shinki Vloženo 1. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2012 (editace) Fabia 1.4 16V 55 kW, rok 2001 přii startu pod 15 C bojuju s cukáním motoru, běží na 3 válce a je to cítit ve výkonu. Bliká kontrolka motoru. Poté co teplota vystoupá nad 15 C a více se kontrolka rozsvítí a svíti - při dalších jízdach zhasne. Na VAgu to píše chybu: chyba zapalování na prvním válci. -při výměně rozvodů vyměněny veškeré filtry + olej -nové svíčky -nová cívka po projetí fóra zvažuji ještě výměnu kabelu mezi svíčkou a cívkou -vše začalo, když jsem do auta přidal jednotky flexifuel a začal brát ethanol. Palivový filtr vyměněn po 600km. S cílem trochu ušetřit jsem už proinvestoval 16000 Kč (4000 Kč jednotka na ethanol + 12000 rozvody a veškeré filtry). Při výměněně svíček byla 4. trochu od oleje, mechanik říkal že 16V trochu rosí do svíček, že to není na závadu. nemáte někdo zkušenosti s podobným motorem a ježděním na ethanol? sorry za špatný název tématu - nevím jak jej zeditovat, motor je AUA typ auta 6Y2 2F4 Editováno: 1. Srpen 2012, autor: shinki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majký Vloženo 4. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2012 cuká na benzín a nebo jen ethanol? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wikidy Vloženo 7. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2012 (editace) Jednotka FLEXIFUEL je pouze obchodni tah, jak z lidi vytahnout penize, do sveho vozu jsem tankoval smes lihu a benalu, auto jezdilo naprosto normalne. pokud nezacnes hned lejt do nadrze cisty lih, RJ motoru se umi prispusobit. je to o pouzitych materialech na dulezitych castech motoru (ventily, tesneni, palivove vedeni a pod.) tudiz se prestavba absolutne nerentuje. navic vyrobce pouziti paliva E85 pro tento motor NEDOPORUCUJE!!! Proc asi... Editováno: 7. Srpen 2012, autor: Wikidy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wikidy Vloženo 7. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2012 a jeste k tem svickam, kde presne byl ten olej, zhora na svicce nebo zdola na elektrode??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shinki Vloženo 15. Srpen 2012 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2012 Omlouvám se za delší dobu bez reakce, byl jsem mimo na dovolence. Fabie - teď půl nádrže čistého benzínu a zatím se problém neobjevuje. Vyzkouším více a pokusím se jednotku vyreklamovat - i když návrat těch 4tis co jsem za ní dal bude asi složitý. škoda, že jsem neměl dříve info. olej na svíčkách byl trochu i na hoře na svíčce, ale bylo to na 4 válci a problém to na diagnostie hlásilo na prvním. Jinak zkuste napsat poměr ředění E85/N95 na které jezdíte se svýma Fabkama? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wikidy Vloženo 16. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2012 ja jsem zacinal na pomeru TANKOVANI ZA 500,- (to mam cca na tyden) = 100,- za E85 a 400,- za benal, pak jsem po dvou tydnech presel na 150/350 a pak jsem skoncil na 200/300... a pak jsem jel jednou na slovensko a nali jsem tam za 500 lih a dorazil do plna benalem... presne pomery jsem nepocital, nechtelo se mi ale v te dobe byly cenovky cca 24,90 za E85 a 36,90 za benal... ted na to kaslu, pri mych kilometrech rocne to nema cenu, to co usetrim za palivo bych casem vrazil do oprav (prece jen je to 11 let stare a ma najeto 165t, ja anjedu cca 10-12t rocne) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shinki Vloženo 17. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 tak nedoporučuji nikomu kupovat ty levné krabičky - ala přestavba na etanol. To už to raději přestavit na plyn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.