Vladimír Kalandra Vloženo 22. leden 2013 Sdílet Vloženo 22. leden 2013 Ahoj všem, Rád bych zde založil nové téma, co se týká automatické převodovky..... Nikde jsem ho zatím nenašel, a tak bych to zde rád nechal rozvést. Jako první, bych rád věděl, kdo všechno má ve své fabii nebo roomstru s motorem 1,6BTS automatickou převodovku typu Aisin??? Jaké máte zkušenosti? Já za sebe mužu řict že zatím jen ty nejlepší :-) Ale pomalu se blíží interval výměny oleje (60tkm), a tak se chci zeptat, zda by nemohl někdo poskytnout výtah z DP, nebo nějaky postup, jak provést výměnu?? Jak je to s filtrem, je v této převodovce taky, kdy se mění a jak?? Díky všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KAPS Automatic Vloženo 25. leden 2013 Sdílet Vloženo 25. leden 2013 Dobrý den Rád bych reagoval na vaše nově zvolené téma o automatických převodovkách. V danné oblasti se pohybuji již 10let a zkušenosti jsou následující. Ve Fabii byly celkem tři různé typy automatických převodovek. První generace byla 4-stupňová Jatco JF404E, následný typ byl šestistupňový automat Aisin TF60SN a poslední generace je osazena 7-mi stupňovou převodovkou DSG z koncernu VW/Audi. Co se týče údržby AT převodovek, je nutné opravdu toto nepodceňovat a provádět pravidelnou výměnu oleje a sice každých 60000km. Při výměně je nutné provést metodu proplachu oleje, jelikož když se olej pouze vypustí a napustí vymění se cca pouze 60% náplně. Olejový filtr je umístěn pod olejovou vanou a jedná se o velmi jemné sítko. Filtr a těsnění vany je rovněž nutné vyměnit při každé výměně.Olej prosím použijte pouze dle předepsané specifikace, není přípustné oleje míchat či nahrazovat! V případě dalších dotazů mne neváhejte kontaktovat. Pěkný den všem, R.Marvan, KAPS Automatic, www.kaps.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Honza. Vloženo 25. leden 2013 Sdílet Vloženo 25. leden 2013 Dobrý den, můžete prosím uvést i nějaké doporučení u ručně řazených převodovek ? Já osobně jsem si nechal po 3,5 roce a 30 000 kilometrech olej měnit. Převodový olej samozřejmě není tak tepelně namáhán jako olej motorový, ale přesto se mi tvrzení výrobce o celoživotní náplni nezdá. Vždyť v uzavřené originální nádobě má životnost 5 let a v převodovce nemůže vydržet déle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladimír Kalandra Vloženo 26. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2013 Mně by spíše zajímalo, jakým způsobem tedy provádí výměnu škodovka a kolik taková výměna na Fabii 2 s Aisinem vyjde celkově?? O vaší společnosti už jsem pár článků četl a tak vím že jste na správném místě :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. leden 2013 Sdílet Vloženo 26. leden 2013 @.Honza.: to je zbytočne skoro na výmenu..niektorí to menia až pri 120tkm alebo 150tkm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladimír Kalandra Vloženo 26. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2013 taky si myslim že u těch DSG apod to není nijak nutné měnit takhle brzy..... Ale třeba já bych to měnil kolem 100tkm nejpozději, radši kolem těch 60ti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.