rolbař Vloženo 30. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2008 upřesnim, že pod tou sedačkou do MR 06 včetně jsou dva konektory, jeden v podlaze mezi sedačkou a autem a druhý an sedačce mezi propojem auta a bagem. MR07 a vejš ho už nemají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monte5196 Vloženo 1. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2008 Diki chlapi, uz som hovoril s automechanikom, ktory mi tez povedal, ze to je pod sedadlem konektor airbagu, ktory to robi, proste to je choroba O2, teda starsich, cez vikend mu to dam,som zvedavy, dufam,ze bude uz klud s tou kontrolkou. Inak ma porazii. Este raz, dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marian1 Vloženo 27. Červen 2009 Sdílet Vloženo 27. Červen 2009 Zdravim, nasiel som tento prispevok, lebo je to teraz aktualne aj pre mna. Konektor pod sedackou mam uz prepojeny na kratko. mam rocnik 2005 takze ma caka aj vymena svorkovnice. Mam ju novu, je k nej cca 60 cm kabla bez konvcovky (na dutinky, alebo spajkovanie). Nevies mi prisim Ta povedat, kam treba tu svorkovnicu napojit aby som nemusel rozobral pol auta? Vdaka. Marian. Pokud můžu poradit ,tak pod sedačkou je žlutá svorkovnice(je přidělaná zespod na sedadle) a tu musíš oddělat a spojit to .(spájet).Pokud to má auto vyrobeno do roku 2006 tak se má i vyměnit svorkovnice pod sedadlem a která vede do podlahy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mane Vloženo 9. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2009 Ahoj, prosím setkal jste se někdo se závadou airbagu? Zničeho nic se mi při startu na displeji rozsvítila hláška problém s airbagem. Mám skodu octavii II r.v. 2004. Děkuji za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 9. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2009 Toho tu boloooo. Prva vec je dat vypis z VAGu, tam Ti to povie, co sa mu nepaci. Podla toho je dalsi postup. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mane Vloženo 14. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2009 Díky....za radu...jdu na vag a potom uvidíme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marian1 Vloženo 27. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2009 Zdravim, ak mas v aute aj bocne airbagy, tak na 99% mas to same co som mal ja. V mojom pripade to boli vadne konektory bocneho airbagu v sedackach. Robi to ako vodicov tak aj spolujazdcov konektor. Na diagnostike Ti povedia ktora je to strana, vodic ci spolujazdec. Vymena je pomerne nenarocna. Jeden konektor prepojis na kratko, druhy vymenis kompletne aj s kablami. Material za cca 300 CZK. Po vymene treba ist znova na VAG aby Ti zmazali chybovu hlasku. Marian. Díky....za radu...jdu na vag a potom uvidíme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek24 Vloženo 24. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2009 Svítí mi kontrolka airbagu a maxidot píše zavada na airbagu: Rozsvitilo se to zničeho nic. Máte někdo s tím nějakou zkušenost čím by to mohlo být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 24. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2009 většinou boční airbag v sedačce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diver68 Vloženo 24. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2009 Zdar všem, vím, že se to tu už několikrát řešilo a po pravdě jsem se ocitl několikrát v té samé situaci - vždy šlo o boční airbag u řidiče. Vyměnil jsem sedačky s airbagem, kabeláž od konektoru v podlaze až po airbag, konektor v podlaze a opět se po čase rozsvítil. Je to na hrábnutí. Jediné, co jsem ještě nezkoušel je nová jednotka airbagů a konektor u ní (nevím, jestli je někde po cestě ještě nějaký jiný spoj). Taky nevím, jestli by nepomohl update firmware auta na novější verzi? D. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek24 Vloženo 25. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2009 Zdar všem,vím, že se to tu už několikrát řešilo a po pravdě jsem se ocitl několikrát v té samé situaci - vždy šlo o boční airbag u řidiče. Vyměnil jsem sedačky s airbagem, kabeláž od konektoru v podlaze až po airbag, konektor v podlaze a opět se po čase rozsvítil. Je to na hrábnutí. Jediné, co jsem ještě nezkoušel je nová jednotka airbagů a konektor u ní (nevím, jestli je někde po cestě ještě nějaký jiný spoj). Taky nevím, jestli by nepomohl update firmware auta na novější verzi? D. To mám jako vyměnit sedačku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcz Vloženo 25. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2009 mně chyba vyskočila už 2x vzdy prední sedačka taky, hodne se mění poloha sedačky vtom je u nas problém sem tam sedacka zajede až nadoraz dozadu kable se povytahnout a problém je na svete... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diver68 Vloženo 25. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2009 Přiznám se, že tomuhle argumentu s posouváním sedadla sice rozumím, ale už nerozumím tomu, že se mi kontrolka rozsvítí většinou v klidu (dokonce auto většinou stojí na místě). Navíc v autě jedzdím sám, tj. sedadlo posouvám jen zřídka a kabely jsem pečlivě přichytil do podlahy i do kostry sedadla do připravených sponek. Navíc je vše komplet nové (sedadlo i kabely včetně konektoru v podlaze). Spíš mne napadá, jestli tam není někde další konektor někde pod kobercem nebo pod palubkou, kde by mohl být potenciální problém (samozřejmě minimálně jeden konektor je u jednotky airbagů) - nevíte někdo o nějakém "zašitém" konektoru? Jinak pro Radek24: - sedačku neměnit, ale nechat někde zdiagnostikovat závadu (může to být kdekoli), event. nechat vymazat chybu. Pak se primárně zaměřit na kompletní cestu signálu k airbagu. Pokud to budou airbagy v sedadle - soustředit se primárně na žlutý konektor v podlaze pod sedadlem pod plastovou krytkou a druhý konektor na kostře sedadla pod sedákem (tuším taky žlutý). Někdy je to i kontakt na kroužku pod volantem (volantový airbag). Vadný airbag je menší pravděpodobnost, než ty konektory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek24 Vloženo 27. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2009 A pokud by to bylo tím bočním airbagem u řidiče tak kdybych se nedejbože naboural vystřeli mi ostatní airbagy nebo tou zavadou jsou všechny vyřazeny s provozu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcz Vloženo 27. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2009 to bylo první naco jsem se ptal v servise... odpověd byla že komplet airbagy byly nefunkční Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diver68 Vloženo 30. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2009 Záleží na typu závady - vada konektoru se projevuje jako "sporadická občasná chyba", tj. funkce airbagu/ů by neměla být ohrožena (tvrdí autorizovaný servis Škoda). V každém případě nejdřív diagnostika a pak teprve závěry a řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek24 Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 Takže byl jsem na diagnostice a chyba je ve vypinači airbagu v kasliku u spolujezdce. Chybu mi borec vymazal tak ted jezdím týden a zatím vpohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diver68 Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 Takže byl jsem na diagnostice a chyba je ve vypinači airbagu v kasliku u spolujezdce. Chybu mi borec vymazal tak ted jezdím týden a zatím vpohodě. No hlavně jestli taky opravil závadu - já taky vždycky jezdím tak 14 dní a pak se to objeví znovu... Na ten vypínač jsem vůbec nepomyslel jako na potenciální zdroj chyby. V životě jsem ho nepoužil a nyvíc jde o naprosto nenamáhanou součástku (jak elektricky, tak mechanicky). Dík za zprávu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek24 Vloženo 9. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2009 Závadu neopravil jen vymazal chybu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
semirr96 Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 ahojte chlapci ked mi zasvieti airbag a chyba je v konektore podla vagu pod sedackou co sa konkretne s tym konektorom stane je uz nepouzitelny alebo staci tie kontakty precistit a prihnut alebo ako sa to da spravit, alebo co sa stane ked pri neodpojenej baterke rozpojim ten konektor moze dojst k detonacii BAGU ide totizto o to ze by som tie kontakty vsetky precistil popripade prihol a potom to siel vymazat na VAG uz ma totizto nebavi chodit do servisu kazdy pol roka a nechavat im tam zakazdym 37 az 50 euro dakujem dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 Napružit kontakty a k detonáci určitě nedojde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
semirr96 Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 ok dobre vidim ze s tym mas skusenosti takze prav ma ked nieco zle napisem hej odpojim baterku vytihnem tie kontakty prihnem vycistim opätovne vsetky konektory zas spojim a baterku zapojim potom tu kontrolku dam vymazat OK???? A este az odpojim baterku dufam ze nic tym nevymazem myslim nejaku pamät a az ju potom pripojim tak pojde vsetko ???? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 16. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2009 Odpojot akumulátor a odstranit svorkovnici,která drží na spodu sedadla-odcvaknout z vodičů a propojit sletováním... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 16. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2009 Pesně jak píše diagnostik. taky nám ta chyba vyběhla a servisní nařízení Škody zní, že se má svorkovnice ustřihnout a dráty spojit natvrdo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 16. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2009 Jestli to ale spojite na natvrdo tim, ze to spajite, tak se pak z toho nekdo opicha az to bude chtit rozdelat a nebude pripaveny na to, ze tam neni konektor. Ja bych taky nejprve zkusil napruzit kontakdy jak pise Cosby a pak se uvidi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.