kabeláží ... přestalo fungovat centrální zamykání - pouze při zamknutí auta klíčkem (DO fungovalo) a stahování všech oken od řidiče. Opraveno během 30min - stačilo vyndat gumovou průchodku z kastle (ze dveří je to složitější) a opravit. No, uvidíme jak dlouho to zase vydrží než praskne něco dalšího... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 1. Březen 2013 Sdílet Vloženo 1. Březen 2013 Tak som sa tento týžden dostal konečne k oprave.Prekvapilo ma , aké sú tie vodiče tenké.Mne nešlo len vyhrievanie ľavého zrkadla,ale nalomených káblov tam bolo neúrekom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 1. Březen 2013 Sdílet Vloženo 1. Březen 2013 Nemá někdo zkušenost s nějakou chemií - sprejem, čím by se mohly nasříkat vodiče, aby izolace stářím neztvrdla? Předešlo by se tím takovýmhle závadám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jagoš Vloženo 29. Duben 2013 Sdílet Vloženo 29. Duben 2013 Mě nešly zavírat zadní dveře,taky stěrač nemakal,osvětlení spz taky nic,pak jsem rozdělal gumovou průchodku do dveří a tam kabel přelomenej a další dva na cestě. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Hübsch Vloženo 24. Květen 2013 Sdílet Vloženo 24. Květen 2013 Můj problém byl - že nešlo ani jedno okno a nešel centrál :-( Svazek u Škoda auto 3500,- Oprava v garáži asi 20,- auto mám 4 rok a 40-tisíc dráty ve dveřích KO. Všechny nalomeny a 3 zlomený. Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
javedu Vloženo 29. Květen 2013 Sdílet Vloženo 29. Květen 2013 Ahoj, práve jsem se zaregistroval na fóru a hned jsem našel problém, který mám i já. Už asi tři roky mi okénka u Roomstru přes zimu nefungují a na jaře de zase rozeběhnou. Známý mi už jednou pospravoval drátky ve dveřích a nedávno mi vyměnil oba svazky, protože okénka po zimě nezačali fungovat. Stejně nefungují, pouze pravé, když se rozpojí zásuvka v pravých dveřích, tak jdou několik minut a přestanou . Minulou neděli jsem měl auto na slunci a okénka do večera běhali, druhý den odpoledne a v úterý běhali zas a od té doby, ce se opět ochladilo nejdou. Teď jsem měl auto dva dny u autoelektrikáře a vrátil mi ho, že nechce nic platit, protože to neopravil. Začalo mi ale jít automatické zapínání světel, které nešlo asi dva roky, okénka nic. Při měření mu ukazuje, že tam není kostra, ale to není pravda. Můžete mi někdo poradit , jak na tento problém? Děkuji Javedu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlcik22 Vloženo 24. Září 2013 Sdílet Vloženo 24. Září 2013 Zdravím. Vidím niesom sám. Fabia II r.07, 50000km,Káblový zväzok vo dverách vodiča. Káble popraskané a 2 káble ulomené. Vedeli by ste mi poradiť kde by som zohnal káblový zväzok do dverí vodiča?? Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 24. Září 2013 Sdílet Vloženo 24. Září 2013 Seženeš ho ve Škodovce, samozřejmě za patřičný (nesmyslný) obnos peněz. Raději si to zkus spravit svépomocí. Několik postupů tu je zveřejněných. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pigo Vloženo 26. Září 2013 Sdílet Vloženo 26. Září 2013 Je to problém celého koncernu. Na Golfu V jsem po odstranění bandáže v pátých dveřích našel hrůzu.Dráty,které byly v bandáži mají totálně ztvrdlou izolaci.Mimo bandáž to bylo naprosto pružné.Vypadá to,že materiály reagují mezi sebou a bužírka "zdegraduje".Stáří 3 roky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 26. Září 2013 Sdílet Vloženo 26. Září 2013 pigo: Sakra, to vypadá dost špatně, jak si to řešil, zkoušel si to reklamovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pigo Vloženo 27. Září 2013 Sdílet Vloženo 27. Září 2013 Dráty jsem nastavil měkčím provedením a převlékl ještě smršťovačkama. Problém je v tom,že podle mne se toto děje ve všech dveřích a je jenom otázkou času kdy se to projeví a nebo....kdy auto vyhoří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 27. Září 2013 Sdílet Vloženo 27. Září 2013 Dúfam,že sem zablúdi aj niekto kompetentný s koncernu (to som naivný,však) ,aby videl, aké zbytočné peripetie pripravujú nám majiteľom vozidiel.Myslím,že o tomto probléme vedia,tak by bolo hádam načase,aby sa niečo zmenilo.Čo,to určite dobre vedia.Ak sa tento problém objaví v záruke,bez problémov zväzok káblov vymenia,ak po záruke - smola! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.