Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravim, stala se mi neprijemna vec, nalil jsem omylem do sve octavie 1,9TDI combi z kanystru v garazi benzin, nastesti mi to doslo dive nez jsem nastartoval, potreboval bych poradit jak nejsnadneji dostat benzin ven z nadrze, ma nadrz nejaky vypousteci sroub zespod nebo musim rozebrat cast auta a dostat do nadrze jinudy ?? octavie je asi 8-10 stara.

dekuji za radu :)

:kol-47: Napis kolko litrov benzinu si nalial??? Cca 5-10L ???

Ak malo benzinu tak nic nemusis vytahovat!!! Staci dotankovat nadrz do plna-nalej tam NAFTU.

Vypustny srob na nadrzi nenajdes.

Ty nevies ako stare mas auto?? 8-10 stara. :kol-24: :kol-24:

• Autor

je to pujcene auto od rodicu, tak proto nevim, jinak jsem tam nalil 30litru .... :(

Kup si na aukru čerpadlo za 400,-Kč a můžeš bez problému přečerpat palivo z nádrže a určitě to využiješ i do budoucna.

Jak chceš využít benzín smíchaný s naftou?

Wojnar má samozřejmě pravdu.

nuff: V tomto případě jsem měl na mysli využití zmiňovaného čerpadla do budoucna.

Tak to potom jo. Však člověk nikdy neví, co do nádrže nalije příště. :kol-47:

V mé nádrži bylo docela dost druhů různých kapalin. I v pevném stavu.

Jedině asi vlézt pod auto, odpojit výtlačnou hadici od nádrže a nechat směs "naftobenzínu" vyčerpat přímo podávacím čerpadlem v nádrži.

Další možnost (ve výsledku asi rychlejší) je použít nějaké malé čerpadlo z OBI/Baubau a pod. schopné čerpat organická rozpouštědla (TO JE NUTNÉ ZMÍNIT PŘI NÁKUPU!!!) s kusem nasávací hadice - a tu hadici dostat do nádrže deklem pod zadními sedačkami. Postup - vyndat zadní sedadla, odhrnou koberec pod nimi, na podlaze najdeš kulatý deklík zpod kterýho vedou dráty - ty patří k palivoměru. Deklík odmontuješ, opatrně vyndáš měřicí ústrojí s plováčkem - NEZOHÝBAT DRÁTY, měřilo by to pak blbě! - a máš před sebou hladinu paliva v nádrži.

Využití "naftobenzínu" je možný buď jako nějaký podpalovač pro rozdělávání ohně za mokra (na chatě, chalupě...) , nebo v zimě, kdy se naprosto běžně může přidávat benzín no motorové nafty v množství DO cca 5% (nejvýš 1-2 litry benzínu do plné nádrže nafty) kvůli zvýšení odolnosti proti ztuhnutí vysokomolekulárních složek nafty vinou nízké teploty. V paneláku to moc nevyužiješ, ale dá se najít příležitost, kdy taková směs může být k užitku...

Tu hadici nemusí dostávat pod sedačky. Prostě to normálně strčí do nádrže a zmáčknutím tlačíka (nebo jiným zapnutím) čerpadla se to odčerpá např. do připraveného kanystru. To, co v nádrži zbude (nesmí toho tam být hodně), to tam nech a natankuj do plné naftu a máš po starostech.

Jestli má 8-10 staré TDI, předpokládám že má rotačku (66 nebo 81 kW) a zde žádné čerpadlo v nádrží NENÍ!

Nicméně asi na každé čerpačce lze koupit takovou hadici s balónkem uprostřed na přečerpávání paliva.

Ať už zkrz nalévací hrdlo nebo víčko s plovákem to pak jednoduše tím bazmekem odčerpat.

Upraveno od Wojnar

Nepsal jsem o jednom konkrétním autě, psal jsem to co nejvšeobecněji "pro každýho" - výhoda možnosti zvolit si pro sebe to nej...

V tom případě se zas můj příspěvek může brát jako rada nehledat čerpadlo v nádrži u 1.9 TDI 66/81 kW :)

• 11 let později...

Nalevacim otvorem hadička vsunout nejde, možná je tam sítko. Zkoušel jsem rozpojit pod kapotou zpětnou hadičku - chvilku z toho palivo teklo, pak kupodivu chcipnul motor a dalo mi hodně práce ho znova nastartovat. 

Teď jsem odmontoval zadní sedadla a odšrouboval kryt, jenže plovák nevyndám, pokud nesejmu hadičky, ale nevím, jak je sejmout, aby mi nepraskly. Jak na to? Díky. Octavia I 1.9tdi

Protáhnul jsem hadičku kolem plováku, aniž bych ho musel sundat. Takže dobrý 

člověk může být blbý, ale musí si umět poradit. 👍

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.