Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím, asi půl hoďky to tu projíždím a nikde nemůžu najít odpověď na svojí otázku, ani v DP...motor má jedno čidlo teploty - modré hranaté vzadu mezi zadicemi, to počítám, že je to dvojité, jenže ještě má jedno čidlo na hadicích u chladiče - je dvoupinové...k čemu je? Myslel jsem, že to dvojité modré je pro jednotku i budíky..Řeším to, protože budík neukazuje vůbec a teplota motoru ve VAGu lítá od 50 k 80 stupňům jak se mu chce sem a tam...tak přemýšlím, k čemu je to u hadic...

objednal jsem tyto dvě:

to je to vzadu mezi hadicemi:

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/059919501-cidlo-teploty-chladici-kapaliny-octavia.html

a druhé by mělo být toto:

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/06a919501a-cidlo-teploty-chladici-kapaliny-fabia-fabia-2-roomster-octavia-octavia-2-superb-2.html

sice píšou, že to druhé je čidlo budíků, ale v tom případě nechápu, proč je to modré dvojité...navíc v DP jsem nenašel o tom druhém čidle zmínku a neni ani na schématu k motoru...tak prosím o objasnění zkušených..

Vloženo

Neumím posoudit jestli to druhé čidlo co odkazuješ si našel a vybral správně.

Nicméně čidlo, rsp. termospínač na hadici u chladiče je jen spínač pro sepnutí ventilátoru na chladiči.

post-57881-0-39796100-1341154506_thumb.j

Vloženo

myslím to čidlo v červeném kroužku...nějaké AKL motory to nemají, proto se divím...takže to v kroužku je jen termospínač?...sem zvyklý, že bývá na chladiči...tak to tedy objednávat to druhé nebudu..ventilátor spíná normálně..

post-29121-0-08260700-1341158609_thumb.j

Vloženo (editace)

Tak ja ti odpovim, toto cidlo je pro klimatizaci, dodelavanou klimatizaci, cele toto koleno se meni prave pro toto cidlo.

Klimatizace bere hodnoty z teploty vody, kdyz se prehreje, klimatizace se vypne a ve predu radiator prestane z duvodu vypnuti klimy hrat a motor se muze chladit, obema ventilatory,toto reseni neni originalni, ale splnuje to co originalni klimatizace

post-3876-0-05470400-1341161446_thumb.jp

Editováno: , autor: Návštěvník
Vloženo

no jestli tam je klima originální nevim, je to klasika manuální a auto r.v.97 výbava GLX z Německa...je to auto kolegy..tak sem mu právě řekl, ať objedná obě čidla..nejde mi tedy do hlavy, k čemu je to druhé na těch Škoda-dílech - dvoupinové..stačí tedy vyměnit jen to modré označené G62 ve VAGu..to hlásí chybu a ukazuje nesmysly..

Vloženo (editace)

Tohle cidlo na klimu nenactes VAGEM - jak jsem psal o dodelce AC

Klimu dodelavanou poznas ze nema sahary u sebe, ale jednu ve predu a jednu uvnitr, dale vysousec neni umisten vedle radiatoru, nebo pod schrankou v palubovce - jinak provedena instalace radiatoru

Editováno: , autor: Návštěvník
Vloženo

tak to byl termospínač chladiče nakonec, jak se tu psalo...vyměnilo se to modrý čidlo vzadu a už funguje jak budík, tak jsou správný hodnoty ve VAGu...klima je origo, sahary u sebe na chladiči atd..takže to můžeme uzavřít..díky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...