Publikováno Říjen 14, 201212 r Ahoj nevíte někdo jaký mají bejt tlaky v motoru r.v 2008 a jak se mají správně měřit?postup?dnes jsme je měřili a 1 válec 12 2 a 3 válec 8 BAR a katalyzátor mám všude ve výfuku.
Říjen 14, 201212 r Tak to je velmi zle aj 12.2 je malo. To treba čim skôr odstraniť. A toto ako treba pochopit ,, katalyzátor mám všude ve výfuku.,,
Říjen 14, 201212 r hubo on to má... 1.válec 12 2.válec 8 3.válec 8 ale to nič nemení na tom,že to je špatnéééé
Říjen 14, 201212 r Autor no katalyzátor tam už není byl jsem na diagnostice ukázalo mi to jen chudá směs pak bohatá směs a závada na katalyzátoru tak jsem ho chtěl sundat a podívat se a zjistil jsem že už tam není.chrastí mi všude ve výfuku.rozsypal se uplně.no fábka jede ale žere a střílí do výfuku což odpovídá na ten katalyzátor proč se rozsypal.asi výfukové ventily v háji.ale kolik má mít správně tlaky?jinak má najeto 96000 km.ale rád bych věděl správný postup měření tlaků.aby jsme to nenaměřili špatně a nezjistili že hlava je v pořádku než ji sundáme dolu.ale moc tomu nevěřím.a zmizel mi olej na 3500 km přes půl litru
Říjen 14, 201212 r Tlak by mal byť 14-15. Tam nestači repas hlavy lebo potom už bude hltať olej a nie žrať. Von motor prekružkovať a repas hlavy to potrebuje.
Říjen 15, 201212 r Autor jj počítám s tím že se budou dělat i kroužky.jen jsem myslel že tady ty novější motory ve fábii 2 už vydrží a koukám že tomu tak není.Nechápu docela brzo odešel
Srpen 11, 201312 r Myslím si, že pri tomto počte kilometrov by nemal motor vyzerať takto. Ja osobne by som prvotne riešil dôvod toho, prečo je ten motor v takomto stave, až potom by som sa zaoberal opravou. Upraveno Srpen 12, 201312 r od Ivan Horváth
Srpen 11, 201312 r Autor no to bych tky rád věděl ale já mám teď jinej motor a tady ten opravím a vrátím zpět,ale viděl bych to na špatný výběr oleje 10w 40 se špatnou specifikací.asi teda jinak ještě změřit tlak čerpadla.zůstal tam jen výfuk čerpadlo a počítač jinak se motor vyměnil celej .na motoru jsem jinak nic nenašel vššechno je krásně čistý bez opotřebení. Upraveno Srpen 11, 201312 r od Kubajs99
Srpen 12, 201312 r Aj keď to nie je žiaden extra olej, len obyčajný minerál, 10W-40 by mal byť pre tento motor ok. Akú špecifikáciu si tam dával, akým štýlom a trasy si jazdil, a aký bol interval výmeny?
Srpen 12, 201312 r Autor no tu specifikaci nevím ale nebyla to specifikace pro htp,chyba ve výběru jsem se podíval blbě,ventili jsem nesundaval ale budou tam určo v háji simerinky na ventilech.Jinak hodně jezdím kratší trasy spíš město a výměna klasika do 15000 km.tak asi tadle ACEA A3/B3/B4, API SL/CF, VW 505.00, 501.01, MB 229.1 Upraveno Srpen 12, 201312 r od Kubajs99
Srpen 12, 201312 r S prižmúrenými očami je ten olej ok. Nedokážem ti povedať či tento olej spôsobil to, čo sme videli na fotke, ale spôsob prevádzky, ale interval výmeny a typ oleja nie sú dobrou kombináciou pre tento motor.Do budúcna: kupuj olej ktorý bude mať schválenie VW 502.00, a viskozitu aspoň 5W-40, alebo ešte lepšie 0W-40, a nakoniec to najdôležitejšie, skráť interval výmeny na maximálne 10 tisíc km. Kvôli tej mestskej prevádzke a jazdám na krátke trasy by bolo dokonca ešte lepšie skrátiť ten interval na nejakých 7500 km. Tých 15 tisíc je v takomto režime pre motor naozaj moc. Keď si čítal manuál, tak aj výrobca prikazuje pri častých krátkych jazdách skrátiť interval výmeny, len nepíšu, že o koľko km. Moje doporučenie na olej je: Mobil1 New Life 0W-40. Ak by si z nejakého dôvodu chcel ostať pri viskozite 10W-40, potom zase olej Millers Oils EE Semi Synthetic 10w40, ale aj tu musíš interval rovnako skrátiť. Upraveno Srpen 12, 201312 r od Ivan Horváth
Srpen 12, 201312 r Autor no interval určitě zkrátím a teď dávám 5w40 jakej má být.ještě otázka jak je možný že se olej dostane do sání?když jsem rozebral motor bylo ho tam až až i na škrtící klapce zespoda.nevím jestly to je způsobeno špatnými tlaky ale teklo to jakoby z té hadičky co je napojena mezi motorem a sáním nalevo je tam jakýsi ventil nevím jak se to jmenuje.
Leden 3, 201411 r Když sem viděl ty ventily, zak sem si vzpoměl jak sem někde četl, že u htp není radno při jízdě brzdit motorem. Že se prej nějak vrací spalyny od katalizátoru zpátky pod ventil a ničí to sedla ventilů. Ale i kdybych vás zabil, tak si nepamatuju kde sem točet abych hodil odkaz.
Leden 5, 201411 r To je asi blbosť, pretože pri brzdení motorom je vstrekovanie vypnuté, tak odkiaľ sa tam tie spaliny vzali.
Leden 5, 201411 r Tak sem to našel. Zdroj: http://www.autorubik.sk/technika/motor-12-htp-a-na-co-si-treba-dat-pozor/comment-page-1/ Cituji ze článku: Nezanedbateľný problém s ventilmi môže spôsobovať aj ďalšia príčina, ktorej pôvod treba hľadať opäť v katalyzátore. Keďže je umiestnený hneď za výfukovými zvodmi, nebola potreba použiť tepelnú izoláciu medzi oceľovým jadrom a vonkajším plášťom. Bohužiaľ, jadro sa v katalyzátore vďaka vibráciám časom uvoľní a trením vzniknuté piliny sa pri brzdení motorom dostávajú späť do motora, kde opäť môžu poškodiť ventily a ich vodítka. Výrobca na takto poškodený motor dodáva sadu, ktorá okrem hlavy valcov, ventilov, hydraulických zdvíhadiel a skrutiek obsahuje aj zvody s modifikovaným katalyzátorom, z ktorého sa už nadbytočné piliny neuvoľňujú.
Leden 5, 201411 r Pavka kopec aut ma takto umiestneny kat a nepodpaluju sa ventily. Už som viackrat pisal že som robil repas hlav u vozidiel ktore boli menene v škodovke na zaruku a tam im povedal technik že toto už bude dobre lebo ma modifikovany kat. Asi po 50tis. zase podpalene ventily.
Únor 10, 20169 r Dobrý den mám dotaz dnes jsem na fabii zkušebně měřil tlaky válců , jedná se o motor 1.2 12v BZG najeto 89000km (ověřených). Tlaky byli 9,5-10,5 bar. Což my přijde jako nízká hodnota avšak motor nevykazuje žádné známky opotřebení (stabilní volnoběh, normalní spotřeba, výkon) Zajímá mě jestli například nemohlo dojít ke špatnému změření či je tento stav v těchto kilometrech možný? Měření bylo se zavřenou škrtící klapkou . Děkuji za odpověd v jiných vláknech jsem nic podobného nenašel.
Únor 12, 20169 r příspěvek jsem ti přesunul, ze zbytečně založeného vlákna, sem, aby se ti k tomu mohl někdo vyjádřit. Je to i z důvodu, že samotného mě to zajímá. Kde bylo měření prováděno?
Únor 12, 20169 r No tak při 89 tis. je tlak 9,5-10,5 šíleně málo. Vlastně je to blbost !!!,pokud motor normálně šlape. Určitě využij služby nějakého jiného servisu!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.