Publikováno Červen 12, 201213 r Dobrý deň Chcel by som Vás požiadať o radu čo by mohlo byť príčinou toho že niekedy nie vždy má 4. valec problém so zapaľovaním + vtedy sa rozsvieti kontrólka motora Ďakujem Fabia 1,4 MPI 50 kW V servise zistili: Diagnostika: - vylúčila chybu lambda sondy - problém je len so zapaľovaním jedného valca - sviečky sú v poriadku Po prehodení zapaľovacej jednotky (zapalovací lišta) z iného auta auto šlo dobre a po spätnom prehodení a dotiahnutí zapaľovacej jednotky sa problém nevyskytol a ž o 4 dni znova pri štarte mal ten istý valec problém so zapaľovaním, prejavovalo sa to tak že to s autom začalo dosť hádzať. Upraveno Červen 14, 201213 r od miso700
Červen 13, 201213 r zapalovacím zařízením myslíš zapalovací lištu co je přes svíčky? Svíčky píšeš v pořádku ... dle čeho soudíš? Upraveno Červen 13, 201213 r od Malta
Červen 13, 201213 r Autor bola v servise tak tam povedali, že sviečky sú v poriadku, ano ide o zapalovaciu lištu, ďakujem ti za odpoveď
Červen 13, 201213 r a ví se, na kterém válci byl problém se zapalováním? Mířím tam, že kdyby se to vědělo, prohodil bych ještě na zkoušku svíci z toho válce na jiný, abych 100% vyloučil vadnou svíčku. V opačném případě koupit buď na vrakále jinou zapal.lištu, nebo new v autodílech
Červen 13, 201213 r tak hodit svíci ze čtvrtého válce jinam a sledovat zda se chyba objeví znovu na čtvrtém, v tomto případě bych vyměnil lištu, v opačném případě hoď svíce po psovi a kúp nové
Červen 14, 201213 r ja mam ten isty problem že motor za zimna mi neštartuje jeden valec...už neviem čo s tym do kelu...
Červen 14, 201213 r Autor Ahoj mne robí problém len ten 4. valec, pritom som nerobil žiadné úpravy motora ani nemenil tesnenia, bol si na diagnostiku ? Ja som bol našli len zapaľovanie 4. valca ale doporučili mi nech idem na ešte podrobnejšiu, hlavne z dôvodu aby sa nemenilo všetko a problém by nakoniec ostal. Auto je 2002 a má nejakých 43 000 Km čo všetko si vymenil ? Keď sa ti podarí zistiť problém mohol by si to prísť napísať Ďakujem Upraveno Červen 14, 201213 r od miso700
Červen 14, 201213 r ahoj tak mne neide jeden valec a neviem presne ktory,na diagnostike nič neukazalo, sviečky mam nove tak že budem musieť vyskušať ten zapalovaci modul,ked nie tak novu kablovačku celu a ked nie tak potom už len skusiť vymeniť vstrekovacie trysky,moja je tiež 2002 a ja mam 103 300 KM najazdenych, a vymenil som tak akurat tesnenie pod hlavou,pod sacie a vyfukove potrubie, nadržku na vodu do chladiča inak nič. Som zvedavy no že na čo pridem a dam vedieť ked tak.
Červen 14, 201213 r pokuĎ ti to Hudaku jede jen na 3 válce, tak bych začal svíčkama, u bráchovo GIV-ky odešla NGK svíčka po 15-ti tisících km.
Červen 14, 201213 r Autor Ahoj tak dnes som sa rozprával na fóre a jeden mi tam poradil : - zmerať priechodnosť káblov, od zapaľovacej lišty k sviečkam ak bude zlý tak vymeniť Ozaj keď to si to videl rozobrané boli tam uhlíkové káble ? Upraveno Červen 14, 201213 r od miso700
Červen 15, 201213 r sviečky to nie su lebo som ich menil...a mne stale beha ta lišta po rozume ale tak potrebujem to vyskušať vymeniť ale nemam s kym...
Červen 15, 201213 r Autor Káble si tiež meral ? Tak ja by som súhlasil ale keď ju budem mať zlú tak ti asi veľmi nepomôžem. Tebe to vždy pri štartovaní ide na tri alebo len občas Upraveno Červen 15, 201213 r od miso700
Červen 15, 201213 r mne to stale ide na tri...a počas jazdy to vynechava...a kabli nesu uhlikove takže neviem no...ja fakt potrebujem len tu lištu vyskušať...
Červen 29, 201213 r mne sa tiež vyskytol tento problém... ale na prvom valci... dal som pod VAG a vypisuje chybu v zapaľovacej lište
Červenec 1, 201213 r Autor mne to stale ide na tri...a počas jazdy to vynechava...a kabli nesu uhlikove takže neviem no...ja fakt potrebujem len tu lištu vyskušať... Ahoj podarilo sa ti to opraviť ?
Červenec 4, 201213 r Autor mne sa tiež vyskytol tento problém... ale na prvom valci... dal som pod VAG a vypisuje chybu v zapaľovacej lište Ahoj a ako si to vyriešil, už ti to ide ?
Červenec 5, 201213 r Pises: Po prehodení zapaľovacej jednotky (zapalovací lišta) z iného auta auto šlo dobre a po spätnom prehodení a dotiahnutí zapaľovacej jednotky sa problém nevyskytol a ž o 4 dni znova pri štarte mal ten istý valec problém so zapaľovaním, prejavovalo sa to tak že to s autom začalo dosť hádzať. Tak preco nedas novu (resp. inu) zapalovaciu listu? Pojazdi na tej novej liste viac a uvidis, ci to bude ona.... Upraveno Červenec 5, 201213 r od jenal
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.