Publikováno Srpen 16, 200619 r Potřeboval bych vědět,když vyměním brzdovou kapalinu o 6měsíců později než mám jestli se může něco stát,nebo jestli to zas až tak nevadí.Díky za odpovědi.
Srpen 16, 200619 r Nevadí to vůbec, v tom výměnným intervalu je hodně velká rezerva. Kolikrát sem přijede auto na servis a brzdovka tam nebyla měněná i 4 roky, to je pak pěknej sajrajt... v tý nádobce
Srpen 16, 200619 r Potřeboval bych vědět,když vyměním brzdovou kapalinu o 6měsíců později než mám jestli se může něco stát,nebo jestli to zas až tak nevadí.Díky za odpovědi. za beznych prevadzkovych podmienok nic.
Srpen 16, 200619 r Nevadí to vůbec, v tom výměnným intervalu je hodně velká rezerva. Kolikrát sem přijede auto na servis a brzdovka tam nebyla měněná i 4 roky, to je pak pěknej sajrajt... v tý nádobce ide o tom, ze ta brzdovka nielenze uz ma kriticky bod varu ale ide aj o to, ze uz nema tie antikorozne vlastnosti a rychlejsie odijdu brzdove hadicky a cele brzdove potrubie podlieha radove rychlejsej korozii.... stoji to za usetrenych 600Sk/2roky?
Srpen 16, 200619 r Táta měnil kdysi dávno u Š120 poprvé kapalinu asi po 12 letech Pamatuju si tu černou sračku co z toho šla
Srpen 16, 200619 r Vím o jednom auto co má i po 15ti letech původní... do toho auta by som nesadol ani keby mi platili... (pri pantatovskej jazde sa to prejavit nemusi)
Srpen 16, 200619 r ozaj ked sme pri tej brzdovej kvapaline kolko ma nova teplotu varu ? tusim niekde cca 210 stupnov. mne teraz na STK namerali teplotu varu 180stupnov.
Srpen 17, 200619 r ve skodovce ji taky na prohlidkach nemeni kazde 2 roky,ale zkoumaj teplotu varu a klidne ti ji tam nechaj i 4 roky.zalezi jak se servisak vyspi,jinou zavislost nevidim :-)
Srpen 17, 200619 r Nevím teda jak v jakým škoda servisu, ale mi tady ani nemáme nic na měření bodu varu kapaliny. Jinak ta brzdová kapalina DOT 4 žlutá, která se používá ve většině aut má bod varu asi 265°C...aspoň myslím..
Srpen 17, 200619 r Autor Tak díky moc ,aspoň jsem se utvrdil v tom co jsem si myslel a to že to zas až tak nevadí a ten půlrok při té výměně nehraje zas až tak velkou roli.
Srpen 17, 200619 r OloZX6R: treba v servisech zadny merak nemaj,jen to tvrdej aby se nemuseli zajimat vymenou.Podle me ji maji vymenit kdyz to narizuje skodovka a ne se vymlouvat,zvlast kdyz to stejne platim :-)
Srpen 17, 200619 r DOT 4 ma bod varu nekde kolem 260°C (jak psal OloZX6R), ale protoze vsichni vime, ze brzdovka je hydroskopicka, jeji bod varu z casem a provozem klesa. Proto je predepsana vymena po 2 letech. Jinak bod varu brzdovky se da normalne zmerit bazmekem k tomu urcenym, divil bych se, kdyby to v servisech nemeli... Na druhou stranu - kdyz se ma menit po 2 letech, je mereni zbytecny, v tom intervalu je velka rezerva. Nicmene, nepodcenovat!!!
Srpen 17, 200619 r ja som menil po 4 rokoch /1STK/-je to bez problemov,určite zaleži aj od najazdu km.niekto najazdi za 2 roky20t km a iny100t km myslim,že sa musi ratať aj toto hladisko-zaťaže kvapaliny.
Srpen 20, 200619 r Souhlasím, že půl roku není až takový problém. Na staré škodovce jsem to děla snad jen jednou. Na Fábii se snažím dodržet alespoň dvouletý interval, kvůli výše zmíněným důvodům. Nakonec ani v autorizovaném servisu si s tím příliš hlavu nelámou. Dle servisky to dělali každý druhý rok. Když jsem to, ale nedávno dělal sám, tak jsem vyměnil kapalinu i ve vedení spojky a dle humusu co odtamtud tekl si dovoluji tvrdit, že to nedělali nikdy. ps:nejsem odborník
Srpen 20, 200619 r Tak to ja mam vymenu brzdovky kratce za sebou... Bylo po 2 letech a 22 dni Vysel mi na to akorat servis pri 45t km, takze to bylo vse pri jednom...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.