Publikováno Březen 19, 201312 r Zdravím. Nedávno sem si pořídil svou vysněnou Fabii I RS a jako každé ojeté auto má nějaké ty mouchy. V tomto případě my nesvítí zpátečka, nevím jestli to může mít něco společného ale nestírá ani zadní stěrač a počas jízdy se rozsvicuje kontrolka ESP. Prasklé pojistky to nejsou, i žárovky sem kontroloval. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Pročítal sem tady na forum, že to ESP má u spojky konektor, který časem někdy uhnije a že je potřeba ho přepájet. Můžou tydle problémy spolu nějak souviset na tom konektoru?.. Děkuji za odpověď.
Duben 6, 201312 r ahoj, hale mam fabku I a řešil jsem před časem stejný problém...je to v čidlu zpátečky,vyměn a jbude to ok jak bude čidlo nový tak ti pujdou světla,budou svítí a na to pak reaguje zaplej zadní sterač,nestojí to moc cca 500kč počítam a možná přehanim dej vedet jak jsi dopadl
Červenec 21, 20178 r sice téma staré 4 roky ale já vyměnil spínač a nic někde bude uhnilý drátek ale problém mám stejný..
Duben 18, 20187 r Zdravím chlapi. Možno blbá otázka, ale kde nájdem ten spínač? Mám taký problém, že svetlá spiatočky mi niekedy svietia, niekedy nie a niekedy blikajú ako vianočný stromček. Treba hneď meniť spínač, alebo môže byť problém niekde v kontakte? Predpokladám, že spínač bude asi niekde na prevodovke, len neviem kde. Niečo je zospodu, ale či je to ono, neviem. Jedná sa o motor 1,4 MPI 44 kW. Upraveno Duben 18, 20187 r od juro111
Duben 19, 20187 r Uvidíš ho zespodu,na přední straně.Vedou k němu dva kabely.Klíčkem spínaný přívod proudu a kabel k couvačkám.
Duben 20, 20187 r Tak to bude asi to čo som si myslel. Keď sa mení snímač, tak vytečie aj olej z prevodovky?
Duben 20, 20187 r asi jo, ale když budeš rychlej, ucpeš to prstem a zas rychle našroubuješ novej, tak tu trošku bych neřešil. Ale je to samozřejmě prasárna, takže by bylo vhodné dolít.
Duben 21, 20187 r A co ho napřed vyzkoušet?Zjisti zkoušečkou,který kabel je přívod plus přes klíček,pak tam dej zpátečku a vyzkoušej,jestli se plus objeví na tom druhém kabelu.Pokud ano,tak je spínač v pořádku.Jinak ta náplň převodovky je max. 2 litry,takže ti toho při výměně spínače moc nevyteče.Nejlepší by byly nějaké nájezdy pod přední kola,aby při té výměně bylo to auto zakloněné a ten spínač se zvednul výš.
Duben 21, 20187 r Ano, určite najprv skontrolujem či nie je problém niekde v elektrike. To som sa len pre istotu pýtal, že keby ho bolo treba vymenť. Diky za info.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.