Blade007cz Vloženo 2. Únor 2013 Sdílet Vloženo 2. Únor 2013 Zdravim na VAGu sem našel korekci ukazatele paliva a korekce počítadla okamžité spotřeby , ale nenašel sem nic o korekci rychloměru. Mě ukazuje pořad o 5 km/h vic a to jak při 50km/h tak i při 90km/h měrěno pomoci navigace. a ja si myslim že to je trochu moc a rad bych to upravil tak na 1-3km/h tak jestli někdo vite jak na to budu rad. :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vítězslav Rauch Vloženo 2. Únor 2013 Sdílet Vloženo 2. Únor 2013 Je to normální, upravit ve VAGu to nejde, leda posunout ručičku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blade007cz Vloženo 3. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 Ručičkou hybat nebudu to mi za to nestoji. ale dik za odpověd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 4. Únor 2013 Sdílet Vloženo 4. Únor 2013 Já si myslím že to nastavit jde, je to o korekci průměru (obvodu) použitýho kola na hnací nápravě, odkud se (z převodovky) berou impulsy snímače o otáčkách hnacích kol. Nevím bohužel přesně místo, kde se to v tom VAGu nastavuje, ale je to v nastavení palubní desky/přístrojů, kde se prostě musejí zadat menší kola (počet otáček kol za sekundu zůstane stejnej, ale zadáním menšího průměru/obvodu se zmenší konstanta, kterou procesor v palubce násobí počet otáček, aby získal ujetou vzdálenost. Určitě to bude souviset i s tím nastavením okamžitý spotřeby, protože údaj o ujetý vzdálenosti to bere z toho samýho údaje. V servise by si měli vědět rady i bez nápovědy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 6. Únor 2013 Sdílet Vloženo 6. Únor 2013 Myslím, že to nepůjde. "Přeměřování" je předem nadefinováno a naprogramováno a VAGem se do toho nedostaneš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 6. Únor 2013 Sdílet Vloženo 6. Únor 2013 Já právě nevím, jestli to jde jen někde, ale má to jít u všech palubovek - prostě je tam "chlíveček", kde se ve výrobě zadává kód, definující opravnou konstantu pro různě velký kola. Jinak by stejná palubka nešla použít pro fábuliji s kolama 14" a gumama 185/65 a zároveň pro koktu s kolama 15" 195/65 = pokaždý s jiným obvodem. Ten korekční kód tam je, bavil jsem se o tom s jedním maníkem, kterej se živí štelováním elektroniky, dohazováním čipů a úpravama nastavení - a padlo to v souvislosti s tím, jak se musí přizpůsobovat palubka s MAxiDotem k autu, který má jen PP atd. Padla i tahle informace, že se musí přepnout konstanta definující korekci průměru kola a že tím jde upravit i palubka z fábulije na kola s větším průměrem, takže jdou použít i oktavácký kola s diskem 17" a přitom vyšším profilem, než povoluje původní TP fábule atd. - doslova vše co se vejde do podběhu... Jak jsem koupil, tak prodávám - je možný, že to platilo jen u starších jednotek a novější palubky už tuhle korekci nemají změnitelnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 7. Únor 2013 Sdílet Vloženo 7. Únor 2013 Vagem se dá jen kodovat typ motoru a tím je dán převod tachometru. Jinak korigovat VAGem nelze. Opravdu jen přesadit ručičku. To bych nedělal. Ta odchylka z 1. příspěvku je běžná. VAGem přístrojovka / kontrola akčních členů a zadávají se postupně, palivoměr, teploměr, rychloměr Ručička projede na max a potom se v případě rychloměru vrátí a zůstane stát na 100km/h . Takto je ručička rychloměru správně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blade007cz Vloženo 16. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 tak diky za odpovědi ten posledni s akčnimi členy mě zaujal protože to mě nenapadlo ale včera sem koupil nove pneu 185/60 R14 a měl sem tam 165/70R14(na nich sem to koupil a myslel že je to spravně ale v pneuservisu mi to vysvětlili a doporučili ty větši) tak uvidime co to uděla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blade007cz Vloženo 18. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2013 tak je to stejny pořad ukazuje +5km/h neva s tim se da žit. Diky všem za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. Únor 2013 Sdílet Vloženo 18. Únor 2013 Hele, mně ukazoval tachec ve formanu skoro o 20km/h víc - a taky jsem s tím jezdil léta bez jedinýho problému, dokonce jsem vytáčel policajty městský i republikový tím, že jsem jezdil 49,7 po padesátce a 89,3 na devadesátce... Měl jsem od kámoše ze servisu přesně ocejchovanej otáčkoměr a věděl jsem podle výpočtu udělanýho pomocí provázkem změřenýho obvodu kola a hodnot převodů z knížky "Jak na to s...", kolik km/h jedu na kterej kvalt při tolika a tolika rpm. A toho stačilo se držet - při jízdě formanem jsem neplatil ani jednu pokutu. Ve služebních fábulích a koktách, kde jsem to neměl vypočítaný a vyzkoušený jsem platil každou chvíli - tuhle 500,- támhle litr... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blade007cz Vloženo 19. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 19. Únor 2013 take nemam problém s rychlosti a s 1.2htp to je snad jasný, ale mi stačí na ty me pojiždačky mi prostě to mé přibližovadlo vyhovuje :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.