rokane Vloženo 1. Únor 2012 Sdílet Vloženo 1. Únor 2012 zdravím,měl bych jeden dotaz,a to:co znamená BKv, dle dekodéru mám Esp s elektromexhanickým Bkv(El. stabilizační program (ESP) s elektromechanickým "BKV").díky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jizera-CZ Vloženo 21. Duben 2012 Sdílet Vloženo 21. Duben 2012 (editace) Taky bych se přidal s naprosto stejným dotazem. Dle sebe předpokládám, že to BKV bude nějaký rozvaděč co elektromechanicky připojuje ten přenos do diferáku při krizové situaci ? Nebo se mýlím? Edit: ještě doplním, že dle dekodéru to ESP mám, ale nikde na přístrojovce jsem symbol žlutého auta ve smyku neviděl, je tam pouze vidět kontrolka ASR, na které mám také na palubovce vypínač.. Je tedy možné, že tam to ESP vůbec není? Editováno: 22. Duben 2012, autor: Jizera-CZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 25. Duben 2012 Sdílet Vloženo 25. Duben 2012 (editace) Jestli se nemejlím, tak ESP a ASR jsou pouze jinak se jmenující dvě funkce stejného zařízení - elektronické jednotky stabilizačního a protiprokluzového systému. Podle čidel otáček jednotlivých kol (společných i pro systém ABS) a v případě ESP i podle úhlu natočení volantu tento systém přibržďuje jednotlivá kola tak, aby a) buď pouze zabránil prokluzu kol při rozjezdu/akceleraci tím, že rychleji se otáčející kolo na hnané nápravě zlehka přibrzdí a tím dovolí diferenciálu přenést část hnacího momentu i na druhé kolo s lepší adhezí anebo b ) v případě hrozícího smyku s koly natočenými do rejdu přibrzdí selektivně kola obou náprav tak, aby výsledný moment pomáhal autu ve stočení se žádoucím směrem = auto není řízeno jen volantem, ale elektronika ho pomáhá stáčet cíleným přibržďováním.jednotlivých kol. Pokud tedy je v autě ASR, je více než pravděpodobné, že bude k dispozici i funkce ESP - a pokud má takové auto vypínač některé uvedené funkce, budou se pravděpodobně vypínat obě najednou (u FII už to myslím vypnout nejde = ESP je zařazeno "nafest"...)... Editováno: 25. Duben 2012, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 25. Duben 2012 Sdílet Vloženo 25. Duben 2012 BKV = Bremskraftverstärker, tedy posilovač brzd. Jizera-CZ: ESP používá stejnou kontrolku jako ASR a spínač by měl být na palubní desce jen jeden - ESP. Ekkar_z_Bastlírny: U F1 šly systémy ESP a ASR objednat somostatně. Do faceliftu byl součastí ASR i systém EDS (přibrzďování protáčejícího kola). Od faceliftu bylo EDS už jen k ESP, takže samotné ASR pouze "ubíralo plyn". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jizera-CZ Vloženo 25. Duben 2012 Sdílet Vloženo 25. Duben 2012 Já mám na palubovce pouze vypínač pro ASR. Jinak je to Fabia Elegance 9/2002. Mohu tedy předpokládat, že mimo toho ASR, které vím, že tam na tuti je a má tam i vypínač, tak tam je společně i ESP a EDS? Dle rozkódování štítku by ve vozidle mělo být ESP s BKV, nic víc jsem z toho nevyčetl. Například to ASR tam psané není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rokane Vloženo 25. Duben 2012 Autor Sdílet Vloženo 25. Duben 2012 u mne se esp vypíná tlačítkem asr,ale v dekodéru mám psané jak esp,tak asr.Po vypnutí se na palubce objeví auto ve smyku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 25. Duben 2012 Sdílet Vloženo 25. Duben 2012 Jak už jsem psal, u provedení jen s ASR i s ESP se po stisknutí tlačítka rozsvítí ta stejná kontrolka (auto ve smyku) viz návod k obsluze (část přikládám). Auta jen s ASR mají tlačítko ASR a auta s ESP mají jen tlačítko ESP. Takže buď máš vyměněné tlačítko za tlačítko s popisem ASR nebo ESP nemáš (zjistíš diagnostikou). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jizera-CZ Vloženo 26. Duben 2012 Sdílet Vloženo 26. Duben 2012 Pokud zmáčku na panelu tlačítko ASR, rozsvítí se mě pouze kontrolka viz příloha. Proto mě mate, že v dekodéru výbavy mám psané: Elektronický stabilizační program (ESP) s elektromechanickým "BKV". Kontrolka auta ve smyku nikde vidět není. Diagnostikou se to prosímtě dá zjistit kde? Jednotka ABS? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 27. Duben 2012 Sdílet Vloženo 27. Duben 2012 Ta kontrolka "auto ve smyku" bude ve vozech po faceliftu. Tato u vozů před faceliftem. Ano, podle jednotky ABS. Ve výpisu z diagnostiky např.: Address 03: ABS Brakes ---------------------------------------------------------------------- Controller: 6Q0 907 379 AB Component: MABS 8.0 front H03 0001 Coding: 0000005 ... Případně bys mohl zjistit číslo dílu přímo na jednotce ABS (v motorovém prostoru vlevo vzadu), což je v uvedeném příkladu 6Q0 907 379 AB. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jizera-CZ Vloženo 27. Duben 2012 Sdílet Vloženo 27. Duben 2012 (editace) Mám tam toto: Adresa 03 ------------------------------------------------------- Řídící jednotka: 6Q0 907 379 H Komponent: ABS/ASR 5.7 FRONT V20 Kódování: 00124 Opravna #: WSC 13765 Ještě jsem někde četl, že to jde zjistit změřením bloku jednotky ABS. Změřit v milimetrech a dle výšky je tam jedna ze tří variant. Tuším že jsem to četl někde zde na fóru, ještě to zkusím pohledat. Jinak dle toho čísla z ŘJ ABS, v tomto případě 6Q0 907 379 H zjistím kde co je to zač? Zítra ještě opíšu to číslo z jednotky ABS, teď už bych na to neviděl Editováno: 27. Duben 2012, autor: Jizera-CZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 27. Duben 2012 Sdílet Vloženo 27. Duben 2012 Číslo na jednotce už opisovat nemusíš, bude tam stejné jako na tom výpisu z diagnostiky. Bohužel, ESP nemáš. Je to napsané i v tom výpisu: Komponent: ABS/ASR 5.7 FRONT V20. Zkoušel jsem hledat v Etce, ale tam už jsou jen náhrady s úplně jiným číslem. Tedy je hezký přehled, sice pro Seat, ale to nehraje roli: http://www.seatpassion.com/~kurdt/OBDII/03_abs.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jizera-CZ Vloženo 28. Duben 2012 Sdílet Vloženo 28. Duben 2012 Díky moc za pomoc, konečně člověk ví, na čem je Jen fakt nechápu ten kód na štítku 1AP, který značí ESP, ale budiž Ještě jednou díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 30. Duben 2012 Sdílet Vloženo 30. Duben 2012 Za málo. Může být i chybička v dekodéru, těžko říct. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.