Přejít na obsah

Benzin v oleji 1.2 TSI

Doporučené příspěvky

Zvážil bych odstoupení od kupní smlouvy z důvodu, že nemůžeš vozidlo používat k účelu, ke kterému bylo zakoupeno. Tudíž jízda na krátké trasy. Pokud teda nemáš v návodu výslovně napsané, že jízda na krátké trasy během několika tisíc km definitivně zlikviduje motor. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedodrželi, ale jak jsem už několikrát psal, právník mě to nedoporučil, začnou vytahovat to, že po celou dobu auto neměli u sebe a i kdyby jim to neprošlo, mají pravníky na to jak cenu auta ponížit, abych z toho vyšel blbě. Řešit tímhle způsobem auto nebo mobil bude asi rozdíl. Ten zákon mluví pouze o porušení smlouvy, ale jakej to bude mít dopad v praxi, a jak by to řešil soud, krej by určitě nastal, těžko říct. To už je snad jednodušší nechat ten motor zadřít :kol-43::kol-28: Zvážím to co psal froggy, asi to taky nebude úplně průstřelný, ale nechám si poradit od právníka. Každopádně posílám stížnost na reklamaci a počkám si na reakci. Pak soudní znalec....a černý ovce :kol-137:

Odkaz ke komentáři

Tak to reklamuj znova že ti motor žere olej máš tam jasně napsáno že ti v motoru ubylo 404,6g oleje při ujeté vzdálenosti 325km to je cca 1250g na 1000km. Máš to dokonce potvrzené od škodovky. Akorát jsem nepochopil tu poznámku s těmi 3 dcl oleje.

Editováno: , autor: ales-r
Odkaz ke komentáři

No když jsem já dojel tu první váhovou zkoušku, tak byl olej těsně nad max na měrce. Tak to trochu odsáli, a před tou druhou zkouškou už to nevraceli a to jsou ty 3dcl. S tím žraní oleje, jsem už zkusil, ale jelikož do vyjádření potvrdili, že to bylo to co přibylo poprvé, tak jsem na tím radši mávnul.

Odkaz ke komentáři

Teť jsem se díval do návodu,nedoporučují časté jízdy do 4km z důvodu vysoké spotřeby paliva,v kapitole kontrola oleje je jen připuštěna jeho spotřeba do 0,5 l na 1000 km.Ani slovo o možnosti pronikání benzínu do oleje a kolísání jeho hladiny.Tímhle směrem bych argumentoval,rozhodně auto nepoužíváš v rozporu s návodem a oni argumentují něčím co nikde není psáno.Jestli ubude po 300 km skoro 400gr oleje tak je určitě něco v nepořádku a je to v rozporu s tím co je v návodu.

Odkaz ke komentáři

standavfr: podobně mám stížnost sepsanou, ale dík, malinko jsem to přeformuloval podle tvých slov, je to jasnější a bez okecávání  :kol-28:  a stím olejem jsem jim to tam taky radši napsal, kdyby se chtěli kroutit, že tam žádnej benzín vůbec nebyl tak ať vysvětlí ten úbytek :kol-46:

Odkaz ke komentáři

Pandora - Třeba to tam teklo od začátku, ale než na to člověk přijde... Koho by normálně napadlo, že tam poteče benzín jak protrženej. Spíš přístup škodovky je fakt hodně zarážející, a taky i přístup prodejců, když se to tak vezme, určitě o tom ví, ale přesto do zákazníků tlačí tsička hlava nehlava.

Editováno: , autor: skoda-roomster
Odkaz ke komentáři

Vím,že je to trochu těžkej kalibr,ale máme eurokomisařku pro práva spotřebitele....stálo by za to jí napsat.

Haha... To si fakt myslíš, že cokoliv začínající slovem euro, je určeno k tomu, aby pomáhalo lidem? Svatá prostoto. Třeba Euro 5, Euro 6 a mnoho dalších hovadin, které otravujou život nejen spotřebitelům, ale i samotným automobilkám:

http://auto.idnes.cz/emise-co2-cuo-/automoto.aspx?c=A141010_160432_automoto_fdv

Kdyby nebylo EU, nebyly by ani Tsi a problémy z toho vyplývající!

Odkaz ke komentáři

Až mě jednou ta směs benzínu s olejem řachne pod zadkem, tak na to budou všechny eura krátký :-) Hlavně, že je v každý reklamě, jak má škoda bezpečný auta a já jezdím s časovanou bombou!

Já furt věřím v dobrý konec. Auto ve stavu ve kterém ho máš ty, nemůže přece servisák se zdravým rozumem takhle odbýt. A jak už jsem několikrát psal, všechno řeš se servisem, na ŠA se z vysoka vyser. Vůbec s nimi nekomunikuj. Nemáš s nimi žádné drobné. 

Odkaz ke komentáři

Ahoj,sleduji tohle téma už delší dobu a je to hustý,a držím palce ať to dobře dopadne. Zkusil bych to nabídnout do novin,televize atd.možná i Hyundai by nepohrdnul,mohli by udělat další reklamu.dtest,reportéři ct...fakt držím palce

Odkaz ke komentáři

Zrovna na Hyundai jsem jen tak poslal dotaz zda mají nějakou povolenou hranici benzínu v oleji. Sice odpověděli tak nějak neutrálně, že tento údaj nesledují, ale jenom proto, že jejich auta tento problém nemají. A už vůbec né v takovém množství jako u mě.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...