Přejít na obsah

Odstranění asfaltových skvrn


Sniper_2003

Doporučené příspěvky

Mám tento problém. Na karosérii v podélném směru do výšky ochranné lišty mám krupičky asfaltu. :kol-32: Zřejmě se to stalo při průjezdu právě dokončené rekonstruované silnice u nás. Bohužel po několika umytích to nepustilo dolů, dokonce jsem to zkoušel i technickým benzínem. Poradíte mi vaše triky nebo zaručené přípravky, které fungují. Nechci vzít něco co mi poškodí lak a v důsledku udělám víc škody než užitku. Věřím, že tento problém se netýká jenom mě, ale i mnoha z Vás.

Toto téma jsem na fóru nikde nenašel, všude jsou jen malé střípky, které se v globálu až tak netýkají tohoto mého problému. Tak pokud jsem to někde přehlédl tak mě za to prosím neukamenujte. :kol-29:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mas dve moznosti:

- odstranovac asfaltovych skvrn: podla mna strata casu :)

- pockat do zimy: tak som to spravil ja a po zime od soli cista karoseria...auto som oplachoval v rucnej umyvarke takmer vzdy ako to bolo mozne, ale sol spravila svoje na asfalt :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 h.vik

Přesně tento výrobek jsem měl v plánu zakoupit. Koukám, že sním máš už nějaké zkušenosti tak to asi funguje. :kol-47:

2 a_sdfg

Nejsem zrovna jeden z těch co by čekal do zimy. Mám rád auto čisté je to každého vizitka. Navíc nejsem si zrovna moc jistý, že to co ti dostává dolů ten asfal je zrovna jen ta sůj, jelikož se dříve používali asfaltové (né přímo asfalt, ale velmi podobná látka s ním namíchaná) nástřiky na podvozky vozů jako ochrana.

2 samurai

Cola to je ňamka. Kamarád s tím leštil chrom na své mašině. Sem tomu na vlastní oči nemohl věřit. :kol-34: Nejsem ale až tak odvážný to dát na lak mého mazlika. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je zlozite. Ja tento tyzden najazdim 3400km. Do auta sa aj prezuvam, kedze tam chcem byt v cistom a kazdy vikend umyvam. Ale na ten asfalt uz nemam cas.

Editováno: , autor: a_sdfg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To chápu. Já za týden nenajezdím ani 1/5 toho co ty, v autě se nepřezouvám, zato umývám a luxuji skoro každý týden (interiér i exteriér) a voskuji 3x za rok. Bohužel toto mám jako svůj antistres. :kol-28: Někteří mí blízcí i cizí lidé toto nechápou a považují mě tak trochu za divného až úchylného. :kol-32: Proto tvou obhajobu chápu, a mohu tě uklidnit, že mi toho volného času také mnoho nezbývá. Jenže já si na ten asfalt čas musím najít jelikož mě na tom laku opravdu strašně irituje. A když už jsem si dal za námahu celé auto umýt tak ten asfalt dostat dolů taky nebude přeci tak časově náročné. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To: Sniper

Tak to jsem rád že v tom nejsem sám :D . Interiér i exteriér dělám kompletně asi jednou za měsíc. Jeden můj kamarád si ze mě onehdál dělal srandu, že u mě v autě je čistěji než na operačním sále. Nejsem vyloženě posedlej čistotou, ale snažím se auto stále udržovat aby bylo jak nové, jak si říkal, je to každého vizitka a s tím plně souhlasím. Jezdím tak 4000km za měsíc. U nás v ulici jsem asi jedinej, kdo to nějak řeší, zbytek sousedů čeká až zaprší, případně je pro ně vrchol Jar a Tempo.

Na interiér použivám momentálně Turtle Wax ICE interior detailer, je to paráda pač to lze aplikovat na matné i lesklé plasty, volant, řadičku i sedačky (textilní i kožené) a čistí to luxusně. Ale na sedačky mám jinak Turtle Wax pěnu přímo na textil. Vysávám tak 1x za 14 dní, pač tam jezdím sám a jsem čistotnej, ale kobereček vyklepu i párkrát do týdne.

Na mytí používám také Turtle Wax šampóny, ale mám i jeden od Armor all. K voskování používám Turtle Wax Hard Shell, a o víkendu se chystám to trochu přebrousit brusnou pastou (Rubbing Compound) a převoskovat, pač už to mám doškrabany, jak jsem byl parkrat v myčce.

Na vnější platy (gumy kolem dveří, spodky nárazníky, kryt pod stěrači) 1x nebo 2x za rok Turtle Wax Black Chrome černidlo.

Pak samozřejmě kola, tam opět turtle wax wheel detailer a dřív jsem měl ICE verzi, která obsahuje kyselinu fosforečnou a čistí to fakt neuvěřitelně, pak ještě přidám pěnu na gumy od Armor All.

No a pak používám občas takové ty vychytávky, zmíněný odstraňovač asfaltu, odpozuvač deště na čelní skol (taky dobrá parádička) a na těsnění silikonovej olej (Würth, nebo Coyote), to asi tak dvakrát do roka.

1x za rok opatrně umyju motorovej prostor, taktéž detailerem od turtle waxu, ale funguje i čistič na trouby a grily.

Ještě jsem zapoměl na vůni, v interiéru mám Ambi Pur car, a pak taková parádička do kufru pověsit stromeček Wunder-Baum, černej nebo modrej, a pak když člověk otevře kufr tak to hezky provnoní ;-)

Přesto všechno si nepřipadám, že bych to s mytím auta nějak přeháněl, moc času mi to nezabere a já si u toho vždy krásně odpočinu. :)

A když se mi soused směje proč to leštím, když to bude za chvilu zas špinavy, tak ho vždycky uzemním odpovědí ,, No a co, tak to vyleštím znova" :) Prostě pro někoho je to odporná práce a pro někoho zase neuvěřitelnej relax ;-)

Editováno: , autor: h.vik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 ben06

Nejsem si zrovna jistý jestli WDčko je to pravé. Po mazání oken ( kolejničky a celý vnitřek dveří) mi ze dveří vyteklo ven na spodní část prahu. Sice se na tom nedržela voda, ale za to se na to velmi lepila špína a dostat to dolů z toho prahu byla také docela dřina. Takže WDčkem bych to tedy ani nezkoušel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podívej se, my jsme WDčkem dostali dole asfaltovou krustu a potom jsme to vytřeli dosucha hadrou což na zaliskané auto do půli dveří fungovalo na100pro, jinak taky se asfalt kdysi dávno sundával vepřovým sádlem, jestli chceš kup si teda jiné voňavky za x peněz jen jsem popsal zkušenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...