Přejít na obsah

Nefunkční zadní parkovací senzory (PDC)


otas1

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Přestaly mi komplet fungovat zadní parkovací senzory. Když zařadím zpátečku, ani to nepípne. Takže samotnýma senzorama to nebude. Spíš někde v elektroinstalaci. Ale kde?

Problém se začal objevovat cca před 3 měsíci, kdy při zařazení zpátečky vyšel takový chrastivý zvuk (místo standardního pípnutí). Pak to zase šlapalo normálně. Před asi měsícem to při zařazení zpátečky píplo = fungovalo, někdy ne. Dnes už vůbec.

Poradíte, co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si taky myslím. Včera se mi ale stalo, že na zlomek sekundy při zařazení zpátečky pípnul. Takže třeba ani nebude KO, ale jen povypadlý drát.

Teď řeším, kde přesně je (myslím, že pod tapecem na B sloupku, tedy v místech, kde se výškově nastavuje pás), resp. jak sundat ten tapec. Mám tam airbag, takže je tam nahoře taková záslepka s nápisem airbag. Myslím, že ji musím plochým šroubovákem "vydloubnout" (nevím, z které strany, ale to bude asi jedno). Pod ní bude šroub. Pak už tapec drží jen na takových rozpěrných svorkách. Takže silou vyrvat. No, jistý si s tím ale nejsem. Abych něco nezničil. Taky se trochu obávám toho modulu airbagu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Ahoj všem,

 

  prosím o radu. Koupil jsem O2 rv. 2005 2.0 tdi BKD a zadní senzory nereagují na vzdálenost překážky. Pouze jeden ano ostatní reagují, až když dám ruku přímo před čídlo a zahlásí překážku blízko u vozidla ( dlouhý ton ) . Neřešil jste někdy něco podobného ? našel jsem pouze nefunkční senzory ale to asi není můj případ, když reagují ale až na blízko. No nechám si poradit něž se začnu do toho vrtat a očištovat kontakty :) . Ani nejsem schopný odpovědět na otázku jestli nebyl lakovaný nárazník.

 

Díky všem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Měl jsem sice parkovací senzory na fabii 1 ale po čase jsme začal mít podobný problém jako kolega OTAS 1 . Zjistil jsem že mi začíná haprovat čidlo zpátečky na převodovce.Za studena v pohodě spínalo ale za tepla ani prd,Takže se mi nerozsvěcovaly zpatečkové světla a nešel mi proud ani do čidel tím pádem. Vyměna  spínače 10 min u fabie, u Octavky  si myslím že trošku déle pač je  zespod ještě kryt.  Možná to někomu pomůže ,možná bude problém někde jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...