Přejít na obsah

Přídavná LED světla pro denní svícení - montáž, zapojení


FenderStrat

Doporučené příspěvky

Já teda nevím ;) , ale mě všechna denní svícení která nejsou origo od výrobce např. ve světlech, přijdou na hovno lol . Absolutně nevidím žádnou úsporu. Na žárovkách nebo na výbojkách? Blbost. Na spotřebě? Druhá blbost. Je to akorát bastlení auta. Nehledě na to, že kolikrát auto s led denním svícením se dá lehce přehlédnout. Prostě jsem názoru že není nad denní svícení hlavními světlomety. Tak a teď mě třeba ukamenujte :p:aggressive::kuk::):):)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To co má Jirik.DC je opravdu decentní a k autu se to celkem hodí...jenže jestli jsem se dobře díval na cenu tak to teda rozhodně není žádná supercena.Dát 5-6 tis za denní světla a poté kvůli nim bastlit nárazník...no nevím.V každém případě se s tím vypořádal hezky.

To co má s.zapecao2 taky nevypadá zle ale už je dost poznat že to k tomu autu prostě nepatří.Jinak souhlasím s kastelánem v tom že někdy lidová tvořivost na téma denní světla vypadá prostě strašně.

Ostatně osobně si myslím že jsou měsíce kdy mi přijde denní svícení jako hloupost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem si dal za podmínku, že to na autě nesmí rušit, proto jsem je sháněl celkem dlouho, než jsem nakonec natrefil na tyto od Milotecu. když jsou zhasnuté, tak nejsou skoro vidět a kdo o nich neví, tak je i lehce přehlédne. Jinak nenazval bych to bastlením nárazníku..je upravený ten spoiler pod ním a šel upravit celkem snadno, jen to chce si s tím pohrát. Jinak elektrika je zapojená v husích krkách, co jsou na originál svazcích a použité jsou i originál vodotěsné svorkovnice z koncernu. Nemám rád taky takové ty zapojení přímo přes pojistku na baterku, mám tedy kablíky vedené originál svazkem až do pijistek, kde je na volné pozici pojistka spínaná klíčkem. Světla jsou zapojená v kombinaci se světelným senzorem, tzn. že svítí opravdu jen za dobré viditelnosti, kam jsou určena. Řekl bych, že za sluníčka jsou vidět i více než klasické potkávačky, a i když se mohou zdát nízko, tak pozicí plní vše co mají, i výškově. Světlo nemá nic společného s bludičkami, co jsou dost často na silnicích vidět..to bych označil za nebezpečné, protože takové auto není vůbec vidět, ale majitel si asi myslí něco jiného. Tahle svítí opravdu jasně a ostře, takže názor, že originál denní světla jsou něco jiného v tomto případě moc neplatí.

Cena těchhle světel odpovídá provedení, nejsou plastová, ale tělesa světel i řídících jednotek jsou z černě lakovaného hliníku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím uznat že u obou uživatelů to vypadá dobře a u Jirik.DC to je až dokonalé :palec2: . Určitě to nejsou nějaký laciný jebky které málo svítí. Ale o tom to je. Kolik je takových majitelů kteří dají za denní svícení cca 3-6 tis :angry: .? A na druhou stranu , když to rozpočítáš, tak opravdu na žárovkách nebo výbojkách neušetříš. Jasný. Ten pocit. Mám to vymazlený :palec2: denním svícením. Za ty peníze si radši připlatím třeba na lepší zimní gumy :kol-135: . Ale jinak kluci máte to hezky udělaný :palec2: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím, chci dát na O II před faceliftem denní světla do nárazníku, nemá tu někdo tip na nějaké led světlomety, co tam pasují (rozměry atd)? Milotec nechci a měnit hlavní světlomety taky ne, prostě nějaké přídavné obdélníky do mřížek nárazníku, aby se muselo co nejméně řezat a fungovaly spolehlivě díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mám OII 12/2008. Koupil jsem LED světla pro denní svícení. Zapojení : jeden drát na minus baterky, druhý drát na plus světel pro automatické vypnutí LED při zapnutí světel a třetí drát na plus instalace ( zapíná LED, když nejsou zapnuté světla na voze při startu) Mám dotaz, jestli ten plusovej drát, který zapíná LED ( + instalace) mohu připojit na kábl od alternátoru a tím budou LED svítit jen při chodu motoru. Pokud je to blbost, nevíte někdo, kde bych našel někde nějaký návod na zapojení tohoto kabelu na mé OII. Předem děkuji za všechny reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím... Koupil jsem si přídavná LED diodová světla pro denní svícení, sleva z 2.500,- Kč na 1.500,- Kč (viz http://www.obautodily.cz/svetla_pro_denni_sviceni_philips_4led_12v-ds013). Montáž do auta OCTAVIA II, 1.9TDI, r.v. 10/2005, halogenové světlomety (před montáží deaktivována funkce denního svícení hlavních světlometů pomocí diagnostiky). Vše jsem zapojil dle přiloženého schematu, oranžový drát jsem napojil na drát obrysových světel u PIN svorkovnice. Světla by měla fungovat tak, že při vypnutých potkávacích a obrysových světlometech, nastartování motoru a následném nárůstu napětí na akumulátoru na hodnotu asi 13,5V by se měla rozsvítit, při zapnutí obrysových světel a dále potkávacích světel (čili přivedení napětí k oranžovému drátu - který, jak již bylo řečeno, je paralelně spojen s drátem obrysových světel) by světla měla zhasnout. Bohužel, světla se mi po nastartování motoru ani nerozsvítí - a to z jednoho důvodu. Už při první poloze klíčku v zapalování (motor neběží) a VYPNUTÝCH obrysových světlech je v drátu obrysových světel napětí, modul přídavných světel situaci "vyhodnotí" jako když jsou obrysová nebo potkávací světla zapnutá a tudíž se nerozsvítí (dle mého názoru to má možná něco společného s kontrolkou "prasklé žárovky"). Moje otázka - kam jinam mám oranžový signální drát napojit, aby mi světla svítila při běžícím motoru a zhasla, jakmile otočím spínač světel do polohy "obrysová světla"? Napadla mě jediná možnost, a tou je osvětlení palubní desky, ale netuším, kam drát napojit. Připadala by v úvahu pojistková skříňka? Pokud ano, prosím o radu jakým způsobem to provést, kudy drát do pojistkové skříňky provléct, .... P.S.: Pro zajímavost jsem ještě vyzkoušel variantu, připojit oranžový drát na drát potkávacích světlometů u PIN svorkovnice. Tady je vše v pořádku - při zapnutém klíčku v první poloze a vypnutém motoru zde žádné napětí není. Bohužel chtěl bych, aby se LEDky zhasly už při potkávacích světlometech. Děkuji za rady a připomínky... Příjemný den.

post-35802-0-34856100-1305777489_thumb.j

post-35802-0-00094500-1305777507_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim Pavel,

ja mam na svojej O2 Combi 2.0TDI namontovane denne svietenie Mycarr SJ-294E, ktore pracuju na podobnom principe ako vase (rozsvietenie pri nastartovani - zhasnu pri prepnuti na parkovacie (obrysove) svetla. Oranzovy kabel som zapojil v kablovom zvazku v motorovom priestore na strane spolujazdca na sedo-cerveny kabel (ziarovka praveho predneho obrysoveho svetla) za pomoci nacvakavacej svorkovnice. Takto zapojene to funguje uplne bezproblemovo.

Este mozno mala poznamka, pri prvom nastartovani po zapojeni my to tiez nefugovalo, ale prisiel som na to, ze som zabudol odkodovat denne svietenie co som mal nakodovane :aggressive: . Po zruseni cez VAG, to uz zacalo fungovat. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Bylo by moc pěkný nacpat nějakou 3w LED místo žárovek do mlhovek. Sice pak mlhovky nebudou uplně do mlhy a možná by nesvítíly tak do stran při Croner funkci, u před face, ale bylo by to elegantní. Občas je vidět jedince, jak namontujou bloky diod co nejblíže SPZ a udělaj z auta motorku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zravim vsetkych. Ja som nadabil na takyto problem. Denne svietenie mi napojili na spinaciu skrinku ,OI tour 2009. Zistil som, ze ked svietia ledky radio straca signal, ked zapnep stretavacie signal radia sa zlepsi. Radio som dal preverit je v poriadku. Skusal som to teda prerobit a napojil som sa v poistkovej skrini na volnu poziciu, poistka 31, ale je to bez zmeny. Svetla funguju ako maju pri zapnuti obrysovych ledky vypnu a naopak. Vie mi niekto poradit mozne riesenie? Za pripadne rady dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, pokud vím tak některé typy LED světel opravdu ruší rádio, prodávají se na to odrušovací krabičky. Podle mě by to měla být reklamace pokud výrobce něco ošidil a výrobek nesplňuje elektromagnetickou kompatabilitu. To se ale bude špatně prokazovat zda to ošidil výrobce LED, autorádia nebo auta(zesilovač v anténě). Takže zkusit reklamaci, výměnu za jiný typ, nebo zkusit ty odrušovače. Dej vědět jak jsi to vyřešil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pánové netuší někdo, kde by se dala sehnat LED světla pro obyčejnou O2 místo mlhovek? Viděl jsem to na jednom autě a nejsem schopen to nikde najít. Napohled to jsou klasické hranaté mlhovky z obyčejné O2 1Z před FL, ale uvnitř jsou asi 4 LEDky, které vypadají podobně jako např. u F2RS, jenomže to celé není ne kulaté, ale hranaté.

Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a nemala tá octa,čo si videl len vyhodenú žiarovku s parobolou a do tej diery,čo tam potom zostane len osadené guľaté dnné svietenie? :)

No, mám pocit, že to tak asi bylo, protože jsem to hledal několik hodin přes Google všemi možnými způsoby a nikde ani zmínka, obrázek nebo cokoliv. Takže mě napadlo, jestli se tam někomu nepodařilo dovnitř "nabastlit" ty světla z F2RS...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec,

tady máš odkaz na světla které jsou již včetně plastového dílu do nárazníku, je to pro O2 face i před face

http://www.stualarm.cz/produkt/drlsk01-svetla-s-led-pro-skoda-octavia-2004-08-automaticke-denni-sviceni-homologace/

Ahoj,

máte už někdo praktickou zkušenost s montáží světel pro denní svícení od Hella? Chci zamontovat ty podlouhlé, asi zapadnou opticky líp vedle mlhovek. Mám si na něco dávat zvlášť pozor (půjdou do mřížky vedle mlhovek) ať už mechanicky nebo u elektroniky? Na fóru pro OI už jsou i nějaké fotky a diskuze, ale u OII zatím nic :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...