Přejít na obsah

Vyhřívané sedačky - dodělání


mirda1234

Doporučené příspěvky

Čau, hledal jsem tohle téma na foru, ale nenašel jsem. Je to cca tři týdny co jsem si koupil Superba - skoro plná výbava, akorát nemá vyhřívaný sedačky. Podle štítku výbavy jsem zjistil, že z výroby auto vyšlo z polokoženejma sadačkama, ale momentálně jsou v autě kožené celé, a tak by mě zajímalo jak poznám že sedačky jsou vyhřívané? zespod každého sedadla jsou dráty, ale nevím jestli jsou to od vyhříváni nebo od airbagu. A dále kdybych zjistil že sedačky nejsou vyhřívané tak bych chtěl aspon na přístrojovou desku a dozadu nad topení implantovat vypínače na výhřev sedadel, a chtěl bych, aby ovladače svítili. Jak toho dosáhnout? Natáhnout zdroj a kostru do vypínače? nebo je to něco složitějšího? Předem díky za odpoved.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedalo mi to a šel jsem zkontrolovat zadní sedačky, po odklopeni spodního dílu jsem zjistil že pod sedačkou je zelenej konektor a jeden podlouhlej, takže asi i zadní sedačky jsou vyhřívané. A ted když bych chtěl sedačky eventuelně zprovoznit, tak bych potřeboval? Ovládání mám, pak předpokládám nakou el. instalaci a ještě něco? A bude se muset i něco štelovat přes VAG? akorát mi neleze do hlavy fakt, že přední sedačky dle fotky jsou už zapojené, nebo už je z fabriky tato kabeláž natáhla? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 7 měsíců později...

zdravím páni,

 

hľadal som tu vyhrievanie sedačiek aj som to našiel ale nebolo tam čo by som chcel ja...

 

dá sa nejako dorobiť vyhrievanie sedačiek týmto spôsobom? 

 

- kúpiť obyčajnú vyhrievaciu podložku, ktorá sa zapája do zapaľovača a prerobiť to na tlačítka od výhrevu sedadiel? jedná sa mi o to aby mi to nevybilo baterku ak by som to zabudol vytiahnuť.... ale druha vec je to že mam manuálnu klímu a nemám tam tie tlačítka na výhrev..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

podle mého názoru by to nějak fungovat mohlo. Ty "tlačítka" by mohly být obyčejné potenciometry, takže předpokládám, že budou fungovat. Kde je sehnat ti nepovím (jako číslo dílu a tak), ale tipnu si, že objedeš jedeno, dvě vrakoviště a máš je. Určitě tam budou pasovat i z VW Passat (i když maj jinou barvu podsvícení), takže máš poměrně "široký výběr". 

 

Co se týče elektroinstalace to bude těžší. U straších vozů, bych prostě vytáhl "patnáctku" a přes pojistku to připojil. Tu si ale nejsem jistý, zda-li ti nebude potom CANBUS hlásit chybu elektroinstalace, atp. Na to jsou tu jinší odborníci.

 

Prochy20.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejjednodušší je koupit sedačk s výřevem bud komplet nebo jen přední a do svých je přetáhout. Tlačítko origo seženeš všude a dáš to kelektrikáři, nebo si to zapojíš, je to pár drátů. Já bych osobně navštívil např milhauska, Vasa apod. cena bude cca 500 za zpojení a máš vše origo jak má být

pokud chceš volit cestu podložky apod, s tím ti neporadím, protože bych tohle neudělal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 10 měsíců později...

Zkusím oživit toto téma. Mám interiér v kůži ale bez výhřevu (předpokládám že je překopanej interiér do kůže z textilu). Chtěl bych si udělat přední židle s vyhřevem, jako je to origo ve vyšší výbavě (klasicky ovládání s kolečkem na přístrojovce).

Co potřebuji, napsat nějaký postup co je všechno kolem toho třeba a jestli to už někdo např. touto cestou dodělával do svého supa...

Má vize je asi taková, že bych koupil sedačky s výhřevem, včetně kabeláže a ovládacích spínačů co sou na přístrojovce. Jak je to se zapojením?  

Ď

post-87508-0-96518200-1419361152_thumb.j

post-87508-0-12538700-1419361949_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je snad první kůže, kterou vidím, že nemá výhřev. Já bych to do origo nehrotil, všechno shánět a dodělávat je vcelku opruz, kabelové svazky bohužel nejsou v sockách bez výhřevu připraveny a než to všechno dodělávat, je lepší udělat svojí instalaci, která složitá není, resp. nechat doistalovat u známé firmy Švejda, která opravuje sedáky. Vyhřívací dečky se dají doinstalovat do původních a zapojení dodělat po svém, nebo to celé nechat komplet na nich:

http://autosedadla.cz/doplnky-sedadel.html

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To znamená že mi dodělaj výhřev do mých sedaček, ale ovládání výhřevu bude pomocí nějakých čudliků co je v sadě k těmto ,,UNI,, dečkám co oni montují jestli rozumím? A uz bude na mě kde to budu chtít umístit....? 

No já mám Clasika supa, ale kopmlet předělaého do kůže od 1 majitele + mraky decentních doplňků odmilotecu. Nevypadá to tak zle ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš že by to udělali na počkání? Že bych jim tam přivezl auto, řekl bych tady chci to ovládání a je to vaše.... Napíšu jim po novým roce jestli by to tak šlo, ale tak zeptám se tě jestli náhodou nevíš  ;)

Editováno: , autor: TomaTy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...