Zdeno92 Vloženo 22. leden 2012 Sdílet Vloženo 22. leden 2012 Dobrý den, potřeboval bych pomoci. Tak 14dní zpátky jsem přišel ke své feldě a když jsem chtěl nastartovat tak se mě nerozvitily kontrolky: Mazaní, dobijeni...Jak se má stát normálně a po nastartování zhasnou. Auto šlo normálně nastartovat a jelo ale podsvícení palubky a svetla me svitli s malou intenzitou a neukazovala nadrz a teplota motoru, po 10minutach jizdy neco cvaklo v pojistkove skrini (mozna nahoda) a vse se hodilo do normalu. Po dalsich 10minutach me zacalo svitit ze nedobiji a to po nejake dobe zhaslo a vse fungovalo. Takhle se me to delo opakovane asi 10dni s tím ze se prodluzovala doba od nerozvicenych kontrolek a malou intenziout svetel nez se to hodilo do normalu. Predevcirem sem jel a uz se to do normalu nehodilo svetla pomalu zhasinala a u baraku me to umrelo. Nevíte co s tím? Fakt dost zajímavý... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 23. leden 2012 Sdílet Vloženo 23. leden 2012 myslím že budeš mít vodu v pojistko-relátkovém boxu a asi souvislost s relé X-kontaktem, je tady o tom mraky, tak zkus si to tady pročíst a pak podle tamnějších rad závadu odstranit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 23. leden 2012 Sdílet Vloženo 23. leden 2012 Malta mal na mysli určite aj toto.. http://forum.skodahome.cz/topic/115679-pohasina-osvetleni-pristrojove-desky/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 23. leden 2012 Sdílet Vloženo 23. leden 2012 tak tak Libero, díky ... a našlo by se něco i ve starších příspěvcích, ale jak stárnu, tak se mi chce míň a míň hledat a dávat tu linky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 u Feldy 1,6 mi vždy v okamžiku vypnutí motoru problikne kontrolka dobíjení. Chtěl bych se zeptat, zda je to normální a proč problikne. Jak může ta kontrolka probliknout, když v okamžiku probliknutí už mám klíček v poloze 0, takže už není zapnuté zapalování a tím pádem by i kontrolka dobíjení neměla probliknout, když už není v tomto okamžiku napájena ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hosek57 Vloženo 19. leden 2013 Sdílet Vloženo 19. leden 2013 Dobrý den.U tohoto typu dobíjení je to normální.Je to způsobené dotáčením alternátoru.Na pomocných budících diodách je ještě napětí které jde přes kontrolku dobíjení a ukostří se přes spotřebiče které jsou napojeny na svorku 15.Stačí dát diodu mezi drát co vede od kontrolky do alternátoru a nebude to při zhasínání dělat.Mnoho zdaru přeji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 19. leden 2013 Sdílet Vloženo 19. leden 2013 tak to jsem rád, že to není žádná závada, párkrát jsem měl půjčenou Felicii 1,3 BMM a u ní ta kontrolka dobíjení při vypnutí motoru vůbec neproblikla a u jiných modernějších aut také ne, proto jsem se ptal. Problikává ta kontrolka při vypnutí motoru u všech Felicií bez ohledu na typ alternátoru? Ta Felicie 1,3 BMM měla alternátor Magneton a ta moje 1,6 má alternátor Bosch, tak jestli to nemá souvislost s typem alternátoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 19. leden 2013 Sdílet Vloženo 19. leden 2013 ještě dodám, že u novějších aut ta kontrolka dobíjení při vypnutí motoru neproblikává, asi to bude jinou koncepcí dobíjecí soustavy než je u Felicie. Mají novější auta kontrolku dobíjení napojenou na ŘJ motoru nebo ne? Pokud by byla napojena na ŘJ motoru, klidně by to mohlo být tím, že ta ŘJ motoru může filtrovat rozsvícení kontrolky při vypnutí motoru a proto kontrolka neproblikne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. leden 2013 Sdílet Vloženo 30. leden 2013 Velký prd řídicí jednotka motoru, všecky feldy mají kontrolku dobíjení napojenou na alťas, přesnějc na regulátor. Spíš si myslím, že zrovna ta 1,6 která Tě trápí má něco přebastleno v instalaci - buď přímo ve spínačce, nebo na relátkový desce nad nohama spolujezdce. Chtělo by to vzít si do ruky měřák a schéma a prolézt instalaci, jestli se v ní nehrabal nějakej samozvanej elektromechanik-umělec, kterej má pokud možno vysokoškolskej titul - ale na elektriku je pitomej jak necky dlabaný z angreštový fošny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.