Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Chtěl jsem se zeptat, zda má někdo zkušenost s tím, že se příčný nosič uchycený na hagusech trochu hýbe. I když ho pořádně utáhnu, tak po vyvinutí určité síly rukou, se příčník pohne. Obávám se proto, že při vyšší rychlosti to může způsobit problém např. s lyžemi na střeše. Tak jsem se chtěl zeptat, zda je normální, že příčník není přidělán na hagusy úplně na fest.

PS: příčníky jsem zakoupil v orig. Škoda prodejně.

• Autor
Takze urcite sa jedna o vyrobnu vadu. Priecnik musi drzat ako privareny. Ja pouzivam THULE a tie keby sa pohli s tym co mam na streche tak to by bola ina sranda http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=75990

hm, toto Thule buhužiaľ nie je. A pritom mi to predali priamo vo Škodovke.

Ked som kupil FABIU tak mi dali tiez original (je to vidiet na foto) vtedy tam bolo oznacenie SKODA BY THULE.

Mozno z dovodu setrenia zacali dodavat original prislusenstvo original SKODA vyrobene inym vyrobcom.

Urcite to reklamuj alebo nech ti namontuju v SKODOVKE mozno v tom bude nejaka finta.

Zdravim..byl jsem prodejce nosičů a autoboxů...

Příčníky Škoda jsou samozřejmě také originál THULE, akorát to vyrábí pro škodovku s označením Škoda.

Jinak ty příčníky by se po utažení neměly ani hnout. Takže je někde chyba.

REKLAMOVAT!!!

Ten nosič je originál Škoda? Pokud ano, tak má označení LAS620002 nebo LAS620002A.

Protože to A na konci možná znamená změnu zrovna právě v tom, že ten nosič tam nedržel

tak jak měl. Nicméně mi připadá divný, že když se to dotáhne tím momentovým klíčem

na tolik kolik se to dle návodu dotáhnout má, tak to tam musí držet jako čert.

Právě přemýšlím koupit tento originál a nebo Thule. Do chvíle, než jsem četl Tvůj příspěvek,

tak mi originál připadal lepší.

Koupil jsem originál Škoda (Thule). LAS 620 002A a naprostá spokojenost. Cena 3000 Kč. Samozřejmě se po dotažení momenťákem nesmí ani hnout.

Koupil jsem originál Škoda (Thule). LAS 620 002A a naprostá spokojenost. Cena 3000 Kč. Samozřejmě se po dotažení momenťákem nesmí ani hnout.

Na THULE stranke nie je ziadny nosic ktory sa k lyzinam dotahuje klucom asi je to nejake nove riesenie. Patky ktore mam ja sa dotahuju priamo na nosici nie je potrebny ziadny kluc. Este by ma zaujimalo ci sa tie origo skodovacke aj zamykaju a to by som videl ako spozorovat ci sa jedna o thule vyrobcu nakolko zamkove sady THULE su kompatibilne. Dalsia vec je T-drazka ktora sa objavi pri sundani tej ciernej gumy ktora je v nej natiahnuta. Neviem ci T-drazky su nejak normovane na rozmery ale kompatibilita s dalsim prisusenstvom je velke plus konkretne mam na mysli nosice na lyze a bicyklove nosice.

V katalogu Thule se najít nedá. Uzamykatelný je. Pro představu systému upnutí k hagusu a uzamknutí příčníku tu máš obrázek z Montážního návodu. V návodu je na konci napsáno, že nosič vyrábí a dodává firma AAS-AUTOMOTIVE. Systém upnutí do T-drážky nepoužívám, ale standardizovaná je.

post-31114-12668522097177_thumb.jpg

• 4 týdny později...

Zdravim, poprosil bych vás o radu...nevím, jaké mám koupit příčníky, vyhlídl jsem si http://www.auto-samolepky.cz/product_info.php/cPath/1027_848_877/products_id/4897 ale nejsem si jist, zdali jsou ty pravé. Respektive jsem koukal, že mám po otevření dveří takovou dírku jakoby do střechy, kam by se něco mělo vrazit...nevim, řiká se tomu fixpoint? Každopádně jsem si jistej, že nemám hagusy :-)

díky moc

• 1 rok později...

Já mám origo a jsem s nima spokojen, pěkně sedí, moc nehučí a montáž taky jde. Určitě za mě radím jít do origo a dají se sehnat nový za 2000 kč. Předtím jsem měl Hakry na Fabii, hučely i ve městě a pěkně poškrábaly hagusy.

myslím, že hučí snad vše, mám neumana aero tyče hučej

určitě bych ale šel do ALU tyčí, kovový hned reznou a pod plaste se to nafuguje, je to škoda peněz

některý jsou nizký a pak může být problém s vázáním pokud dáváš pár lyží na sobě, tak se to může opřít o střechu

mám dojem, že v bazari někdo abízí nový za málo kaček

Upraveno od kadlec

A co THULE? Mají teď nějaký nový aerodinamický model? Taky teď řeším tuhle věc...

dneska mi dorazily origo, zatím jsem je nezkoušel, stály mě 2.200,- nový a podle provedení a klíčků to tipuju na thule

Kde jsi je sehnal za 2200? jestli to není tajný?

jo, podle nicku to je on, komplet originál neporušený balení

edit: teď mi psal, že je ještě má a má i na krátkou

Upraveno od Jendysek

Jak píšeš "komplet originál neporušený balení". Prostě o víc jak 1000 Kč levnější než přímo ze Škodovky.

Díky moc za rady, objednáno :)

• 2 týdny později...

Originál příčníky mi hlavně hučeli (hvízdali) když byl vyndaný černý gumový pásek - kvůli nosiči lyží. Ale vzhledově jsou pěkný.

jen nechápu, jak se vám podařilo origo příčníky namontovat. ten vnitřní imbus je tak titěrný, že jsem při montáži strhnul 3 ze 4. naštěstí je to řešitellné, udělal jsem si flexou na tom klíči čtyřhran a utahuji normálně klíčem 6. ale nadával jsem, jak to můžou tak vymyslet, nešlo to vybec dotáhnout...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.