Přejít na obsah

Novel

Doporučené příspěvky

Pokud je máš zadarmo a práci zvládneš sám nebo tvoji kámoši tak jo. Ale to by ses zas neptal na cenu. Takže jak psal Libero se to cenově nevyplatí. Cena auta ti vo moc nevzroste-pokud vůbec.

K řidiči potřebuješ volant, čidla, řídící jednotku a kabeláž. Ke spolujezdcovi navíc palubovku s Bagem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, Noveli! Já bych toto téma shrnul do jednoho přísloví: "Za peníze v Praze dům". Takže, musíš vyměnit oba přední bezpečnostní pásy, natáhnout k nim kabeláž, pokud nemáš čtyřramenný volant, musíš vyměnit volant, do něj namontovat airbag, vyměnit vrch palubní desky, namontovat airbag spolujezdce, namontovat řídící jednotku airbagů a všechno to propojit novou kabeláží. A ikdybys sehnal tyto věci ze staré Feldy, tak je tady ještě jeden problém. Výrobce uvádí životnost airbagů deset let, což už ani jedna Felda nesplňuje, ledaže by byla bouraná a někdo by tam ty airbagy měnil. Teď nastává jedna otázka, naco montovat dodatečně airbagy? Pochopil bych třeba klimatizaci, posilovač řízení apod.... Všem Feldařům, Zdar! :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec,

no podle toho co čtu ..(výrobce uvádí životnost airbagů 10 let) takže když tam je ten airbag ještě snad původní fungovat asi bude že? nemám felicii dlouho, ale myslím, že s ,,bagem" tam nikdo nic nedělal..chtěl jsem měnit volant,

tak bych se tady optal - co je třeba když chci dát volant bez airbagu??

(ale zase z hlediska bezpečnosti je lepší možná airbag vyměnit) hmm... :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec, Toome! Výrobce se zaručuje za to, že těch 10 let to bude fungovat na 100%. Nicméně po této lhůtě bude airbag fungovat i nadále, jenomže se může stát, že při aktivaci "nevybouchne" pyronáplň. Například když budeš mít aktivovanou ŘJ po nehodě, ve Škodovce ti ji automaticky vymění za novou, ale jsou programy, které ji umí resetovat. Ale zase ti nikdo nezaručí, že při opětovné aktivaci (při nehodě), ten airbag vystřelí. Pokud chceš demontovat airbag řidiče, pak jednoduše vyměň volant, odpoj konektor na bezpečnostním páse řidiče a vytáhni žárovku airbagu z palubovky. Pak bys neměl zapomenout na legislativu, neboť ten airbag je zapsaný v "Osvěčení o registraci" i v "Technickém průkazu". Čus-bus! :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V techničáku airbag je psaný,..ale v osvedčení o registraci ne a co jsem byl na technických nikdy se mě na ,,Bag" neptali takže tohle asi není jejich starost teda aspoň tam kam mjezdím já a to tam nemám známého.. :kol-32:

Nevím jak by to zjišťovali, jedině mírně protlačit střed volantu..?

Já nevím jen teorizuji. (Mám pocit, že i kontrolka jde ošidit napojovali to někam co svítí taky při zapnutí klíčku ne?) ne že bych to měl v plánu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi takhle, zdemontovat to jde a pokud ti nesvítí trvale kontrolka airbagu, tak to na technické, potažmo při silniční kontrole nikdo nepozná. Ale jde především o tvou bezpečnost anebo toho, kdo bude sedět za volantem. A když by se něco stalo a airbag se neaktivuje, bude se pátrat po příčinách. Čus-bus!! :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jedna maličkost, na STK se dívají i na airbagy, můžeš se na to klidně přeptat v kterékoli STK a to tam nemusíš mít známého.

V té bezpečnosti s tebou plně souhlasím,...

O te STK ... jak se na ně dívájí?? jeďiné na co u mě mohl kouknout byla kontrolka, jinak se ani slovem nezmínil..? takže nevím jak to kontrolují?

Osobnš jsem se s tím nesetkal, třeba u těch felicií to už tak nekontrolují..nevim. :kol-32: :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Kdysi dávo jsem to absolvoval, trvalo to asi 2 hoďky, ovšem pouze airbag řidiče. To auto jezdí spolehlivě dodnes (najeto asi 160 tis. km).

Měnil jsem volant, volantovou tyč, oba přední bezp. pásy (k nim nevede žádná kabeláž, předepínače jsou mechanické), domontoval ŘJ a propojil kabeláží a nakonec rozpěru v motor. prostoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...