Přejít na obsah

Cukání při volnoběhu


Dzouzipf

Doporučené příspěvky

Ahoj,

už delší dobu mě trápí problém s cukáním auta při chodu na volnoběh. Pokud je auto celý den na sluníčku, tak první křižovatka a následný volnoběh je fakt "radost" - háže to jak koza. Auto jsem měl v posledních třech týdnech asi 4x v servise a stále si s tím neví rady. Diagnostika původně ukazovala svíčky - výměna za nové, pak cívky - výměna za nové, následně byl problém s lambda sondou - očištěna a vrácena na zpět. Teď už na diagnostice žádná chyba není, auto ale stále háže.

Nejlepší na tom všem je, že auto je staré 3 roky a má najeto 20.000 km. Obdobný problém jsem řešil loni v originálním servise Škoda, kde mi přehráli FW a od té doby jezdilo auto skoro 3/4 roku v pohodě. S letními vedry se ale problém ukázal znovu. Dnes ráno bylo auto dokonce namrzlé, po startu necukalo vůbec, na první křižovatce - cca 300m po rozjezdu se ale cukání opět objevilo. Nepředpokládám tedy, že by motor byl extra zahřátý.

Už si s tím fakt nevím rady, stejně jako v servise :-D. Nenapadá někoho něco? Nemůže to být třeba palivovým filtrem?

Jak jsem napsal výše, cukání se projevuje pouze při volnoběhu, kdy se otáčky pohybují okolo 800, od cca 1300-1400 cukání přestane.

Díky za jakékoli rady.

D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...