Qual Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 Yosef: Ani se skoro nedivím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 14. Březen 2018 Sdílet Vloženo 14. Březen 2018 Tak dnes jsem si všiml prvních škrábánců a zrovna zorném poli řidiče, takže se omlouvám za info o tom, že Murska škrábance nedělá. Asi to za chvíli v rámci havarijka nechám vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Novotka Vloženo 15. Březen 2018 Sdílet Vloženo 15. Březen 2018 Těch skel sem si při nákupu ojetiny( 45 tis km ) nevšimnul. Ani bych to nečekal. Je to fakt hrůza. Přední se bude muset vyměnit. Ale mizerná jsou všechna. To mam doma dva Renaulty jeden z 98 druhy 05 na sklech není škrábanec. tohle fakt nezvládly, koupit to nove za 400 tis tak mi asi hrabne. Jinak sem s autem spokojen na popojizdeni po městě dostačuje. Nov Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 12. Únor 2020 Sdílet Vloženo 12. Únor 2020 Zdravím, mám čerstvě po výměně čelního skla v AS. Sklo se tváří (dle popisu v rohu) jako originál, ale blbec jsem si nevyfotil to původní z výroby, tak nemám s čím srovnávat. Zarazilo mě, že nemá horní zatmavený pruh, ale už jsem se dočetl, že to snad rapid nikdy neměl. Zdálo se mi však, že jsem vpravo nahoře na původním skle viděl šipku rozdělující "něco". Ale možná si to taky pletu s fabií III. Druhá nemilá věc je, že okno cca 2 cm nad spodním tečkovaným okrajem pěkně zkresluje - to bych řekl, že dříve nebylo. Jak to máte ostatní? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 12. Únor 2020 Sdílet Vloženo 12. Únor 2020 Možná by bylo lepší to vyfotit a označit, co přesně myslíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 12. Únor 2020 Sdílet Vloženo 12. Únor 2020 Přidávám. To zkreslení na fotce není vidět, resp. se mi nepodařilo vyfotit, ale je to prostě od té spodní hrany. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 7. Březen 2020 Sdílet Vloženo 7. Březen 2020 (editace) Tak sklo na záruku vyměněno. Ale ouha, nové / dalsi dela to same ? Chtěl bych se zeptat především těch, co mají už výměnu okna za sebou, zkresluje Vám obraz okno při svem spodním okraji? Je to obzvláště neprijemne při jízdě po městě a nutnosti ostřit pohledem na předměty těsně před vozem. Jakmile se jede rychleji, logicky se zvysi a zuzi úhel pohledu a zkresleni při spodním okraji si tak člověk nevšimne. Editováno: 9. Březen 2020, autor: ondra.rs doplnění obrázku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Opravdu to nikomu nedělá? Dělal jsem si osobní průzkum v okolí a závěrem je, že některé rapidy to dělají méně / více / vůbec ... nerozumím tomu. Opravdu to nikomu nevadí? No já z toho šílím ... ještě jedna ilustrativní fotka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Samozřejmě fotky můžou trošku klamat, na živo to třeba vážně rušivé je. Ale takhle z fotek mi přijde, že řešíš zbytečnou "maličkost", které by si 90% lidí nevšimlo. Já bych se raději věnoval řízení. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Tak tak, klame to. Ve skutečnosti má člověk pocit, že jede v akváriu. Špatně se to fotí = foťák nemá periferní vidění. Právě že mě to příšerně ruší. Neustále mi to tahá za oči. Ať už přímo v zorném poli, nebo v periferním vidění. Hlavně mě štve, že sklo z výroby bylo naprosto v pořádku! A například jiná auta (ať už s měněným, nebo původním, sklem jsou taky v pohodě. Ten pocit, když přesednu z mého akvária do jiného normálního auta je tak uklidňující ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 V tom případě chápu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Nechci se Tě nějak dotknout, ale u očního doktora jsi teď někdy byl? Já jsem před desítkami let řešil podobný problém a nakonec se z toho vyklubala neustále se zhoršující oční vada. Třeba taková schopnost oka zaostřování tj. akomodace, nebo i počínající zákal oka, který se projevuje jen při periferním vidění atd. A vůbec nemusí platit, že to není možné, když v jednom autě přes sklo vidím normálně a ve druhém ne. A některé oční vady a nemoci vůbec nemusí souviset jen s vyšším věkem. Jinak může samozřejmě platit i to, že pokud se zaměříme na určitou negativní věc, tak potom to tzv. "zlo" vidíme všude a pořád, ale to je spíše na psychologa, sám jsem si taktéž v bývalém zaměstnání něčím podobným prošel. Jinak na těch Tvých fotkách vůbec nic nevidím, ani na jedné. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 V pohodě. Jsem rád za diskusi. Se vším souhlasím, vše prověřuji. Ano, mám brýle :-) a ano, jsem na to teď extrémně zaměřený, ale to vlastně od první chvíle, kdy mi to sklo vyměnili a mě to "udeřilo" na první pohled do očí. Byl jsem s tím i u firmy co dělá jen výměny autoskel, by mi řekli svůj názor - dozvěděl jsem se spoustu různých nedobrých informací (obecně špatná kvalita skel druhovýroby, snaha šetřit, jiná skla do fabriky, jiná do servisů, atd.) - každopádně mi potvrdili, že vidí to stejné co já ... Momentálně jsem fascinován tím, že když zjišťuji, kolik jiných skel to dělá, tak že to nikomu nevadí. Řeší se kdejaký škrábaneček na autě, ale že je čelní sklo jak lupa nikomu nevadí. To mě zaujalo. Ještě odbočím, asi je to hodně o konkrétním modelu - třeba u octavií, jsem nic takového podobného nezaznamenal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Různou kvalitu čelních skel mohu potvrdit vlastní zkušeností. U bývalé Yetiny jsem mě 4 roky původní sklo - poté bylo vyměněno kvůli prasklině od kamínku. Sklo bylo vyměněno v září 2019 a trvalo tak 2-3 týdny, a na skle se začali objevovat vlásečnicové škrábance běžně viditelné. Na původním 4 roky starém skle nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Každý má nějakou uchylku, mě například vadí, když mi někde něco šustí, rezonuje, šoupe, prostě cokoliv, ale naštěstí mám rádio...což ty bohužel tuto možnost nemáš :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 (editace) Jasný. Neodolnost na škrábance, malé "ťupky" od kamínků se řeší napříč značkami a modely ... to už je asi standard či co. Ještě přidám jednu poznámku - kolegovi na užitkové Dacii měnili v AS taky sklo po setkání s kamínkem a ... už mu to dole taky zkresluje ... ale protože je to auto pracovní / služební, tak mu to je jedno. S těmi pazvuky to mám podobně - ale, jak říká pravý majitel Rapidu, tento vůz Tě naučí neslyšet :-) Editováno: 19. Březen 2020, autor: ondra.rs doplnění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Jezdím hodně, sklo mi vydrží maximálně do pul roku, i když jak člověk stárne, tak se klidní a interval výměny se mi prodlužuje. Co mi taky vadí, jak na tem čistém bílém tapecu téměř vždy najdu obtisklé tlapy od šmíru kreténa, co to dělal a sere na to. Jednou sem to auto ani nepřevzal jak to bylo hodně... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 (editace) Mám taky úchylku na sklo, ale s Rapidem jsem spokojený, až na to že postrádám zatmavený horní pruh, moje oči nesnáší slunko. Na O1 jsem měl bez pruhu také tak do první STK to vyřešila na 4 roky folie, loni jsem ho po 10 letech měnil za už s pruhem. Tento týden jsem objevil prví větší ťupku, ale v černé části. Nevadí, sklo jsem zase připojistil. Editováno: 19. Březen 2020, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 20. Březen 2020 Sdílet Vloženo 20. Březen 2020 @ben06 v jiném tématu se uvádí, že 3válcové fabie mají akustická skla - taky jej máš na rapidu? To by mohlo vysvětlovat, že Tvoje sklo je jiné a v pohodě. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 20. Březen 2020 Sdílet Vloženo 20. Březen 2020 Mám toto sklo: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 20. Březen 2020 Sdílet Vloženo 20. Březen 2020 (editace) Jojo, díky. Je tam to samostatné velké "A", takže akustické ... zajímavé. A já pořád, proč existuje sklo na rapida v akustickém provedení, vedle skel klasických. Co všechno se člověk nedozví ... Editováno: 20. Březen 2020, autor: ondra.rs doplnění 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 20. Březen 2020 Sdílet Vloženo 20. Březen 2020 Něco jsem a nevím u jakého modelu (octavia či scalka?) o akustickém skle četl, ale že ho má i všude pomlouvaný rapid? Taky zajimavá novinka. O co bude teda dražší? Mám připojištění jen na pětku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.rs Vloženo 20. Březen 2020 Sdílet Vloženo 20. Březen 2020 Co jsem koukal, tak to není zase o tolik (myšleno v absolutní hodnotě). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 20. Březen 2020 Sdílet Vloženo 20. Březen 2020 Díky. Když jsem se ptal prodejce jestli mi to na sklo s dešťákem bude stačit tak tvrdil, že ano. Přesto jsem to bral s rezervou, byl to žvanil co toho stejně moc nevěděl a hlavně si řekl o dobré hodnocení do dotazníku od ŠA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
db_user Vloženo 28. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2021 V 12. 2. 2020 na 8:39, ondra.rs napsal: Zdravím, mám čerstvě po výměně čelního skla v AS. Sklo se tváří (dle popisu v rohu) jako originál, ale blbec jsem si nevyfotil to původní z výroby, tak nemám s čím srovnávat. Zarazilo mě, že nemá horní zatmavený pruh, ale už jsem se dočetl, že to snad rapid nikdy neměl. Zdálo se mi však, že jsem vpravo nahoře na původním skle viděl šipku rozdělující "něco". Ale možná si to taky pletu s fabií III. Druhá nemilá věc je, že okno cca 2 cm nad spodním tečkovaným okrajem pěkně zkresluje - to bych řekl, že dříve nebylo. Jak to máte ostatní? Přesně vím co máš na mysli. Mám vyměněné na VW sklo od AGC zelené akustické a to zkreslení u spodního okraje je rušivé. Leda si zvednout sedačku a posunout se k volantu, aby to bylo v oblasti čumáku auta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.