Přejít na obsah

Castrol EDGE FST 5W-30


cucox

Doporučené příspěvky

Ahoj muzete mi poradit s tipem oleje? Puvedne jsem daval do O ll 1.9 tdi PD castrol edge turbo diesel 5w 40 specifikace 505.01,ale stala se mi takova vec,ze jsem musel vymenit turbo a ten clovek co to delal tak vymenil olej,ale dal tam prave Castrol EDGE FST 5W-30 specifikace 507.00.motor mam prekodovanej na pevnej interval po 15.000tis.dekuji za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, není to nový typ, jen dochází podle výrobců k vylepšování ale to je u všeho. Pro tebe je podstatný že splňuje normu, já ho používám taky, mám pevný interval. Všeobecně platí že není důležitá značka ale norma i když kupovat úplně to nejlevnější noname je určitě riziko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Nebudu zakládat nové téma, týká se olejů Castrol.

Byl jsem překvapen, že mi prodává můj servis Škoda olej Castrol v zase jiné lahvi, než v zimě (na dolejvání)
Řekl mi vedoucí, že Castrol mění balení často, jelikož se objevují pančované oleje, že se to vozí z Polska, kde si může kdekdo nechat "zabalit" nějaký olej do libovolné lahvičky s libovolnou nálepkou.
Že je na tom vývar nepochybuji, řekl bych že víc než na litru alkoholu.
Varoval mne před různými e-shopy, zdaleka ne vždy prý se tam prodává originál.
To že se pančuje i olej mne dosud nenapadlo. Vás ? Nějaká zkušenost ?

Editováno: , autor: Austin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Našel jsem na netu 5l tohoto oleje za 875,-Kč.

http://www.cc-autodily.cz/olej-motorovy-castrol?keyword=5w-30

 

Ta cena se mně zdá oproti jiným e-shopům docela přívětivá. Ale jak si mohu ověřit, zda tento olej je opravdu originál a zda to není něco pančovaného, nalitého do obalu, který se podobá originálnímu oleji Edge 5W30 FST?

 

Kde nakupujete olej vy?

Například tady ho mají za 1290,- http://www.oleje.cz/p/castrol-edge-fst-5w-30-5-l--2162

To je přece sakra rozdíl v ceně!

Editováno: , autor: PetrL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně dávám přednost 5W-40 a obchod si vybírám podle ceny a potom se informuji u daného výrobce jestli danému internetovému obchodu opravdu dodává svůj olej.

No jo, ale jak zjistím dodavatele tohoto oleje tomuto e-shopu? Mají tam naspáno Země původu: EU - oroginální výrobce. Myslíš jako informovat se v tomto e-shopu přímo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to zrovna ne, protože ti každý e-shop napíše, že má originální. Já to udělal takto. Když jsem si vybral olej(značku) a internetový obchod, kde jsem byl ochoten akceptovat cenu, tak jsem napsal na distribuci značky oleje, který jsem si vybral, jestli danému internetovému obchodu dodávají. Buď to mi odepsali NE-dál jsem neřešil, nebo ANO- a pak jsem až objednával.

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ, to já bych si taky rád zjistil, ale kdo je dodavatelem toho oleje(Edge 5W30 FST). Předpokládám, že to nebude jediná firma v ČR. A také jak píšou v tom E-shopu, tak to může být kdokoli z EU. To je hledání jehly v kupce sena. To si myslím, že nezjistím.

Můžu také do toho E-shopu napsat dotaz na dodavatele, ale nevím jak pochodím. No zkusím to a dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu jsem googlil a když si vezmeš evropské země, tak dráž než na oleje.cz jsem našel jen v Anglii cca (1 300 Kč/5x1l, dph skoro stejné). Bral jsem hned první odkazy, co jsem našel. V Německu cca 1000Kč/5l. Když si vezmeš, že pokud tu flašku někdo jen vezme do ruky, zabalí a pošle ti jí, tak 10 minut tím určitě zabije. V ČR průměrné náklady na těch 10 minut člověka cca 20 – 40 Kč v Německu 60 -120 Kč a to vše je v té ceně schované, tedy já nevidím důvod proč olej neprodávat za 900Kč/5L. Ale to není odpověď na tvojí otázku jestli v té flašce je opravdu originál, nebo "polská" kvalita. Pokud si uděláš EU-benchmarking, tak ta cena není nereálná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...