Přejít na obsah

audio ozvučení OII liftback


Doporučené příspěvky

Kluci, dělal si někdo z vás "přiměřené" ozvučení do OII, střední kvality? Mám liftbacka, plánuji montáž Columbuse, jenže nemám repro vzadu a ty přední také nejsou žádná sláva. Mám 2 možnosti:

1) Dokoupit originální zadní reproduktory hrozné kvality za nepřiměřené peníze (nejlevněji jsem je viděl za 2500Kč)

2) Koupit něco kvalitnějšího, neoriginálního

Jsem tak trošku audiofil a zabývám se stavbou domácího ozvučení velmi vysoké kvality, jenže v autohifi se vyznám jen velmi okrajově, požadavky jsou zase trošku jiné. Poněvadž mám "služebáka", kterého budu mít cca. tak 2 roky než dostanu nového, nechci investovat do ozvučení velké částky a zároveň, bylo-li by to možné, bych si to chtěl posléze z auta zase vymontovat ven. Pro estetickou stránku věci chci měniče, které bych mohl skrýt za originální mřížky. S tlumením samozřejmě počítám, více než s jehličkovým molitanem však blbnout nechci (ten "stačí", kvalitnější materiály jsou zbytečně dražší). Rovněž váhám, zda instalovat středobasy, nebo zůstat jen u konfigurace 4x2 (basák a výškáč). Prvně se mi trošku zalíbilo toto:

http://www.extrem-audio.cz/product/1844-audio-system-xion-200-octavia-ii

Cena je ucházející (nižší by mi však nevadila), především se mi však líbí orig. konektory a přesné rozměry. Očekávám však, že zvuk nebude nic moc (nějaké zkušenosti?) a navíc bych musel 100% instalovat středobasy, neb součástí balení je také výhybka. Raději, než aplikaci výhybky, bych zvolil měniče se specifikacemi, blízkými originálům, kde by výhybka nebyla potřeba - nebo máte jiné zkušenosti a doporučujete výhybku? (podotýkám, že o externím zesilovači nepřemýšlím, použiji přímé připojení do Columbuse).

Rovněž jsem tapecy ještě dole neměl, proto netuším, jak jsou dráty vedeny (jak vypadají) = zda je onen konektor vážně nutný, či zda lze zcela jednoduše napájet novou dvoulinku na stávající dvoulinku v autě, kterou při demontáži zase cvaknu..?

Rád se nechám inspirovat vašimi výtvory a budu vděčný za každou radu, či poznatek (máte-li tip, hoďte mi odkaz)..

Díky -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, dívám se, co jsi tu před časem psal a upřímně bych Tě směroval trošku jinak. Zároveň s nějakými tvrzeními nesouhlasím.

Zadní reproduktory bych neřešil pokud neřídíš ze zadních sedadel :-) Přední séeriové reproduktory nehrají dobře, takže výměna je zde nutná pokud chceš kvalitní zvuk. Uvažovat pouze o koupit zadních reproduktorů je slepá ulička.

Co tedy s tím? No, Octávka II má sice originální 20 cm středobasy, ale velmi často se pomocí redukce předělávají na 165ky reproduktory, viz:

http://www.prohifi.cz/mdf-redukce/prohifi-mdf-redukce-skoda-octavia-ii

165ky jsou nejčastějším rozměrem, tj. vyrábí se v obrovském množství, a díky tomu klesá cena. Ve 20kách je velmi malý výběr, vyšší režie při výrobě, takže si připlatíš. Poměr cena/kvalita zde je téměř vždy horší než u 165ek.

Další věc je ta, že máš dost malou šanci, že Tvůj budoucí vůz bude mít opět 20ky reproduktory, takže bys je téměř jistě nemohl použít.

Další věc je tlumení dveří. Píšeš o použití jehličkového molitanu. Proč se dává do auta tlumení?

1) uzavření dveří, ať máš pevnou ozvučnici

2) polepení plechů, aby přestaly rezonovat

A teď se zamysli - když plech polepíš molitanem, přestanou rezonovat? A další věc - molitan více či méně nasákne vzdušnou vlhkost, nebo pohltí vodu, když lehce zatéká do dveří, časem zplesniví, takže kromě toho, že nepomůže, napáchá i spoustu škody.

Mé doporučení je vytlumit přední dveře a dát do nich přes redukci kvalitní 165ky reproduktory. Konkrétně ve Tvém případě:

1x http://www.prohifi.cz/tlumici-material/silent-coat-1-95-m

1x http://www.prohifi.cz/mdf-redukce/prohifi-mdf-redukce-skoda-octavia-ii

1x http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-pro-62d

Tohle je kombinace, co umí hrát velmi dobře jak na autorádio, tak i na zesilovač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paráda, díky moc za příspěvek, konečně nějaká inspirace :)

Měl bych jen dotaz k těm měničům: všímám si, že mají výhybky - já ještě kabeláž v OII neviděl, není však s její montáží potíž?

Tlumení: nemáš náhodou spočítánu plochu? = bude stačit jedno balení, či je potřeba více?

Díky moc :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevite nekdo, zda-li se da dokoupit originalni (ze Skodovky) zadni 4 reproduktory? Octavia II (2011) Radio SWING

Jinak ty přední repra fakt nehrají dobře :kol-26: Seat Ibiza ( rv.2011)-zde jsou pření repra luxusní (nízké frekvence především) a to je cenově téměř o polovinu levnější než Octavia :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

originál zadní repro do OII - nejhorší věc co jsem kdy do auta koupil. přímo ve Skoda servisu stály 4000 i s montáží (chtěl jsem origoš, auto bylo v záruce a nechtěl jsem, aby se v tom hrabal někdo jiný), zvuk ještě horší než z předních, po půl roce jsem vyreklamoval horní v pravých dveřích, při určitých tónech skřípal, chrčel (neochotný a nechápavý servisní technik, že prý rádio zesiluju, nakonec to vyměnili....), po dvou letech těsně po záruce dělá to samé ten v levých dveřích. kvalita i cena = hrůza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to děs, s tím souhlasím.. Do předních dveří asi pořídím něco jiného, dozadu nevím - buď originály (vzadu to budu mít puštěné jen tiše), nebo nějakou náhradu - spíše jde o to, že vzadu nemám nic a tudíž musím natahat do rádia kabely - což s originálními to jde lépe, než s nějakou náhražkou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...