Pawouk Vloženo 4. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2015 Pokud se to nebude týkat prvního doplnění klimatizace, tak to ani nezkoušej, to ti říkám rovnou. Už tak tam děláš binec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 4. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2015 To bylo pro Wittmanna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 20. Únor 2016 Sdílet Vloženo 20. Únor 2016 Tak jsem dneska měnil kabinový filtr. Fabia II rok 2011. Vypadl na mě starý filtr Bosch ihned po odmontování toho krycího deklíku. Rámeček tam žádný nebyl. To, že v mém ročníku už ten rámeček není jsem se dozvěděl až následně v této diskuzi. Samozřejmě, že ten Bosch, který na mě vypadl neměl ten rozměr o kterém tady píše JirkaBrno. Takže se tam klinkal dle štítku z poslední výměny 2 roky a nic se nestalo. Předpokládám tedy, že to klinkání bez toho rámčeku asi ničemu nevadí a nemá to na funkio žádný vliv nebo snad ano ? Ted jsem tam dal filtr Mann, taky se v něm klinká, protože o těch nových rozměrech jsem neměl do přečtení této diskuze ani páru a eshopy opravdu tohle nezohledňují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 20. Únor 2016 Sdílet Vloženo 20. Únor 2016 (editace) Klinkání, jak si to nazval, má za následek, že vzduch místo aby se prodíral přes filtr, si raději zvolí bezpřekážkovou cestu škvírou kolem toho filtru. To potom nemá žádný smysl aby tam byl. Samozřejmě že se nic nestane. Jen ti prach fouká dovnitř. Např. Felda neměla žádný filtr, a taky jsem to přežil. Kdyby se něco takového stalo u filtru oleje v motoru, tak to už by byla katastrofa. Jestli jsi měl před 2 roky údržbu v servisu, tak to jsem rád že nic takového nenavštěvuji. Tím že vyměnili původní těsný, za klinkající, tomu spíše ublížili. Doporučuji ti tam dát ten správný aby plnil svou funkci. Editováno: 20. Únor 2016, autor: jipol57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 20. Únor 2016 Sdílet Vloženo 20. Únor 2016 (editace) jipol57 : díky za odpověd, tvoje zdůvodnění je logické, že může prach procházet těmi volnými prostory. Jen pro vysvětlení, mám to auto teprve 3 týdny, tak se s ním seznamuji a měnil jsem všechny náplně a filtry. Na autě je servisní štítek, co všechno bylo měněno ve značkovém servisu Škoda. No je vidět, že ani ve značkovém servisu si s tím moc hlavu nedělají a dají klidně menší filtr, který se pak klinká. Mám doma od známého několik těchto kabilnových filtrů, které bych rád v budoucnu použil. Dal by se můj případ vyřešit tak, že by jsem si koupil tento rámeček ? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0819647-ram-kabinoveho-filtru-oe-10697.html Předpokládám, že ta šachta toho filtru je stejná jako u těch, kde ty rámečky byly. Editováno: 20. Únor 2016, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 20. Únor 2016 Sdílet Vloženo 20. Únor 2016 (editace) Tak to opravdu nevím. Vím jen že ten správný je tento http://www.cc-autodily.cz/filtr-pachovy, nebo některý z těchto http://www.cc-autodily.cz/search/?kod_alt=6R0819653 Editováno: 20. Únor 2016, autor: jipol57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 21. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 21. Únor 2016 rameček to vyřeší, ramečky se používaly do faceliftu, tzn na stare II jkove fabie. filtr byl tedy užší a menší. Pak přišel facelift, tedy cost saving, ramecek se odstranil a zacalo se používat silnějšího, a širšího filtru. Když se podiváš na začátek tohoto vlákna, řešil jsem ten samej problem... Jiný typ filtru je ti nanic, prach poletí přes fuky mezi filtrem a mezi telesem na filtr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 23. Únor 2016 Sdílet Vloženo 23. Únor 2016 JirkaBrno.. díky..už jsem zakoupil novej přímo u škodovky za 119,- Kč, takže pohoda. Nu a ted už nemusím řešit nějaké rozměry filtrů..koupím širší dám bez rámečku a když koupím menší dám rámeček a není co řešit :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 23. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 23. Únor 2016 ..ano i tak to lze.. bohuzel, spousta prodejcu autodilu nevi o tom, ze FL F II uz ramecek nema a presto prodavaji filtry do ramecku s tim, ze to je na faceliftove F II Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 23. Únor 2016 Sdílet Vloženo 23. Únor 2016 Takže ta šachta je před a po FL stejná? Jen před FL byl menší filtr s rámečkem a po FL větší filtr bez rámečku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 23. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 23. Únor 2016 ano, šachta je naprosto stejna, měnit formu by se škodovce nevyplatilo.. proto si nechali vyrobit jinej filtr, kterej je vyjde na cca stejny penize jako starej mensi a zrušili rameček, kterej je nějake penize navic stal.. tedy vynechanim ramečku škodovka ušetřila dost velkej balik peněz když se veme, že denně dělali cca 1000fabii a roomsteru.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 neviem či zrušenie rámiku bolo cost cutting , skôr zjednodušenie montáže a je to lepšie , nový filter tam proste vrazíš a je to , nepreskladávaš žiadne rámiky ani nič , a takto ho jednoducho hodíš aj do junioru kde filter nebol ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosmicboy Vloženo 9. Březen 2016 Sdílet Vloženo 9. Březen 2016 Také chci teď vyměnit kabinový filtr, v rámci ceny mě zaujal německý Kolbenschmidt s aktivním uhlím (331 Kč). Máte s ním někdo zkušenosti, nebo se mám držet osvědčených značek jako Mann či Bosch? Ke Kolbenschmidtovi jsem na netu moc informací nenašel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 9. Březen 2016 Sdílet Vloženo 9. Březen 2016 daj tam Mann , to je asi najlepší neoriginálny filter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosmicboy Vloženo 25. Březen 2016 Sdílet Vloženo 25. Březen 2016 Možná hloupý dotaz, přesto ho risknu :-). Když tedy z F1/F2 před FL zahodím ten plastový rámeček a začnu kupovat větší filtr, tak to bude OK? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 25. Březen 2016 Sdílet Vloženo 25. Březen 2016 jj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SaSSanQi Vloženo 3. Květen 2016 Sdílet Vloženo 3. Květen 2016 Chcel by som sa opýtať .. som prekvapený, lebo na novom filtri mám "air flow" a teraz som ostal šoknutý, lebo neviem na ktorú stranu ho mám otočiť. Nikdy som to neriešil, starý som mal xy krát vonku. Vedeli by ste niekto, že kam ktorým smerom je tok vzduchu ? Či nemám to riešiť ? Ďik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 3. Květen 2016 Sdílet Vloženo 3. Květen 2016 Já to vím, jde vzduch z venku přes filtr do ventilátoru. (to je věc co?) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 3. Květen 2016 Sdílet Vloženo 3. Květen 2016 Šipka má ukazovat směrem od spolujezdce k řidiči. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stoupa1980 Vloženo 21. Květen 2016 Sdílet Vloženo 21. Květen 2016 Rámeček bych nezahazoval. Jinak interierový filtr beru nejlevnější co jde na Fábii 2 sehnat a pokut je dlouhý zastřihnu a vždy ho napasuji.cena myslím nějakých 130kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj07 Vloženo 30. Červen 2017 Sdílet Vloženo 30. Červen 2017 Zdravíčko, chcel by som vymeniť pred letom kabínový filter na Roomstri 2014 stačí obyčajný alebo s aktívnym uhlím? Tento tam bude pasovať?: https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6r0820367-kabinovy-filter-skoda-22021.html Alebo radšej tento s uhlím?: https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6r0819653-kabinovy-filter-skoda-22020.html Vďaka za odpovede Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 30. Červen 2017 Sdílet Vloženo 30. Červen 2017 rozhodně je lepší s aktivním uhlím, prostě lépe filtruje, ale co řlověk to různý názor.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 30. Červen 2017 Sdílet Vloženo 30. Červen 2017 Ten s uhlím pohlcuje aj rôzne zápachy ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj07 Vloženo 30. Červen 2017 Sdílet Vloženo 30. Červen 2017 Vďaka a teda ten od škodovky alebo Filtron Mann Bosch? Asi ten od Škody originálny však? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 30. Červen 2017 Sdílet Vloženo 30. Červen 2017 Samozrejme aktívnym uhlím, nakoľko je účinnejší aj na iné nečistoty. Viac tu: http://www.mjauto.cz/kabinovy-filtr-s-aktivnim-uhlim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.