Publikováno Říjen 5, 201113 r Dobrý den, jsem naprostý amatér a potřeboval bych poradit. Mám Octu 1, 1,6 Mpi, rok 2005. Při jakékoli zařezené rychlosti a otáčkách, když sundám nohu z plynu tak cukne, pri nižších otáčkách a při nižší rychlosti 2x docela razantně, ve vyšších rychlostech to není tak cítit. Dříve to nedělala, ale měl jsem jiný problém, také s plynovým pedálem. Před tím z ničeho nic ztrácela výkon a tah, takže byla potřeba sundat nohu z plynu a opět sešlápnout. V té době mi pomohlo vymazání chyb. Vím, že je tu více podobných témat, ale ty mi moc nepomohli. Děkuji za případnou pomoc.
Říjen 6, 201113 r nikde nepíšeš cos už se závadou dělal krom vymazání chyb podobných témat na foru kterých tady k 1,6 moc o cukání motoru není, hledej u mě to třeba byl ještě v záruce egr ventil a chybu to nikde nepsalo a mistři světa v servisu se tvářili že to tak ma byt a to si ještě ukradli *ajzlové 2 litry benzínu na jejich odborný rozbor aby se mě zbavili ...
Říjen 11, 201113 r ben06: Nekvalitní palivo je dneska velkej problém, tak netvrď, že je někdo hajzl.... Jinak abych nebyl mimo, kouknul bych na svíčky, případně zapalovací trafo, stálo by za to i změřit tlak benzínu, vyčistit a nastavit škrtící klapku, atp...
Říjen 12, 201113 r ja bych se priklanel k te skrtici klapce, myslim ze tohle nebude problem elektriky. Tyhle zavady vyzaduji cas a pokud mas nekoho znameho se stejnym typem auta tak bych si zkusil dily pujcit od nej a jit systemem pokus omyl - tim myslim elektriku. Ale myslim ze to el. fakt nebude
Říjen 13, 201113 r Autor Chlapi, zatím Vám moooc děkuju za rady, hned, jak to půjde, to hodím do servisu a vše, co se zde zmínilo, proberu s mechanikem. Taky mi dalo docela zabrat sehnat dobrýho mechanika, tak snad ten, kterýho mi doporučil známej bude dobrej. Ale ještě jednou díky. Po servisu dám vědět, co to bylo, bude. A ještě jeden malinký dotaz, myslíte, že je problém to, že s tím jezdím? Upraveno Říjen 13, 201113 r od Vjaczeslav
Leden 8, 20196 r Co silentbloky motoru? Mě auto cukne při přidání i ubrání plynu, jako kdyby někde byla vůle. Nedávno jsem narazil na netu na recenzi oktávky, kde popisovali podobný problém a bylo to silentblokem převodovky - takové to táhlo, co jde od převodovky k nápravnici a tlumí torzní pohyby motoru. V té recenzi byl ten silentblok úplně rozpadlý. Logiku to má, protože pokud je poškozený tento silentblok, motor se při záběru nebo při brždění pootáčí vůči poloosám, což může způsobit to škubnutí. O víkendu se pod auto podívám a uvidím, v jakém stavu ten silentblok je a případně poreferuju.
Leden 24, 20241 r Ahoj.Tak snad už se stim někdo setkal a poradí.Mam octavia 1,,1.6 75kw BFQ, Pořád při seslapnuti plynu auto cukne,,to samé když ho hned pustím. A škube i řadicí páka.
Únor 15Úno 15 PetrBobo.. mám totéž, na nic jsem nepřišel a zatím nijak zásadně neřeším, ale chci zkusit ten držák převodovky do napravnice (konkrétně teda u audi). Vzhledem k tomu že od tvého dotazu uběhl již rok, tak jestli jsi na to přišel, budu rád když napíšeš příčinu. Díky!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.