Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

otázka co očekávat s chipem u 51kw verze. Pochopím když dávali chip u 47kW, kde se výrazně zlepšil záběr u otáček pod 2500, ale upřímně jsem ještě neslyšel názor co vylepšil chip u jednapadesátky, která dobře sbírá i odspodu :kol-32:

Vloženo

no mám-li porovnat 47 a 51 (jezdím momentálně oběma), tak fakt nevím co by se na 51 dalo ještě vylepšit ... no max. spotřebu, tu mám u růma vyšší

Vloženo

no moje porovnání FI 47kW a R 51kW je takové, že room jede krásně už od dvou tisíc otáček, samozřejmě je jiné zpřevodování, takže vyžaduje jiné řazení, Fábie však lépe táhne ve vyšších otáčkách 4000 a více, tam mi přijde room takový přidušený.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Tiež by som chcel skúsiť chiptuning 51kW Fabie, tak ak s ním máte niekto skúsenosť, dajte vedieť. Pýtal som sa v slovenskej pobočke Cimbu, ale napísali mi, že chiptuning týchto motorov sa robí iba na Morave (najbližšie k Slovensku). Nerád by som šiel do nejakej neznámej firmy chipovať motor a ani na Moravu, tak ak niekto viete o slovenskej alternatíve, dajte vedieť.

• o 2 roky později...
Vloženo

A vo co tam při tom chiptuningu vlastně jde? Zvýší se výkon tim, že se řekne čidlům v autě aby posílaly jiný informace?

Ale nám na učnáku kdysi říkal učitel: "Motor je kompromis mezi životností a výkonem."

Tak jestli se tim přečipováním a zvýšením výkonu nesníží životnost.

Přeci jen výrobce má motory počítány pro nejoptimálnější provoz.

Vloženo

Sám uvažuju nad chipem pro svojí 44kW HTPéčko. Jen otázka, zda to má smysl. Četl jsem, že po chipu je lepší odezva na plyn. Nemyslím si, že by to motoru uškodilo. Je to jen malá změna. U nafťáků se chipem dosahuje často vyššího výkonového nárůstu..

• o 4 roky později...
Vloženo (editace)

Ahoj,

máte někdo zkušenosti s chipem  CGPA 51kW? Pokud ano, doporučili byste mi někoho?  Díky!

Editováno: , autor: JiVi

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...