Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Možná to někomu připadne jako kravina, brzdy fungují bezvadně, ale tak hvízdají, že babkám na druhém konci dědiny poskakují protézy v šuplíku. Tento jev se pravidelně opakuje po startu a výjezdu "studeného" auta a po pár kilometrech to ustane. Mám najeto 3000 km od nového auta, tak jsem čekal, že to přestane, ale spíš mi to připadne ješte hlasitější. Osobně by mi to nevadilo, dovnitř auta ten pískot až tak neproniká, ale sousedé už si zacpávají uši, když vyjíždím a musím brzdit. Hlásit to jako reklamaci mi připadne hypochondrické, ale je to fakt nepříjemné, u starého auta by to člověk neřešil, ale u nového to vypadá divně.

• Autor

Jo a dělají to přední brzdy, to jsem odzkoušel brzděním ruční brzdou, že zadní to nejsou.

Je tady málo témat k pískajícím brzdám? Jinak to dělají desky, nejčastěji Ferodo mě pomohlo rozdělit brzdnou plochu desky na půl prořezáním drážky, tak jak to mají některé desky original.

• Autor

Se hned nečerti, prošel jsem Yeti forum a nic o pískajících brzdách jsem nenašel, tak jsem to založil. Ale jinak dík za radu.

Upraveno od Luďa
necituj předchozí příspěvky

Doporučuju neimprovizovat na novém autě a nebát se reklamovat. Normální to není.

Přesně tak, přinejhorším zaplatíš 900 kč za vyčištění brzd jako já při garančce.

Sorrač, nevšiml jsem si že máš auto v záruce.

V záruce, bude asi většina našich Yetíků.

• Autor

No teď mě napadlo, jezdím semtam polní cesty a auto bývá fest zaprášené, jestli to pískání nezpůsobuje ten jemný prach. To by pak nemělo smysl nechávat čistit, protože by to za chvilku bylo to samé. Nehledě k tomu, že vyčistit to můžu sám, je to celkem jednoduchý úkon, než cpát peníze servisu a pak přijít na to, že to bylo zbytečné.

• 4 měsíce později...

Nevím, kam s tímhle dotazem, ale sem to asi patří: je možné, aby se u zadního kotouče dostal nějaký kamínek z té drti, co se tím sype v zimě, mezi kotouč a ten plechový kryt? Začalo se mi z ničeho nic - na cestě plné tohohle sajrajtu - ozývat od zadního kola pískání, vrzání, plechové řinčení; když jsem zastavil, trošičku couvnul a znovu se rozjel, zmizelo to, ale blbý pocit zůstal. Nějaká zkušenost?

Ano to je možné.

Úplně normální stav. Když jsem měl fábku, tak mi to dělalo 3x za zimu (na předku, vzadu jsem měl bubny). Řešení je jednoduchý, jestli máš plechový disky tak sundat kolo a odtlačením plechu kamínek "vysypat". U hliníkáčů by to mělo jít udělat i s nasazeným diskem skrz otvory (nějakým klacíkem). Na Yetině mi to zatím ještě neudělalo.

Pánové díky za reakce. Stalo se mi to poprvé a docela mě to překvapilo.

• 2 roky později...

Pánové, nemáte někdo přehled kolik se vleze brzdové kapaliny do brz.okruhu ?

ak ideš meniť brzdovku,tak kúp 1l

Tak  teď jsi mne dostal, já myslel že to bude podstatně víc.

a ja som myslel,že povieš načo také množstvo  :kol-28:

No, jak říkám zaskočilo mne to - (příjemně) a doufám že mne s cenou v servise také příjemně zaskočí.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.