Přejít na obsah

Nehoda s nepojištěným autem

CzeP

Doporučené příspěvky

Dobrý den

Dnes jsem měl dopravní nehodu. Moje vina nedal jsem přednost. A napálil to do mě automobil, který jsem přehledl (ozářilo mě slunce a zmátla mě auto která stála kolem cesty).

Problém je ten, že automobil byl na jiných SPZ.Bez pojištění.Bez STK. A měl špatné pneu. Rychlost v obci také prekročil o pak km podle brzné dráhy.

Než nás odvezla sanita na ošetření do nemocnice. Zjistil jsem od policie, že stejně je vše moje chyba. A řidič dostane max. pokutu. ( protokol ještě neni sepsany )

Nevíte, kde bych sehnal další informace na tuto problematiku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mel ten vuz technickou?

jestli byl na jinych cislech a ja nevim co jeste tak minimalne by mel mit spoluvinu - aspon tak to mel kolega, ale ten to nakonec resil pres pravniky ve spravnim rizeni. pokud mu prokazou spatne pneu a vyssi rychlost je vozidlo nezpusobene provozu a bude to jeho plna vina, ale zavisi to na situaci...

pokud mas havarko, pojistovny se k tomu stavi tak ze to zaplati na havarko a pak castku vymahaji po tom kdo ridil to druhe auto.

nicmene doporucuju konzultaci s pravnikem a pojistovakem - urcite driv nez podepises ;)

Odkaz ke komentáři

Souhlasil bych s tím, že je to moje vina ale řešil bych to s právníkem.

Možná bych podal trestní oznámení na druhého řidiče za to, že ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu s nezpůsobilým vozidlem k provozu na silnici. S autem neměl co dělat na silnici. Proč měl jiné SPZ. Vůz byl kradený nebo se chystal nějaký trestný čin.

Asi bych to nenechal jen tak a raději bych se o to začal zajímat s právníkem.

Odkaz ke komentáři

Automobil neměl technickou. Byl odhlášený. Takže ani neplatil povinné. Nelze to nazvat ani za automobil.

Problém je právě ten, že jsem si ho nevšiml a nedal jsem mu přednost v jízdě. A zarazilo mě to, že policie se k tomu stavěla tak, že je vše moje vina a jemu mohou dát pouze pokutu. A s tím se moc nechci smířit, když vlastně ten automobil neměl na silnici co dělat.

Jedná se o starý automobil, takže havarijní pojištění nemá.

A ještě jeden problém je ten, že v tom autě jel řidič s holkou a ta zůstala v nemocnici na pozorování.

Editováno: , autor: CzeP
Odkaz ke komentáři

Můj názor je,že pokud jsi jednoznačně způsobil nehodu ty,poneseš celou zodpovědnost taky ty.

Přestupky,kterých se dopustil druhý řidič jsou vyjmenovány v zákoně i s příslušnými postihy.

Pokud by existovala nějaká možnost hodit vinu na druhého řidiče,pojišťovna,kde máš sjednané havarijní pojištění by takovou možnost jistě využila.

Zavolej na infolinku pojišťovny,tam se určitě dozvíš víc.Pokud se budeš chtít zbavit zodpovědnosti,bez právníka se určitě neobejdeš.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...