Přejít na obsah

Rezerva 165/70R14


holubbn

Doporučené příspěvky

VAG BoBo: tady jsi se sekl, samozřejmě že rozměr rezervy nemusí být stejný jako aktuální rozměr kola na vozidle - rezera musí pouze splňovat rozměr danný výrobce vozidla, tedy buď bude v TP uvedený atypický rozměr rezervy, nebo bude mít klasický rozměr dle povolených velikostí kol viz TP....samozřejmě pouze pro nouzové dojetí ;) laicky řečeno, pokud mám na autě letní 205/45 R16, rezerva může být třebas 185/55 R15 a ostatní rozměry viz TP, více viz níže:

Dle vyhl. 341/2002 Sb. v posledním znění, smí být, pokud při schválení technické způsobilosti typu není stanoveno jinak, používány pouze pneumatiky určené pro daný typ vozidla výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik. Rozměr pneumatiky náhradního kola můžete použít pouze takový, který je zapsán v technickém průkazu. .....je to konkrétně & 21 odst 3.

Editováno: , autor: kibi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To co je zapsané v TP,tak muže byt rezerva,na kombinaci 185/60/14 rez.165/70/14 jsem jezdil 4roky 2xSTK,teď mám 185/55/15 rez zustala stejná 165/70/14,dokonce je velikostně skoro stejná a na dojezd bezproblémová,po defektu jsem na ni jezdil dva dni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mam rezervu 185/60 r14 a je větší o 2cm, než 195/50 r15 co tam mam letňáky,dokonce mě po cestě z Praglu stavěla hlídka: buzerovat a mlátit a na rezervu ani píp,jenom chtěl vidět píchlý kolo v kufru,rozměr neřešil. A na STK po mě nikdy rezervu vidět nechtěli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže třeba já bych rezervu 14" ani dost dobře mít nemohl - i když mám tule velikost jako povolený rozměr zapsanou ve velkým TP, při defektu na předku bych musel přehazovat dvě kola - dát rezervu na zadek a zadní kolo hodit na předek. Běžně totiž jezdím jak letní tak zimní na ráfcích 15" a na přední nápravu ani 14" ráfky kvůli brzdám C54 nedostanu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...