Jikra Vloženo 4. Únor 2012 Sdílet Vloženo 4. Únor 2012 Máte někdo zkušenost s přídavným topením o výkonu 200-300 W na rychlé odmražení čelního skla?? Je to taková malá placka s keramickým topným tělesem a ventilátorem, píchne se to do zásuvky na zapalovač a funí to okamžitě teplý vzduch.... Má představa je taková, zapojit to přes spínací hodiny aby se to seplo cca 10-15 minut před příchodem k autu a tím to vytvořilo v interieru nějaké teplo s zaměřením na čelní okno.... energetickou rozvahu neřeším, baterku mam fakt dobrou .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 4. Únor 2012 Sdílet Vloženo 4. Únor 2012 (editace) S tím ventilatorem nic moc, ale viděl jsem bez ventilatoru a to fachalo pěkně, ale bohužel si musel zapnout ventilator v autě, takže taky na nic. Raději dalkový start. A ty činské sračky z Makra už vůbec nebrat. Editováno: 4. Únor 2012, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 4. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 4. Únor 2012 Dálkový start nelze použít ad1 zámek zpátečky ad2 immo ad3 auto se od motoru ohřívá strašně pomalu ( Jde mi jen o to když vlezu do auta tak aby se mi nepářilo od pusy v těhle zimách a nesráželo se to na čelnim skle .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 4. Únor 2012 Sdílet Vloženo 4. Únor 2012 Jedině koupit něco hodně kvalitního, ale zatím jsem nic nepotkal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 4. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 4. Únor 2012 No.... proto se pídim po zkušenostech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 5. Únor 2012 Sdílet Vloženo 5. Únor 2012 Jedna možnost je sehnat na vrakáči z fábule-dehťáka takzvaný "PTC článek" - je to asi tak 4x větší topný člen než ta čínská imitace fukárku a podle drátu, kterým je to připojovaný to má výkon kolem 1kW = odebíraný proud je kolem 80-100ampér. Dává se to do toho vaničkového krytu topného radiátorku v klimatizační/větrací jednotce a k baterce to připojuje speciální masivní relátko - obyčejné by shořelo jak papírovej čert. Zajišťuje to rychlé fučení tepla na sklo i když je motor ještě studený - u dehťáků je ten ohřev ještě delší. Bohužel to nejde pouštět předem, protože to bere proud skoro jako startér a ani při běžném alternátoru 70-90A to ani s natočeným motorem nejde utáhnout delší dobu - je na to potřeba elektrovýzbroj = alternátor taky z dehtu, tedy s maximálním výstupním proudem až 140A. Při běžném provozu to motor nijak nezatěžuje, ani baterce nic nehrozí - pokud normálně funguje regulátor. Všecka zařízení včetně baterie odebírají jen takový proud, jaký ke svojí funkci potřebují - o stejnou hodnotu napětí se stará regec, takže rozdíl je jen v momentě, kdy si nějaký další spotřebič ŘEKNE O VĚTŠÍ PŘÍDĚL - pak silnější altík dodá to, co slabý nestihne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 5. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 5. Únor 2012 Jasan to už v autě mám.... ale jakoby to tam v těhle mrazech nebylo ( to že to funguje poznám podle toho že když to začne topit v ten moment pohasnou světla... žere to jak tank ale efekt minimální.ono je to o tom že než se dostane pracně ohřátý vzduch k tomu oknu tak ho spousta věcí po cestě ochladí, takže se nejdřív musí ohřát alespoň trochu to vedení vyduchu...to mi připomíná legendární tunel z Š100... to byl teprv masakr to než se ohřálo....to bylo jaro. No nic tak se na topítko vykašlu a budu dál ráno skřípat zubama a škrabkou po skle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 5. Únor 2012 Sdílet Vloženo 5. Únor 2012 Ano, stovka topila málo a pomalu a než dofoukla teplej vzduch ke sklu, trvalo to týden - důvodem bylo topení pod pravou zadní sedačkou (samotný výměník voda - vzduch) a cesta vzduchu po nasátí větrákem v PZ blatníku a ohřátí ve výměníku pod celým prostorem pro cestující... O nic lepší nebyla ani šáde, kde bylo topení pod palubovkou a motor vzadu...Než se ohřály trubky pod autem a začalo to opravdu topit, ujelo se cca 15-20km - jenže to byl následek blbýho konstrukčního rozhodnutí. Karosérie šáde (řada Š105/120/130 + Rapid/Garde) byla kombinací mírně vylepšený podlahový platformy a pohonnýho agregátu ze stovky a zbytku karosérie konstrukčně vycházejícího z konceptu "typ 720", který měl mít motor 1500ccm vepředu - a z tohoto řešení pohonu vycházelo i umístění topení pod palubní desku... A v době kdy UV KSČ nařídil prudce inovovat dosavadní stovku nebyl prostě čas změnit všecko - ono stačilo že se musel přeházet kufr původně zamýšlenej vzadu dopředu a napasovat všecko na "stovkovej" podvozek s motorem vzadu... psal se rok 1974 až 75... A od srpna 1976 se v Kvasinách vyráběly GLSky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dannyse Vloženo 7. Únor 2012 Sdílet Vloženo 7. Únor 2012 Měl jsem podchycený keramický topení ze Stualarmu a vypadlo to z nabídky.Musím se popídit, proč to tam už není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 13. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 13. Únor 2012 Ano na to ze stualarmu jsem si právě brousil zuby, momentálně není , ale v sobotu jsem měl v ruce nějaký čínsky 120W a při -16 z něj lezlo tak -5 naprosto nepoužitelný....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 16. Únor 2012 Sdílet Vloženo 16. Únor 2012 a co nezávislé topení?? výborná věc využívám ho každý den Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Únor 2012 Sdílet Vloženo 17. Únor 2012 a kolik to stojí? A kolik stojí ten zamýšlený, ikdyž ne zrovna ideální, ventilátor? Ano na to ze stualarmu jsem si právě brousil zuby, momentálně není , ale v sobotu jsem měl v ruce nějaký čínsky 120W a při -16 z něj lezlo tak -5 naprosto nepoužitelný....... Sám to vidíš. 1 kW topidlo se Ti zdá málo a myslíš, že něco s 200-300 W Tě vytrhne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 18. Únor 2012 Sdílet Vloženo 18. Únor 2012 stojí víc než to topidlo, ale zas to funguje!! a neroehřívá jen okno, ale vodu!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.